CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 10606|Reply: 22

Muka anak aku tak sama ngn aku..macam muka ex wife aku je

[Copy link]
Anonymous
Anonymous  Post time 8-12-2023 11:37 AM |Read mode


Aku dah 4 tahun kawin. Tapi aku tengok anak aku ni macam lain je, paras  hensem dia, kelakuan dia, kepintaran dia, langsung tab sama dengan aku. Aku syak dia bukan anak aku. Mka dia pun lebih kurang dengan bekas kekasih isteri aku. Kadang2 hilang rasa sayang aku pada budak ni..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2023 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba bertenang dan istighfar banyak-banyak. Jika perlu buat DNA.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 12:23 PM | Show all posts

mesti ko tak hensem kan lepas tu anak ko hensem tros ko insecure.malang bini ko ada laki macam ko
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 04:08 PM | Show all posts
gi buat dna test je la..
bukan susah pun..
kalau nyata dia anak u, buat dosa je abaikan dia selama ni..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 04:23 PM | Show all posts
hasutan setan je semua tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2023 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by 3chanceno at 8-12-2023 09:22 PM

Dari pikiran di racuni setan, buatlah dna test.  Anak2 nie kadang tak ikut rupa paras mak atau ayah je, kadang atuk nenek pakcik makcik dua belah pun boleh menurun ke anak.


Lepas buat dna, Kalau budak tu anak ko, didiklah dgn sebaiknya.
Tapi kalau bukan anak ko, silalah bukak thread baru kat sini.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-12-2023 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Paras rupa budak berubah2, mungkin setan yg hasut bagi nampak sama macam orang lain
Kepintaran anak pulak cenderung ikut maknya, yela dah keluar dari perut mak dia..
Tarikh kawen vs beranak tu tally ke tak?
Cari bukti, berdosa kalau tuduh2
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat paternity test je la. Bersangka-sangka. Sekali memang zuriat anda. Dosa je tuduh bukan-bukan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-12-2023 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman dh moden... sila la men DNA test
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Paternity test please. Tp janganla disalahkan budak tu, layan jela macam biasa. Dia xtau apa2, x mintak dilahirkan pun. Kalau tu betul anak ko alangkah kecewanya dia dpt bapak cam ko.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2023 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Gi la wat test. Apapun, kalau nanti terbukti bukan anak kandung pun, pada aku tak salah utk terus sayang budak tu sbb bukan hanya ibu bapa kandung je yg perlu sayangkan anak, mak pak angkat, tiri, sume pun boleh...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2023 09:49 AM | Show all posts
pls update.. anak ko ke bukan..  jgn biarkan diri dlm kesamaran
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2023 12:31 PM | Show all posts
untuk nak hilangkan rasa ragu2 buat je DNA syp2... x pasal budak tu ko x sayang hanya kerana rasa dia bkn anak ko bruh... buat dna, if yes dia anak ko mesti lapang dada ko besarkan dia. if sebaliknyaaaaa TOLONG UPDATE SINI nk tau kesinambungan.

aku masih doa semuanya baik2 x spt yg ko curigakann.zmn skg x boleh bekap prmpuan mbabi buta, ramai jgk yg x baik kan? so aku x nak bekap kata ko suami x bsyukur ke apa ke. ko berhak rasa was2 sb byk benda yg menjurus kpd rasa ragu2. if ko hidup dlm keadaan mcm ni, kesian bini dan anak weh ko meragui kesetiaan bini dan ksian anak yg x bdosa dapat pak yg x syg anak sepenuh hati
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2023 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni dah 2023,kalo ko dh ada perasaan ragu2 gitu sebaiknya ko wat dna test je,hilangkan kecurigaan tu kalo budak tu mmg anak kandung ko x ke naya...tapi kalo betul budak tu bukan anak kandung ko sekurang2 ko dh ada bukti kukuh either ko nak teruskan perkahwinan atau berpisah terpulang pada ko...tapi macam kata forumer kat atas janganlah benci/marah pada anak tu,dia x salah,yg salah mak ayah kandungnya...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2023 09:26 PM | Show all posts
wat jerlah DNA test...jgn biarkan dirimu meneka dlm kesamaran...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2023 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
dah buat test ke belum? mohon update result kat sini
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-12-2023 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Tengah cari alsan nk tinggalkn istri & xnak beri nafkah ank ke ni...somi sapa ni?? Klu nk buat, buat jer, xyah cari alasan...esok lusa ko dh hidup merempat, xyah nk merempan kata istri & anak ko derhaka.
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2023 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman teknology canggih pon msh xreti nk apply ke?

Dh buat dna test belum? Apa kesudahan kesangsian tt ni? Xkan la sbb tt rasa muka dia x sama dgn ko, sama dgn ex wife? Mesti ada trigger point..

Anyway, tt prnh dgr psl terkenan kan? Kdg2 xsemestinya kna copy paste muka tt pon. Iols sarankan buat sesuatu. Lps dh pasti baru pergi next step. Jgn biarkan diri tu hanyut mcmtu je.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2023 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Brp umur anak tu?
Kawen bila dan anak lahir bila?
Buat DNA test klu nakkan kepastian dan klu terbukti anak kamu sila minta maaf pd anak, isteri dan ex isteri sbb su'nuzon kamu.
Klu anak tu bkn anak kamu then confronted dgn isteri dan buat pilihan
Yg pasti anak tu x berdosa
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2023 05:05 PM | Show all posts
pathlab murah je buat dna test tu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-2-2024 07:21 AM GMT+8 , Processed in 0.054354 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list