CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 10557|Reply: 23

Suami Larang Tapi Ayu Damit Tetap Buat Persembahan Selepas 3 Hari Bersalin

  [Copy link]
Post time 5-12-2023 04:44 PM | Show all posts |Read mode
Kemunculan Ayu Damit menghiburkan tetamu sempena Majlis Anugerah Media Pembinaan CIDB yang berlangsung pada malam Isnin mencuri perhatian.


Mana tidaknya, Ayu baru sahaja bersalin anak keempat pada 2 Disember lalu namun masih kelihatan lincah ketika menyampaikan tiga buah lagu termasuk Hanya Di Mercu yang bernada tinggi.


Foto:mStar




Tetamu kagum dengan kemantapan vokal Ayu dan ada pula bimbang dengan kesihatannya memandangkan baru tiga hari melahirkan anak keempatnya.


Sedar ramai bimbang dengan keadaannya, Ayu atau Norayu Damit, 33, menjelaskan dia tetap muncul kerana sudah berjanji selain tidak menyangka akan bersalin lebih awal berbanding tarikh jangkaan.




  



"Job itu sudah 'lock' awal dan saya pun tak sangka akan bersalin awal. Selepas ini (sepanjang tempoh berpantang) tiada lagi sebab saya sudah tolak semua tawaran.


"Saya kena bertanggungjawab sebab jika mahu batal dan cari pengganti mungkin akan menyusahkan penganjur dan sebab itu saya pergi juga," katanya ketika dihubungi mStar pada Selasa.


Ayu berkata, suaminya Syed Fauzi Syed Baharuddin pada awalnya melarang dia meneruskan persembahan namun memberi izin selepas melihat dia dalam keadaan baik.


Jelas Ayu, ini bukan kali pertama dia membuat persembahan ketika sedang berpantang dan bersyukur tiada perkara mudarat berlaku kepada kesihatannya.


"Suami larang bukan hanya sebab saya baru bersalin tetapi kami juga sudah lapan tahun tiada anak kecil, jadi dia agak bimbang.


"Syukur semuanya berjalan lancar. Saya pun cuba untuk tidak terlalu banyak bergerak dan ringkaskan persembahan.


"Ini bukan kali pertama saya menyanyi dalam tempoh berpantang dan selepas selesai tugas saya terus pulang," jelasnya.


Pada 2 Disember lalu, Ayu mengumumkan selamat melahirkan cahaya mata keempat di sebuah pusat perubatan di Petaling Jaya, Selangor.


Bayu perempuan seberat 2.3 kilogram ini dilahirkan secara normal pada pukul 1.21 pagi.


Sumber: mStar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-12-2023 04:54 PM | Show all posts
Payment dah terambik awal & terguna lettuw..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 08:44 PM | Show all posts
kenapa bukan sejurus selepas bersalin? baru vass gittew
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Suami larang, tapi tetap buat, tak berdosa ke?
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
ayu damnit ni artis hasil dari mana .AF? one in million .ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
telracs replied at 5-12-2023 08:55 PM
Suami larang, tapi tetap buat, tak berdosa ke?

"...... pada awalnya melarang dia meneruskan persembahan namun memberi izin selepas melihat dia dalam keadaan baik"

Tulisnya gitu you.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-12-2023 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Harap Ko tak bentan dik..,.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2023 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Bentan takpe lgi dia yang tanggung
Harap tka bwk balik  virus pelik ke bby  kt rumah tu
Pantang org dulu tak kuar umh salah satu sbb nk jauhkan bby dr virus yg senang berjangkit
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-12-2023 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ehhhh buatnya tengah high note tu tombong terkeluar. Aduhh 3 hari tu masih terasa Lerr bawah tu..rahim pun tak naik betol lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 03:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Date dgn time anak dia keluar, cantik la pulok
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 06:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Sukati ko la kan
Kita jaga je la body & kesihatan masing2
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 06:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Jac dlu lagi vass..persembahan berskala besar sukan sea lagi kan lepas bersalin beberapa hari.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:11 AM | Show all posts
nnTIO DAH TUO sakit sana sini.. sukatiko le
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
So ayu ni mmg dh jd jutawan ke sbb hadiah OIAM dulu 1 jota khueen???
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:29 AM | Show all posts
Edited by prince_marhaen at 6-12-2023 09:30 AM
cmf_premierleag replied at 6-12-2023 09:13 AM
So ayu ni mmg dh jd jutawan ke sbb hadiah OIAM dulu 1 jota khueen???

Masa menang OIAM tu dia tak dapat sekelepuk RM1juta, dia dapat half cash & half management contract, recording single, MV produce & lain2 tajaan bukan wang tunai. So masa tu belum jutawan bebetul lah, half million je. Cuma lepas sendu 7-8 tahun sebab marketing & promo sendu, dia buat bisnes, bukak ladang cili, terung, timun dan tembikai, & kebun durian. Meniaga ngan suami dia. Rasanya dah jutawan dah kot dia rolling2 invest beberapa tahun. Pastu baru muncul balik lepas renovate imej sikit. ehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
ayu damıt dina …arwah dibah…retis retis yg berbakat…passionate nyanyi….
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-12-2023 09:36 AM | Show all posts
ashilalat replied at 6-12-2023 06:42 AM
Jac dlu lagi vass..persembahan berskala besar sukan sea lagi kan lepas bersalin beberapa hari.

i was there
not in labor room la
dlm stadium bukit jalil mlm closing sukan sea
vokalnya tetap ampuh despite br bersalin

tapi tu lah adakah related dgn ni bila vokal jac tak seampuh dulu
selain faktor usia
tp body jac maintain meletop
dress kt gv semua vass2


Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:39 AM | Show all posts
sok2 ada lak yg lawan..tgh nak beranak sempat buat show...kot la ada
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:42 AM | Show all posts
prince_marhaen replied at 6-12-2023 09:29 AM
Masa menang OIAM tu dia tak dapat sekelepuk RM1juta, dia dapat half cash & half management contract ...

awal2 menang tu mcm2 org duk bercakap psl sheols culture shock bagai
tup tap tup tap kawen
mmg sendu terus kerjaya
pencapaian terbaik masa tu finalis ajl lagu hanya di mercu tu
despite crack masa sfmm sbb lagu best, lirik pun kak chah pny
& of kos rezeki
merasa la jgk sheols debut single smpi ajl

but sheols senyap2 bangun balik dgn jd petani
maybe suami la kot pandai merencana


Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2023 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
tak buat takde duit masuk…
pandai2 ko la dik jaga badan
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

13-4-2024 04:56 PM GMT+8 , Processed in 0.063837 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list