CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 14818|Reply: 63

Mira Filzah Dilamar Sutradara Tersohor Indonesia, Bergandingan Dengan Refal Hady Dalam Filem

  [Copy link]
Post time 4-12-2023 01:55 PM | Show all posts |Read mode
Mira Filzah sangat teruja bakal membintangi filem terbaharu arahan Hanung Bramantyo berjudul Cinta Tak Pernah Tepat Waktu.


Menurut Mira, dia bersyukur kerana impiannya untuk melebarkan sayap ke Indonesia sudah menjadi kenyataan.


Foto: IG




“Sejujurnya, saya berasa sangat teruja, terharu dan bersyukur dapat terbabit di dalam filem ini kerana sememangnya untuk melebarkan sayap ke Indonesia sudah menjadi Impian saya sejak dahulu lagi.


“Jadi, apabila dipilih untuk terbabit di dalam filem ini dan bekerjasama dengan sutradara tersohor Indonesia, Hanung Bramantyo, satu kebanggaan buat saya,” katanya kepada Harian Metro.




  



Penerbit Seven Skies Motion, Azlin Hilda Abdul Latiff berkata impian menerbitkan filem adaptasi novel ini sudah dirancang sejak 2021 namun usaha pihaknya tergendala kerana pandemik.


“Alhamdulillah, impian ini terlaksana dan saya rasa sangat gembira. Semoga perjalanan penggambaran filem ini berjaya dan semuanya dipermudahkan,” katanya.




  



Selain Mira, filem Cinta Tak Pernah Tepat Waktu yang diadaptasi dari novel terlaris karya Phutut EA itu turut dibintangi oleh pelakon Indonesia ternama seperti Refal Hady, Nadya Arina dan Carissa Perusset.


Filem terbitan Dapur Film dengan kerjasama Seven Skies Motion dan K Studio dikhabarkan bakal memulakan penggambaran bulan ini dan akan ditayangkan pada tahun hadapan.




  



Lebih menarik lagi, runut lagu filem itu juga bakal  dinyanyikan oleh Aina Abdul dan Fabio Usher yang dicipta oleh komposer muzik tersohor, Melly Goeslaw. -CARI


Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-12-2023 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
tapi awat refal muka dia mcm mengembang eh
dulu hensem tau ni skrg mcm eh eh eh
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2023 02:10 PM | Show all posts
mampukah Basic mencuri hati penonton seberang berbekalkan wajah basic, bakat basic dan juga lontaran suara yang basic semasa berlakon???

Dan adakah runut bunyi nyanyian nyaring pesinggggg Yenna Bedul mampu menarik halwa telinga industri musik di sana???


Sama-sama kita nantikan... gittewww.... meols play no hope. Eheheheheh!
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2023 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Wpun muka dia ni basic,, tp sedap mata memandang berbanding yg lain kategori pecah rumah haha..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2023 04:09 PM | Show all posts
dlm diam2 mf dpt masuk sana ek...setakat ni pelakon2 muda Msia yg dpt masuk market indon is fazura, bront palarae, nad nisa, sapa lagi gaiss..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2023 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
myakayina replied at 4-12-2023 04:09 PM
dlm diam2 mf dpt masuk sana ek...setakat ni pelakon2 muda Msia yg dpt masuk market indon is fazura,  ...

nad nisa tu cerita apa dekat indon tu?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-12-2023 04:29 PM | Show all posts
Missjass replied at 4-12-2023 04:25 PM
nad nisa tu cerita apa dekat indon tu?



citer ni uols, pengarah pun org yg sama utk filem yg MF berlakon ni..
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2023 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
myakayina replied at 4-12-2023 04:09 PM
dlm diam2 mf dpt masuk sana ek...setakat ni pelakon2 muda Msia yg dpt masuk market indon is fazura,  ...

Anna jobling. Satu series yg tayang thn depan. Satu lg filem Baim Wong, tgh shoot sekarang
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-12-2023 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
myakayina replied at 4-12-2023 04:09 PM
dlm diam2 mf dpt masuk sana ek...setakat ni pelakon2 muda Msia yg dpt masuk market indon is fazura,  ...

Wlpun nama2 tu dapat masuk sana, tp tak famous pun. Fazura, bront yg byk filem/ drama sana masih belum famous kat sana. Yg berjaya famous setakat ni ashraf Sinclair, Siti, Miller Khan, dan yg terbaru anna-meerqeen disebabkan drama Melur tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2023 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
myakayina replied at 4-12-2023 04:09 PM
dlm diam2 mf dpt masuk sana ek...setakat ni pelakon2 muda Msia yg dpt masuk market indon is fazura,  ...

Coming very soon

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2023 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Comel anak dia...
Kakak MF pun dah bersalin sorang lagi kan.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2023 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ni masuk sbb kabel..bkn invitation direct dr pengarah indon pn. lgpn filem ni filem terbitan org malaysia..so si mira ni dpt sbb si producer malaysia tu yg pilih. kalau tak..lambat lg nk jd heroin indon.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2023 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 4-12-2023 04:58 PM
dia ni masuk sbb kabel..bkn invitation direct dr pengarah indon pn. lgpn filem ni filem terbitan org ...

Laaaa..patut ler. iols pelik jugak jat indon tu berlambak muka jauh lagi cun n malaysia ni pun yang basic jugak d pilihnya
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2023 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
TerataiMelur02 replied at 4-12-2023 05:04 PM
Laaaa..patut ler. iols pelik jugak jat indon tu berlambak muka jauh lagi cun n malaysia ni pun yan ...

lgpn watak mf tu mmg watak doc dr malaysia. so tak pelik pn. cuma yg aku pelik nk plak si hanung tu buat filem produksi malaysia..pdhl produksi indon lg byk kot offer..dia tu bkn kaleng kaleng punya director..mybe producer malaysia sggup byr mahal kot kt dia
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2023 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni ke citer yg Puteri Sarah patut berlakon tp x jadi sbb dia g umrah? Makanya diganti dgn MF?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2023 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
piro77 replied at 4-12-2023 04:42 PM
Wlpun nama2 tu dapat masuk sana, tp tak famous pun. Fazura, bront yg byk filem/ drama sana masih b ...

Miller Khan, Ashraf Sinclair tu mmg lagi berjaya dekat indon dari negara sendiri mmg terus stay berlakon dkt sana.. Fazura, Bront ni jadi dapat offer jarang2 je so mmg tk famous sgt la
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-12-2023 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
MF ni waktu premier filem ttkamal dengan fedi nuril baru ni nampak mcm try hard utk masuk circle A lister retis yindon sana.. Tp mcm diwhoayuskan..  Kebetulan pulak si pajura n fattah ada plak mlm tu siap boleh join group filem tu so terus tenggelam si Mf ni .. Nak masuk circle pelakon power2 kat yindon ni bukan senang.. Bront,  fazura,  Nora Danish ni kira ada nama kat sana bakat pun ada dorang dtg sana pun dengan bakat bukan popular saje2.. Sebab tu dorang boleh skali dengan plakon2 power sana.. Gud luck MF.. Dah upah tutor yindon ke belum tu
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2023 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tudungpink replied at 4-12-2023 05:31 PM
MF ni waktu premier filem ttkamal dengan fedi nuril baru ni nampak mcm try hard utk masuk circle A l ...

tp ada yg komen ats tu ckp merqeen ana jobles lg popular kt indon ye la tu...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2023 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 4-12-2023 04:58 PM
dia ni masuk sbb kabel..bkn invitation direct dr pengarah indon pn. lgpn filem ni filem terbitan org ...

Mana tahu, ada cerita dalam industri kah?

Selalu kita kata cable, padahal cable tak tahu menahu pun.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2023 05:53 PM | Show all posts
Didi_dido replied at 4-12-2023 05:09 PM
Ni ke citer yg Puteri Sarah patut berlakon tp x jadi sbb dia g umrah? Makanya diganti dgn MF?

meols pn rsa yg ni sbb PS ade ckp diorg start shoot 2 dec so dia tpksa tolak n utamakn umrah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 07:27 PM GMT+8 , Processed in 0.123059 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list