CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 5080|Reply: 116

[Dunia] Muslims, get out! Leave for an Islamic country, says Dutch PM-probable Geert Wilders akan halau penduduk Muslim.Boikot?

  [Copy link]
Post time 27-11-2023 06:31 PM | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 27-11-2023 06:37 PM


Geert Wilders has urged Muslims who find the Quran more important than the law of the land to leave the country. The leader of the Freedom Party (PVV) in the Netherlands, likely to be the next prime minister of the Netherlands, was heard saying so in an unverified video.








“I have a message for all the Muslims in the Netherlands who do not respect our freedom, our democracy and our core values, who find the rules of the Quran more important than our secular laws," he purportedly said.


There are many of those. Research by Professor Koompans shows there are 7 lakh. And, my message to them is: Get out! Leave for an Islamic country. Then, you can enjoy Islamic rules. Those are their rules, but not ours," he added.


Today, tomorrow or the day after, the PVV will be part of government and I will be prime minister of this beautiful country," Wilders earlier wrote on X (formerly Twitter).

Wilders declared his readiness to adjust his positions to form a government. Despite his party winning the most seats in the recent election, the PVV is projected to hold only 25% of seats in the Dutch parliament, necessitating collaboration with other parties for governance.

The conservative VVD Party, under new leader Dilan Yesilgoz, hasn't dismissed the possibility of supporting a Wilders-led government from the outside. They've, however, ruled out cabinet participation. Meanwhile, Pieter Omtzigt from the centrist NSC Party sees challenges in aligning with Wilders due to his extreme views, which might conflict with the Dutch constitution's religious freedom protections.


Coalition talks in Netherlands

Coalition talks in the Netherlands often extend over several months, with shifting positions on party cooperation. If Wilders fails to form a government, more centrist alliances excluding the PVV could emerge, with new elections being a last resort, as per Reuters.

(With Reuters inputs)

https://www.livemint.com/news/world/muslims-get-out-leave-for-an-islamic-country-says-dutch-pm-probable-geert-wilders-11700975717200.html








This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2023 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus dia ni. Tegas. Harap ada pemimpin berani spt ini di Malaysia. Ni dari dulu lembik asyik beralah je
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2023 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Skuau at 27-11-2023 08:18 PM

Msia..asyik 'kena' jer ngn:
bangla
indon
nepal
myanmar
rohingya
pilak
negro
kemboja
dll

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2023 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik dah puas jjcm netherlands.. tak payah pi sana lagi
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2023 08:58 PM | Show all posts
dia patut petik negara2 puak pendatang je lah.. dia petik agama, awat nak halau sekali muslim pure dutch, dah tu nama hak kebebasan rakyat dia nak beragama apa pun...

arab tu bukan melambangkan muslim pun.. arab tu arab lah..lagi2 nutup muka kelubung tu, tu bukan melambangkan agama, tu culture negara tu ajek.. mamat ni over melatah..

kat amsterdam, elok je dia buat kan surau, tapi takda pulak muslim area perumahan situ, sebab jarang sangat terjumpa, kita2 je lah jemaah situ... kalau situ tiba2 jadi port pendatang muslim, memang lah dia halau...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2023 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Marilah menjajah kembali pulau jahwah & melaka.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 28-11-2023 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Matilah kalau budak yang komplen pasal afterparty tu tinggal di sini.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2023 03:35 AM | Show all posts
Ceh.. zaman ko menjajah melaka dulu tu ko tak ingat plak ko paksa org ikut agama ko kan.. dah habis hasil bumi diangkut keluar.. karma bites harder kekdah nya
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2023 05:30 AM | Show all posts
Masaalah nya pendatang pergi negara org lepas tu bawak perangai kekampongan kawan sesama specis pas tu nak dictate undang2 sana memang org asal menyampah lah mana2 negara pun. SURUH DUDUK ARAB TAK NAK PULAK!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2023 06:58 AM | Show all posts
kalau buat perangai macam Bang dan Roh....memang pun..tapi wait and see
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2023 07:10 AM | Show all posts
Abislah geng2 Indon kat sana kena halau balik. Ramai populasi muslim indonesia kat Dutch tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2023 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Tergugat dgn islam. Adakah tanda2 islam semakin berkembang?

Kalau negara islam buat rules gini, mcm puak yg tulisan jawi pun jadi isu, boleh tak suh depa pun blk negara asal masing2?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2023 08:02 AM From the mobile phone | Show all posts
venom1 replied at 28-11-2023 07:10 AM
Abislah geng2 Indon kat sana kena halau balik. Ramai populasi muslim indonesia kat Dutch tu

Ada yg kawen dgn dutch rasanya.. tak rasa deme2 tu kena halau balik.. ni bergantung samada mamat ni mmg naik jawatan atopon tak la..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2023 08:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Pakcik ni saje nak try ikut cara Donald Trump utk raih undi.. kot2 berjaya
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2023 08:37 AM | Show all posts
clueless_gamer replied at 28-11-2023 03:35 AM
Ceh.. zaman ko menjajah melaka dulu tu ko tak ingat plak ko paksa org ikut agama ko kan.. dah habis  ...

kan... ramai gila indon kt netherlands tu sbb depa jajah indon & ramai indon migrate ke sana (kawin la keje la). saya suka netherlands, rakyatnya pun baik2 (ada keje dgn vendor2 kat sana) & dh beberapa kali pi sana. country side cantik2 walaupun flat je sebab byk canal & the tulip farm kaunkenhoff is LOVEEE. nmpknya boleh la start boikot holland ni dgn PM yg sgt right wing extremist
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2023 09:04 AM | Show all posts
juruterra replied at 28-11-2023 08:37 AM
kan... ramai gila indon kt netherlands tu sbb depa jajah indon & ramai indon migrate ke sana (kawi ...

ya pokcik selalu ke Holland ni masa kerja kat Belgium dulu. Belgium dengan Holland ni bersebelahan je. Shopping pun dekat Roermond Factory Outlet. 2 kali ke Keukenhof Tulip Festival. Lagi satu selalu lepak kat Zaanse Schans tengok Windmill.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-11-2023 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Negara western Europe perlu lebih secular contohi france.... Ter lebih candu agama ini akan bawa disaster... Seperti di middle east...mahu beragama untuk diri sendiri saja...
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2023 09:20 AM | Show all posts
venom1 replied at 28-11-2023 09:04 AM
ya pokcik selalu ke Holland ni masa kerja kat Belgium dulu. Belgium dengan Holland ni bersebelahan  ...

teringat hot choc kat Zaanse Schans sedap betul kalau sejuk2 tu..saya penah duduk 1 airbnb di Volandam, ownernya anak kenapa mix Indon+dutch yg mmg dh 2nd generation kat sana & tak reti ckp Indon dh pun. kami tinggalkan instant maggie pd dia, suka sgt dia. nampaknya lepas ni tak payah la ke holland lg sampailah Holland dpt PM baru

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2023 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
venom1 replied at 28-11-2023 07:10 AM
Abislah geng2 Indon kat sana kena halau balik. Ramai populasi muslim indonesia kat Dutch tu

Dia kata Muslim yang lawan sistem dan budaya Dutch so kalau Indonesian yang dok sana terima sistem tu ok la kot
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2023 09:32 AM | Show all posts
juruterra replied at 28-11-2023 09:20 AM
teringat hot choc kat Zaanse Schans sedap betul kalau sejuk2 tu..saya penah duduk 1 airbnb di Vola ...

ye satu lagi tempat Volandam. Suka makan fish and Chips dah melawat tempat buat cheese. Aduh mengimbau kenangan betul. Drive dari Brussels ke Amsterdam ambil masa 2 jam lebih je. Dulu kalau balik Malaysia mmg akan guna Brussels-Amsterdam-Kuala Lumpur. Sekarang kena melalui Heathrow.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 12:23 AM GMT+8 , Processed in 0.084352 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list