CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 7614|Reply: 26

Pernah Kena 'Cuit', Kali Ini Baby Shima Pula Tempelak Zhiddin Aziz

[Copy link]
Post time 17-11-2023 12:11 PM | Show all posts |Read mode
Penyanyi Baby Shima tidak melepaskan peluang untuk menempelak pempengaruh, Zhiddin Aziz yang didakwa menciplak teks pidato juara dunia ketika berucap dalam sebuah acara tanpa memberikan kredit kepada penulis asal, baru-baru ini.


Menerusi hantara di IG Story, Shima mempersoalkan tindakan Zhiddin yang dianggap tidak punya harga diri.'






"Dahlah menangis tak dapat anugerah, lepas tu menciplak karya orang pula tu. Katanya ada harga diri, meniru karya orang tu ada harga diri ke?


"Macam tu ke influencer? Patutlah tak boleh menang anugerah," kata Shima.


Pada masa sama, Shima turut membidas kecaman Zhiddin terhadap dirinya sebelum ini.


"Lain kali, jangan sibuk hal orang. Padan muka. Orang tak kacau kau, nak sibuk sangat kacau Shima. Terpaling ikon.


"Jagalah tepi kain orang jangan asyik suka buat konten tentang hal orang lain dan jagalah tepi kain kain sendiri jangan sampai terselak," katanya.





Terdahulu, Zhiddin pernah memuat naik video mengkritik penyanyi itu.




Sumber: Xtra
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-11-2023 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni lagi sekor kang ko mati acik porem cerca ko jgn ada yg backup pulak.tgk la perangai mcm ni tak de benda baik org nak ckp lps ko mati nnti.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2023 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
eewwwwwwww first time nengok jidin tu. ewwwwnya cara dia terpaling berbudi bahasa. Dah kenapa saudara pun xlwh sebut leklok? Lagipun Shima tu saudari.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2023 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh budak zhiddin ni, hari tu viral pasal anugerah ntah apa d tarik balik, tgk video dia mmblas cercaan netizen sbb d katakan syok sndiri, vibe annoying dia kuat yer.. padan laa d tarik balik
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2023 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Diamlah retis gred E
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2023 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
zuriey replied at 17-11-2023 02:31 PM
Ni lagi sekor kang ko mati acik porem cerca ko jgn ada yg backup pulak.tgk la perangai mcm ni tak de ...

Kk km tu sok mati pn pasti ada doakan dn reveal kebaikan tgk la tk cya
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 17-11-2023 03:20 PM | Show all posts
nyampah aku budak zhiddin ni....terpaling berbahasa
poyo nak mampus
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2023 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Jidin ni kalau jadi perempuan.. harus lagi birah dari shima
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-11-2023 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga berjodohan la dak jiddin ngan dak shima. Nnt kat umah sorang berpidato kat background sorang bergelek. Dua2 menggelikan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2023 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
codenamedream: Jidin ni kalau jadi perempuan. ...


Hahaha! Ini aku setuju! Entah-entah bunting beranak tepi jalan banyak kali buang anak!


Astaghfirullah...
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2023 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Malas nk komen pasal budak ni, tp yg menyibok sgt tu dah knp dek non? Ponen sungguh perangai

Penat la abang2 nk back up hang ni. Sejenis nk kemaruk popular ke macam mne
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2023 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik dia buat rambut cam tu. Cam ner nak buat ek.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2023 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
anilanil: Semoga berjodohan la dak jiddi ...

Kenapa tiba2 ak teringat yg dekat tv tu.. Lelaki duk bercerita, pmpn joget smbil "jeng, jeng, jeng, jeng...." hahaha... Yg lain main alat music.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2023 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Ziddin komen apa pasal shima?
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2023 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha baby shima ni tunggu masa org yg kritik dia buat silap… btul2 pembalasan ttp pembalasan
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2023 07:09 AM | Show all posts
Wow.. Tergamak dia sebut pasal "Harga Diri"
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-11-2023 09:40 AM | Show all posts
Dak simah ni mesti acik porom gak kan? Asyik nak bayar cash je kat orang yg kata dia
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2023 10:19 AM | Show all posts
betul la tu. Acik2 porem kalau kena cuit sikit dengan acik porem lain pon akan saling menghencap dan menghanjeng, kan? sama je iols faham je kenapa dak shima ni hencap heols balik...selayaknyalah
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2023 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Harga diri ek? Siapa yang satu sekolah dgn dia ni? Dia ni kelas depan ke kelas belakang?
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2023 05:46 PM | Show all posts
kali ni setuju dgn baby shima
kelempuk ikon belia kunun tu tak habis lagi meratib patut la tak menang
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 12:55 PM GMT+8 , Processed in 0.077058 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list