CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 5936|Reply: 78

[Dunia] Kata nak boikot produk Yahudi akan tetapi……(lu pikir lah sendiri)

  [Copy link]
Post time 6-11-2023 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by maklukpenggoda at 6-11-2023 04:31 AM

Takkan franchise/restoren je kot boikot.. platform sosial media tak nak boikot sekali? What say you?

Meta (META) has held up a bit better. The stock is down just 0.1% since earnings and has recovered more than half of its post-release loss.

It’s down only 5% from its 52-week high, better than the other members of the Big Seven except Microsoft MSFT 1.29% (MSFT). What’s more, the stock held price support at $275 and looks to be heading higher.

https://www.barrons.com/articles ... tech-stock-951243f1

Single Polls, Total 35 Users voted

Count down: 28 Days3 Hours13 min.

Your User group have no permission to vote

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-11-2023 08:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Boikot berpilih inilah tindakan paling hipokrit baik di alam nyata maupun di alam maya. When it comes to own interest boikot pun kelaut dalam.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 08:45 AM | Show all posts
Decaffeinated replied at 6-11-2023 08:17 AM
Boikot berpilih inilah tindakan paling hipokrit baik di alam nyata maupun di alam maya. When it come ...

saya setuju
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak buat mcmana, melayu mudah lupa.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 08:57 AM | Show all posts
mcm mana nak boikot FB nanti tak boleh live ceramah agama menentang kezaliman Israel....tak kan nak pakai google meet atau zoom...itu semua kan bersandarkan yahudi juga.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
pokokmeranti replied at 6-11-2023 08:57 AM
mcm mana nak boikot FB nanti tak boleh live ceramah agama menentang kezaliman Israel....tak kan nak  ...

Ujung2 gazans pun relax2 je guna semua kemudahan ni.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-11-2023 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Esok2 kalu Mekdi, Pizza Hut, KFC buat promo murah pakat serbu balik lah tu…..padahal sebelum ni tiap2 minggu rakyat Palestin kena tembak. Tu je nak kabor…

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 09:37 AM | Show all posts
dah lama tak active Insta, FB lagi lah takde...now hanya TT & forum jer...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-11-2023 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
pokokmeranti replied at 6-11-2023 08:57 AM
mcm mana nak boikot FB nanti tak boleh live ceramah agama menentang kezaliman Israel....tak kan nak  ...

Tiktok kan ada...rasanya twitter pun bukan produk yahudi kan..iols x abih ngaji lg..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 09:40 AM | Show all posts
acah kata senjata makan
acik diaa laa
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 09:41 AM | Show all posts
mejaputih replied at 6-11-2023 09:37 AM
Tiktok kan ada...rasanya twitter pun bukan produk yahudi kan..iols x abih ngaji lg..

China pun membunuh sakan genocide jugak Senah oiii..

https://en.wikipedia.org/wiki/Uyghur_genocide
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 09:45 AM | Show all posts
Maaf la, aku tak nak boikot secara membabi buta.. Minuman bergas tanpa mengira jenama apa pun telah lama aku tinggalkan. Apa jua produk IT dan syarikat teknologi paling sukar nak boikot. Kalau boikot Hari Wanita, Hari Ibu, Hari Bapa, Hari Kekasih dan Hari Pekerja serta seumpamanya (yang meraikan seseorang atau sesuatu benda sehari dalam setahun) boleh la boikot.
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Tumpang-Sibok replied at 6-11-2023 09:41 AM
China pun membunuh sakan genocide jugak Senah oiii..

https://en.wikipedia.org/wiki/Uyghur_genocid ...

So yg mana yg lebih evil?
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by botol_tritan at 6-11-2023 09:56 AM

Xtaula korang mcmana, tapi i tahu pasal penderitaan pelestinian melalui ig n telegram. Even dlm telegram channel gazanow pun mmg diorg guna fb, ig, tiktok n telegram utk sebarkan video2 genocide. Even 1 dunia pun start sedar pasal ni n buat soladiriti sbb nmpk video2 genocide melalui social media. Kempen boycott pun disebarkan melalui social media. Kenapa nak meremehkan usaha orang lain? As attached, how media social digunakan utk orang lain. Ni orang luar ya, jangan cakap acik2 kepam malaysia pulak yg buat banner ni. Yela, orang yg konon2 liberal kan x kepam (contoh: sitikasim). *read between 2 lines*

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 09:54 AM | Show all posts
mejaputih replied at 6-11-2023 09:46 AM
So yg mana yg lebih evil?

Persoalannya bukan evil vs angel...persoalannya dua2 membunuh knp tak memboikot kalu betul2 sayang umat atas nama agama?
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 10:10 AM | Show all posts
Samerosie replied at 6-11-2023 09:07 AM
Ujung2 gazans pun relax2 je guna semua kemudahan ni.

berapa ramai peniaga muslim guna FB ads???heheheh. cuba minta mereka semua boikot FB dgn cara tidak membayar utk iklan di FB. heheheh.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-11-2023 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Tumpang-Sibok replied at 6-11-2023 09:54 AM
Persoalannya bukan evil vs angel...persoalannya dua2 membunuh knp tak memboikot kalu betul2 sayang ...

So kena boikot dua2 la kan...so which sicial platform wud u suggest for sebarkan ilmu2 atau info2?
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 10:11 AM | Show all posts
mejaputih replied at 6-11-2023 09:37 AM
Tiktok kan ada...rasanya twitter pun bukan produk yahudi kan..iols x abih ngaji lg..

tiktok dan twitter boleh buat live berjam2 ceramah ke?  
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2023 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by botol_tritan at 6-11-2023 10:13 AM
Tumpang-Sibok replied at 6-11-2023 09:54 AM
Persoalannya bukan evil vs angel...persoalannya dua2 membunuh knp tak memboikot kalu betul2 sayang ...


Kena tahu dulu, apa tujuan boycott SEKARANG. Dua2 genocide, mmg patut kita condemn. Sekarang ni, kempen digerakkan utk paksa us/israel ceasefire. Mmg betul, cuma sementara. Tapi tu SAHAJA harapan orang2 mcm i ni utk hentikan genocide/pembunuhan beramai2.

Masalah sekarang, israel buat CARPET BOMBING. Around hospital & kem pelarian. Tu sebab casualties dah almost 10 000 orang, lebih 50% kanak2 dan bayi. Gerakan boycott 1 dunia (boleh refer ig, kempen ni  worldwide, disebarkan melalui social media, ni untuk menjawab cara terbaik guna social media dalam konteks ini). Adakah china buat carpet bombing yang memerlukan ceasefire/gencatan senjata dlm masa terdekat?

Actually i cuma nak ceasefire je sekarang. Terlalu sakit tgk budak2 hancur kepala, menggigil ketakutan dgn muka penuh debu, baby dikeluarkan dari womb ibu yang syahid, girl muka hancur dan buat tapi masih hidup.

*edit sebab mispelled
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 01:17 AM GMT+8 , Processed in 0.856491 second(s), 52 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list