CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 24652|Reply: 242

'Enam Tahun Berkahwin, Kali Ini Lebih Mencabar'-Aisyah Hijanah Dedah Rumah Tangga Diuji

  [Copy link]
Post time 29-10-2023 12:30 PM | Show all posts |Read mode
Personaliti media sosial iaitu Aisyah Hijanah mendedahkan rumah tangganya dengan suami, Mohd Hazalif ditimpa ujian apabila ada individu didakwa cemburu melihat kebahagiaan mereka.


Menurut Aisyah, sepanjang enam tahun mendirikan rumah tangga, kali inilah dia berasa sangat mencabar dari segi mental, fizikal, keimanan dan kesetiaan.






"Tak ada pasangan yang nak hadap perkara ini. Tak ada pasangan yang nak hadap pendatang luar masuk ke dalam keluarga.


"Tetapi ia terjadi kepada kami dan saya kena kuat untuk hadap semua ini. Kalau tidak saya akan kalah. Sepanjang enam tahun ini, saya tidak benarkan sesiapa sahaja untuk datang ke dalam hati saya.


"Sebab saya tahu, suami saya layak mendapat kasih sayang, perhatian dan layanan yang baik daripada saya. Saya tidak perlukan perhatian mana-mana lelaki.


"Sama juga buat wanita di luar sana. Kalau mereka rasa seseorang lelaki itu sudah mempunyai isteri, janganlah korang berani untuk ganggu rumah tangga lelaki tersebut dan dapatkan perhatian daripadanya.


"Saya tak tahu berapa banyak air mata dan rasa sakit yang wujud. Bagi saya semuanya sakit sehinggakan berat badan saya menjadi susut," katanya.


  



Ujar Aisyah, ada individu mempunyai niat yang tidak baik untuk merosakkan rumah tangganya. Ketika berjumpa ustaz, mereka diberitahu bahawa Alif terkena perbuatan ain ‘hasad dengki’.


"Ustaz ada yang kata nampak sesuatu pada Alif dan ada niat seseorang untuk merosakkan rumah tangga. Ada yang nampak macam-macam lagi, ada juga yang tak nampak apa-apa.


"Bagi saya, saya tidak tahu kerana tidak nampak melalui mata kasar. Alhamdulillah lepas balik, dah bincang dan buat apa ustaz suruh, saya nampak perubahan dekat dia. Tetapi saya pula yang sakit selama dua minggu.


"Kali kedua saya bawa dia jumpa ustaz dan usaha saya tidak terhenti di situ. Kami ke Kelantan untuk berubat dan Alhamdulillah semua benda jahat itu telah hilang.


"Ustaz cakap ada sesuatu yang berlaku terhadap kami dan secara tidak langsung rumah tangga boleh musnah sekiranya kami tidak kuat antara satu sama lain. Saya amalkan Wirid Sakran setiap hari dan motivasikan diri agar sentiasa kuat dan percaya kepada Allah," katanya lagi.




Sumber: Oh Bulan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-10-2023 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Who r u ?
Me don't care.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2023 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa ni? Dia femes sebab apa? Husband dia pun melayan lah kot.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2023 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tau 2 ketul ni masa dorang gurau2 nak solat, sorang nak sentuh2 batalkan wuduk. Masa tu deme takda anak lagi. Ecah ni tgh sambung belajar masa dah nikoh. Cringe habis. Since both femes, buat bisnes jadi mc dan influenza pastu dpt anak, tak tau apa jadi la tak follow pun tup2 ada masalah ni pula. Iols saspek hati si laki dah berubah, bosan kot. Tabah la rumah tangga gitu la ada pasang surut
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2023 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Artis ni kan, kalau rumahtangga bermasalah je nak tuduh sihir. Lalu mencari ostad. Ostad pon kata ada org berhasad dengki. Yang sebenarnya, sorang insecure dan depressed. Yang jantan pulak, hati berbolak balik, iman tak kukuh. Elok sangatlah tu, masing2 jual kesah rumahtangga demi konten. Dah takda rasa malu.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2023 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols rasa si laki dah tawar hati. Pompuan kalau dah nikah kebanyakannya memang takda laki lain, tapi laki kuota nya 4, so bini perfect camana pun boleh jadi bosan dan teringin beristeri lain pula, lagi2 org muda
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-10-2023 04:47 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2023 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Bahaya tunjuk2 sangat kebahagiaan ni. Bukan semua mata yg memandang tu dgn perasaan yg baik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-10-2023 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko pun over naw dok share kebahagian
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2023 06:29 PM | Show all posts
Before or awal awal kahwin dlu siap ada keluarkan buku psl percintaan depa.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2023 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
whoareyusss dua ekor ni? saap je nk jeles dgn engko??? engko hada private jet ke? hada mansion banglo mcm family curly gelfren sol ke? kalo stakat duk flat pprt rumah teres marhaen, pegi terjun lombong sana
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2023 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Maybe yg jeles tgk depa sweet laki binik kot
Dia kan sblm ni suka post content kemesraan ngn laki kot.

Sbb tu kalau ada laki yg sedap elok romantik ke apa toksah nak tayang2 laa
Kadang2 org bkn jelly nak sbb nak caras laki tu ada je yg sesaja rasa nak goda laki tu tp tanak pun kawen ngn laki korang tu
Just saja nk test market tgk mampu tak buat laki org tergoda sampai bercerai berai.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2023 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak kenai jgk 2 ketui ni.. jenih berdua bersama cam kembaq Siam ke ari2.. kami surirumah bosan laki wfh atau tak fly atau mc seminggu.. baiklah p gheja...cemuih
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2023 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kemain sgt tyg teepaling bahgia
Lakinya pon sama
I tgk pon rengsa
Msti ramai lg hati hitam jua
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2023 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak paham post dia
Its in english tapi meleret leret
Straight to the point jelah
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2023 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Okay dekat igs ada tulis
Staf dia nak jadi madu so pura2 ada masalah nak kena luahkan kat bos somi dia tu
Lol
Ko fire jelah staf tu
Ni nak citer ko baik sgt tolong staf tu
Last last terkena jugak hahahaha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-10-2023 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Patutlah jumpa kt pesta buku kurus sgt dn cengkung, rupanya mkn hati
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2023 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
sendiri over sharing aktiviti laki bini, duk tunjuk laki terpaling sweet lah, terpaling baik la..penyondol pon teringin la jugak
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2023 02:16 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2023 02:17 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-2-2024 10:33 AM GMT+8 , Processed in 0.074601 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list