CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 20829|Reply: 27

Isu Tak Jadi Kahwin Sudah Diselesaikan Secara Baik - Syafiq Kyle

  [Copy link]
Post time 16-9-2023 06:44 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon Syafiq Kyle sudah menyelesaikan isu membatalkan perkahwinan dengan aktres Mimi Lana secara baik di antara keluarga kedua-dua belah pihak.


Syafiq atau Mohd Syafiq Shamim Abdul Razak, 31, bagaimanapun berkata, dia tidak perlu memperincikan perkara itu kepada umum dan berharap ia tidak lagi dibangkitkan selepas ini.






"Saya mengambil pendekatan ini untuk menghormati kedua-dua belah pihak. Kami sudah pun menyelesaikan perkara ini secara baik di antara kami.


"Saya rasa perkara ini tidak perlu diulas lanjut dan harap tiada lagi 'follow up' selepas ini. Itu sahaja jawapan saya," katanya kepada mStar.


Syafiq berkongsi perkara itu ketika ditemui pada sidang media filem berjudul Doh yang berlangsung pada petang Sabtu.


Dalam pada itu, Syafiq berkata, buat masa ini dia enggan berfikir mengenai perkara lain selain memberi fokus kepada karier dan keluarga yang menjadi tulang belakangnya.


Bagaimanapun pelakon itu tetap berterima kasih kepada peminat yang mengambil berat tentang hal itu memandangkan dia mengambil pendekatan mengunci mulut sejak berita pembatalan pernikahannya dilaporkan media.






"Saya ambil maklum mengenai isu ini dan terima kasih kepada semua yang mengambil berat tentang diri saya.


"Saya harap isu ini tidak lagi diulas dengan lebih lanjut sebab perkara ini melibatkan banyak pihak.


"Buat masa sekarang biarlah kami mengambil masa dan ruang masing-masing untuk fokus kepada keluarga dan karier," jelasnya.


Sementara itu, Syafiq juga enggan mengulas berhubung khabar angin mengatakan isu dia dan Mimi tidak jadi berkahwin disebabkan dirinya.


"Maaf, soalan lain," ujarnya ringkas.


Mimi dan Syafiq sepatutnya disatukan sebagai suami isteri pada 18 Ogos lalu dalam sebuah majlis pernikahan yang dirancang berlangsung di Janda Baik, Pahang.


Bagaimanapun jemputan majlis itu mendapat kiriman emel memaklumkan majlis itu dibatalkan pada 11 Ogos lalu.


Dalam perkembangan lain, Doh merupakan naskah sulung yang dihasilkan oleh produksi Syafiq iaitu Indigo Films.


Filem ini mengishakan Faiz yang dilakonkan Syafiq tersepit dengan tanggungjawab dalam menerajui bakeri yang diwarisi dari bapanya.


Situasinya menjadi lebih rumit apabila sebuah bakeri moden yang sangat popular muncul di sekitar kawasan tersebut.


Selain Syafiq, Doh juga dibintangi Sherlyn Seo, Fabian Loo, Fatimah Abu Bakar, Aida Amron, Fariz Isqandar dan ramai lagi.




Sumber: mStar
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-9-2023 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg tiada jodoh antara korang
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2023 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Makna nya tak jadi terus lah ek?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2023 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde jodoh ni.. baguslah dari diteruskan.. karang tak bahagia kalau paksa paksa ni.. patut dari awal lagi tak yah sampai bertunang bagai.. apa apa pun, moga keduanya bahagia dgn pilihan masing masing
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2023 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya la tu...tiada jodoh. Baik berpisah dari merana kendian hari.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2023 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Mimi kalau jmpa org baru jgn takut untuk proceed if he is the one. Mcm intan ladyana. Its ok to move on cari kebahagiaan sendiri.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-9-2023 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok Ada juga org Komen..baru Aku faham Jadi ke tak sebenarnya..sbb dr Komen si syafiq..aku xfaham..Teruk benar comprehension aku..at least mereka Masih berkawan Baik..
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2023 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
ada benda yg tak dpt didedahkan la tu sbb si sapik pusing2 story
takpe tgh laku ni belakon je dulu
nanti jumpa la tu yg mcm nur
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-9-2023 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
so postpone kah
msg2 dh solo kah
kalu achik2 porum nk ngoeat safik kiranya line clear la kan
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2023 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Straightforward kan.Tak jadi kahwin.
Case closed
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2023 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Red Flag lah kau ni shafik. Jawab pun berbelit2.
But oklah ...mmg tak suka ML dgn dia ni....mcm dah boleh agak jenis suami yg pemalas kat rumah..and poyo mcm si wukong.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2023 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Mimi dah dgn merqeen ke skrg?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2023 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Boring
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2023 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Cari j  orang laen mimi.sapik reben  j pon
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2023 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Entah siape yg salah ku tak tahuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2023 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Dorang ni mmg dr awal tak ada jodoh tp ML mcm try hard utk make sure relationship dorg works. Elok la tak jd kawin drpd kawin & end up tak happy. Aku rasa Syafiq tak brapa cinta sgt kt ML
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-9-2023 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Maaf bertanya, Syafiq Kyle 6pax tak?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2023 02:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Sian perempuan tu kalau tak suka cakap dari awal
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2023 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
baik mimi ni...wpun blkg ciket xnk dia....
dia takda la gigih mengajak rakan retis, pemenat, pemenat rakan retis lain, mua, krew, cleaner, emak, adik-beradik, family, tealady semua utuk boikot ex tunang....mcm si sendok tu tunang pun bukan...laki pun bukan...
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2023 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
moga baik2 aja utk kedua2nya
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 04:23 AM GMT+8 , Processed in 0.064354 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list