CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3158|Reply: 9

Kontroversi Aksi Lucah, Hwasa Menangis Baca Komen Melampau Netizen

[Copy link]
Post time 7-9-2023 09:52 AM | Show all posts |Read mode
Anggota kumpulan Mamamoo iaitu Hwasa menerima kecaman teruk disebabkan kontroversi melakukan aksi lucah ketika membuat persembahan di Universiti Sungkyunkwan, Korea Selatan pada Mei lalu.


Mengulas tentang komen yang diterima, Hwasa, 28, berkata komen negatif itu memberikan kesan yang cukup mendalam buat dirinya.





Meskipun menerima dengan hati terbuka segala kritikan namun ada dalam kalangan netizen yang melampaui batas sehingga meninggalkan komen keterlaluan mengenai dirinya.


"Saya menerima banyak mesej ketika tiba di Amerika Syarikat dan tahu ada sesuatu yang tidak kena.


"Saya sedar ia berkaitan tentang kontroversi yang sedang berlaku ketika itu namun ada komen yang diberikan adalah keterlaluan. Saya tidak marah mereka memberikan komen, bagaimanapun ia boleh dikatakan agak melampau," ujarnya dalam satu temu bual.


Kata Hwasa lagi, kontroversi yang berlaku itu juga sedikit sebanyak menyebabkan emosinya terjejas sehingga mengganggu salah satu persembahan bersama Mamamoo di Amerika Syarikat baru-baru ini.





"ada waktu itu merupakan persembahan pertama kami di AS, jadi saya perlu mengawal diri. Saya perlu beraksi normal di hadapan peminat di sana.


"Namun selepas tamat persembahan saya tidak dapat mengawal perasaan dan menangis. Malah ketika di hotel juga saya keluar dan menangis di tempat parkir.


"Saya tidak pernah abaikan segala komen namun kali ini ia menyakitkan," jelasnya.


Persembahan kontroversi Hwasa sebelum ini turut mencuri perhatian persatuan ibu bapa sehingga satu laporan polis dibuat terhadap dirinya.


Pada acara berkenaan, Hwasa yang menyanyi lagu Don't Give berani beraksi terkangkang dan mencangkung di atas pentas.


Bukan itu sahaja dia secara spontan menjilat tangan sendiri sebelum menyapunya ke bahagian kelangkang.





Sumber: mStar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-9-2023 11:36 AM | Show all posts
dia ni bawah PNation management kan?retis paling awal join psy tu jessy tapi tu la sheollss cakap happy kje dgan psy tapi gi under jay park lak..
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2023 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Macik takde masalah dengan Hwasa ni
Antara dia dengan Jessie
Macik suka Hwasa lagi

Tapi dah buat show depan student
Kena tahu lah beza
Jaga tingkah laku

Kadang pelik juga
Artis Kpop ni beria nak jadi westerner
Padahal rakyat deme konservatif
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2023 02:55 AM | Show all posts
People are so quick to judge.
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2023 10:44 PM | Show all posts
halah2 dah ko memang suke buat aksi gitu setiap kali perform
hadap je lah kecaman mcm tak biasa
tapi untunglah dia ni byk pembekap
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2023 09:57 AM | Show all posts
aku ok jer actually joget tu

lagipun all adult konsert, kalau ada budak datang tu salah management, bukan salah hwasa ni

hwasa fighting!
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-9-2023 04:13 PM | Show all posts
hwasa ni muka exotic. suara sdp. so i approved. kafir so xyh heran sgt hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2023 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
mamajawie replied at 7-9-2023 11:36 AM
dia ni bawah PNation management kan?retis paling awal join psy tu jessy tapi tu la sheollss cakap ha ...

psy fokus kt diri sendiri ja...alah jessi hyuna hwasa ni sekapal...baju x prnh cukup kain.. hwasa mna org x mengata dia siap aksi lucah...yg latest ni kt knowing bros lg seksi tayang boobs.. Love my body katanya...
jessi klau masuk tv bju xla seksi luar tv 2 piece dia x kesah .
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-9-2023 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
i team netizen sebab tu performance dekat universiti nyah. Yang engkau nak fefeeling stage dekat coachella dah kenapa nak ghairah tak kena tempat.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2023 05:59 PM | Show all posts
Netizens are pariahs at times.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 10:03 AM GMT+8 , Processed in 0.069960 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list