CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 894|Reply: 5

[Tempatan] Peluang Pelaburan "Pembinaan Semula" Ukraine - Zelenski

  [Copy link]
Post time 16-1-2023 08:32 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 17-1-2023 08:02 PM

Zelenski sekarang sedang jual peluang pelaburan kepada pelabur persendirian bagi pembangunan semula negara Ukraine. Syarikat pelaburan di USA nampaknya semakin berminat.



Blackrock dalam perancangan membuat satu produk dana bagi pelaburan pembinaan semula Ukraine. Dalam situasi perang semasa, Blackrock dijangka akan melakukan lawatan tapak di Ukraine pada awal 2023 untuk melihat potensi pelaburan secara terus. Setakat ini Blackrock telah melabur berbilion USD dalam syarikat2 melibatkan ketenteraan seperti Lockheed Martin, Boeing, General Dynamics, Northrop Grumman dan Raytheon yang seterusnya mendapat untung besar setelah Kerajan USA berterusan bersetuju membeli senjata dan menghantarnya ke Ukraine. Dijangka Blackrock menyasarkan untuk menjadi pemilik besar dalam sektor hartanah di Ukraine (dimana majoriti rakyatnya bakal menjadi penyewa) selepas perang.



Horizon Capital sedang mengumpul dana pelaburan melalui produk Horizon Capital Growth Fund IV, L.P. bagi sektor eksport dan teknologi di Ukraine dan Moldova. Setakat ni dah kumpul sebanyak USD125 juta.

IMF kata pelaburan luar Ukraine secara total berjumlah USD54 bilion. Dah bayar USD7.3 billion pada 2022. Bon negara Ukraine (yang telah dilakukan penstrukturan semula) didagangkan pada nilai sekitar 25 sen bagi USD1, dengan risiko lesap (default) akibat perang, tapi jika Ukraine berterusan elok je servis bayar hutang macam sekarang ni, para pelabur yang beli bon ini mampu buat untung 300%. Keadaan ini menggembirakan IMF, bank-bank negara barat dan pelabur untuk beri lebih banyak hutang (beli bon negara Ukraine) kepada Ukraine.

Bank Dunia, EU dan Ukraine menganggarkan perang di Ukraine akan melibatkan kos sebanyak USD349 billion. Ertinya perang di Ukraine dari segi ekonomi merupakan peluang pelaburan bernilai tinggi.

Depan kita cakap pasal perang, kematian, tunjuk baby mati, belakang kita depa calling2 bincang pasal peluang buat untung besar-besaran. Putin memang jahat tapi lupakan tu, sekarang masanya melihat Ukraine sebagai peluang perniagaan untung besar.
sumber: https://www.marketwatch.com/stor ... ruction-11672251814

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-1-2023 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasca perang teluk ada scammer jual dinar iraq..yang ni apa pulak??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-1-2023 08:57 PM | Show all posts
Edited by Lagubestbest at 16-1-2023 09:00 PM
Belibis replied at 16-1-2023 08:35 PM
Pasca perang teluk ada scammer jual dinar iraq..yang ni apa pulak??
Masa tu depa berterima kasih sangat-sangat atas pengorbanan rakyat Iraq.

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2023 09:15 PM | Show all posts
Dijangka Blackrock menyasarkan untuk menjadi pemilik besar dalam sektor hartanah di Ukraine (dimana majoriti rakyatnya bakal menjadi penyewa) selepas perang.


bagus rakyat dorang tak kesah bab ni (atau suara dorang kena sekat?)

taktik ni memang buat perang berterusan ler. russia cuit sikit je territory proxy usa yang baru tu, kecoh la mula play victim play hero, as always.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2023 10:37 PM | Show all posts
kalau dia ni pemimpin isle, dah lama mati.. mesti askar2 elit cari ke lobang cacing.. ada title yahudi pasti selamat
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2023 04:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Amboiiii..perang dah tamat ke belum yg sebok nak buat pembangunan.
Reply

Use magic Report

Follow Us
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

2-3-2024 07:41 AM GMT+8 , Processed in 0.057740 second(s), 37 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list