CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2588|Reply: 39

Bercinta Tak Lama Kalau Tertarik Pada Lelaki Yang Ada Parut Di Wajah?

  [Copy link]
Post time 29-12-2022 09:42 PM | Show all posts |Read mode
Lumrah manusia tidak dapat lari daripada tertarik dengan wajah seseorang.


Sebuah kajian mendapati, wanita tertarik kepada ciri-ciri tertentu seperti parut yang membuat lelaki lebih menarik di mata segelintir kaum hawa ini.


Kajian Science Direct menunjukkan, budaya barat menyatakan ciri wajah dengan parut adalah tidak menarik, manakala budaya lain dianggap sebagai tanda kematangan dan keberanian.




Gambar hiasan/IMDb




Tetapi baru-baru ini, saintis mendapati bahawa wanita barat menganggap parut pada wajah lelaki sebagai menarik kerana mereka mengaitkannya dengan simbol kekuatan dan kesihatan.


Lelaki yang mempunyai parut mungkin lebih memikat wanita. Ini kerana mereka berpendapat lelaki kelihatan lebih lasak selain mempunyai personaliti yang berani mengambil risiko atau kelihatan lebih maskulin berbanding lelaki berwajah manis dengan kulit licin.


Walau bagaimanapun, jenis yang kelihatan 'keras' nampaknya hanya popular untuk hubungan cinta jangka pendek. Manakala mereka yang bebas parut dianggap lebih penyayang dan lembut selain lebih berkualiti untuk perkahwinan yang lebih baik.




Sumber: Murai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-12-2022 03:52 PM | Show all posts
Muka meolls byk bopeng jerawat pun byk tapi Alhamdulilah rukun rumahtangga meolls..
cuolls mampooo ke atau muka cuolls byk pakai produk timbang kati tahil segala? ekekekek
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2022 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau nak yang takde cacat cela...kena cari yang metroseksual lah...
Iols ada kawan yang sangat cantik kulit muka dia..dia lelaki...tapi bini dia plak yang kulit biasa2...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2022 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak pentingkan panjang dan ketebalan jah sissy…
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2022 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
KamikuP replied at 30-12-2022 03:52 PM
Muka meolls byk bopeng jerawat pun byk tapi Alhamdulilah rukun rumahtangga meolls..
cuolls mampooo k ...

Meolls pun kulit muka banyak bekas jerawat, skrg tgh treatment microneedling & laser & pico… banyak perubahan, parut makin kecik lobangnya… kulit makin rata… cuba la.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2022 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 30-12-2022 04:59 PM
Kalau nak yang takde cacat cela...kena cari yang metroseksual lah...
Iols ada kawan yang sangat cant ...

Laki meolls kulit licin… tapi dia tak de la jaga pun, pencuci muka pun tak de… pakai sabun mandi je hihi rasa mmg jenis kulit elok banding meolls kulit sensitif dr kecik…
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 30-12-2022 05:41 PM | Show all posts
acik79 replied at 30-12-2022 09:15 AM
Meolls pun kulit muka banyak bekas jerawat, skrg tgh treatment microneedling & laser & pico… bany ...

Acik buat treatment katne brpkah RM nya?
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2022 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
acik79 replied at 30-12-2022 05:17 PM
Laki meolls kulit licin… tapi dia tak de la jaga pun, pencuci muka pun tak de… pakai sabun mandi ...

Haah...
Kawan iols.ckp.dia pakainsabun mandi je..
Bg iols normal lah kan.laki neh bukan details.mcm.kita2 neh...hahaha...
Rezeki dia kulit halus gitchu..naseb muka tak jambu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-12-2022 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 30-12-2022 09:49 AM
Haah...
Kawan iols.ckp.dia pakainsabun mandi je..
Bg iols normal lah kan.laki neh bukan details.mc ...

Perempuan pun ada begini. Pakai sabun mandi saja tapi kulit bersih licin.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2022 07:06 PM | Show all posts
bergantung jugaklah parut tu dpt dari mana, kalau akibat hasil pertarungan di parking lot boleh la dipertimbangkan... tp kalau sbb kena cakar kuceng, akak gelakkan jer dek
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2022 07:09 PM | Show all posts
pooh~key replied at 30-12-2022 05:12 PM
Akak pentingkan panjang dan ketebalan jah sissy…





Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2022 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 30-12-2022 06:24 PM
Perempuan pun ada begini. Pakai sabun mandi saja tapi kulit bersih licin.

Pompuan tu kita nampak cm.normal la.kan sebab tak ramai yang kulit buaya gitu...
Iols pung cenggitu juga..pakai sabun susu kambing saja.. masa skolah lah..
Jerawat tumbuh 2 3 je..now dah naik freckles plak...
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2022 03:32 AM From the mobile phone | Show all posts
KamikuP replied at 30-12-2022 05:41 PM
Acik buat treatment katne brpkah RM nya?

Kat floles medispa bandar baru bangi… baru 2 kali buat…  aku ambil 12 kali, bayar RM1499 utk 10 kali free 2 kali… laki aku pun tegur muka dah makin rata parut jerawat, jeragat makin pudar… cuba tgk ig floles medispa tu… so far ok la… Alhamdulillah… sebelum ni takut nak cuba tp bila tgk ramai buat parut makin kurang lubang2 tu, terus nak cuba.
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2022 03:51 AM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 30-12-2022 09:12 AM
Akak pentingkan panjang dan ketebalan jah sissy…

bagi ummah tanah melayu area situ berparut atau berkulup juga penting dekkkk
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2022 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat negara ibu pertiwi lain pulak yachhh sbb rata2 gadis2 kat sini suka lelaki muka ploless abg cantik mcm oppa korea plastic surgery gitewww, sementara yg ada parut di muka teross dicerca wajah nan desa muka pecah rumah gaya spesis rempitan jua yachhh ha gitohhhh
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2023 09:03 AM | Show all posts
acik79 replied at 30-12-2022 07:32 PM
Kat floles medispa bandar baru bangi… baru 2 kali buat…  aku ambil 12 kali, bayar RM1499 utk 10  ...

Tima kasih acik for the info.
Meolls pun nak buat lah, harap2 medispa tak guna produk ponder timbang kilo ekekekek...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-1-2023 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
KamikuP replied at 3-1-2023 09:03 AM
Tima kasih acik for the info.
Meolls pun nak buat lah, harap2 medispa tak guna produk ponder ...

Owner dia Dr… produk dr luar tak ingat dr negara mana yg satu tu, lg satu produk dr korea… meolls tak beli produk… sbb boleh continue pakai produk sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2023 03:15 PM | Show all posts
Ex meols berkulit gelap. mata besar anak mata coklat jernih dan parut besar jugak tepi mata.
punca parut jatuh motor kot? kaa gaduh ? loopa sis
sebab dah lama nampak manis piuler parut tu.

Tapi tu la. ramai pulak yang tertarik
Babai jela.Aman hidup
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2023 02:33 PM | Show all posts
mkasudnya ape?
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2023 03:30 PM | Show all posts
yang bukan bukan sahaja laa
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-4-2024 12:38 PM GMT+8 , Processed in 0.205304 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list