CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 2765|Reply: 28

'Kalau Saya Mati Kan Senang' - Dr Malar Dedah Hidup Makin Tertekan Lepas Tular

[Copy link]
Post time 2-12-2022 05:11 PM | Show all posts |Read mode
FB




Doktor Malar antara petugas kesihatan yang sering mendapat perhatian ramai kerana rajin berkongsi matlumat mengenai Covid-19 dan petah berbahasa Melayu walaupun berbangsa India.


Menurutnya, selepas tular di media sosial, dia menerima banyak jemputan ke majlis ceramah yang merupakan pengalaman sangat baru buat dirinya.








Sebagai doktor yang bekerja sepenuh masa di jabatan kecemasan di sebuah hospital swasta, Doktor Malar atau nama penuhnya Malar Santhi Santherasegapan bagaimanapun mengakui mula berasa tertekan dalam kehidupan sehariannya.


Bukan itu sahaja, ibu kepada dua anak kecil ini juga memaklumkan pernah melakukan tiga ceramah mencecah hampir empat sehingga enam jam dalam satu hari.








"ernah suatu hari, saya ter-double booking ceramah. Ada masalah ketiga yakni sebenarnya saya bertugas di jabatan kecemasan. Jadi, tiga tempat memerlukan Dr Malar dan diri saya hanya satu.


"Kalau saya mati kan senang, ketiga-tiga tempat yang memerlukan saya tak perlu berbalah untuk kehadiran Dr Malar," ujarnya.








Sementara suami dan team ‘Celoteh Dr Malar’ membincangkan solusi terbaik, Doktor Malar mengakui dia mengalami tekanan memandangkan kedua-duanya merupakan majlis besar.








Bagaimanapun, dia diminta suami untuk membatalkan kedua-dua majlis berkenaan dan lebih mengutamakan pekerjaan tetapnya sebagai seorang doktor.







FB






Sumber: BeautifulNara








Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-12-2022 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Plk dah
Jgn gitu doc
Ni lah price to pay for fame
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak faham..kenapa tk nak fokus kerja doktor je....kalau ceramah tu lg masyuk berhenti la jd doktor..jgn kaut semua mcm nk bayar along..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 06:53 PM | Show all posts

Takde sapa paksa pun noks. Ko yang terlebeh teruja. Padahal doc bahagian kecemasan tu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Sendiri tamak..hadaplah
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
MisXoXo: Sendiri tamak..hadaplah


Mula mula rasa happy nak glamer.. ujung ujung tak happy..
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
kotakominami: Tak faham..kenapa tk nak fokus ...

Ikot minat jgk la.. like kwn i,minat jd cikgu tp dpt medical medic.. 2 tahun blaja nk patah balik x mampu.. hbes houseman,amek bahagian yg perlukan health education,,so dia enjoy la kerja doktor yg byk talk .. maybe dr ni pon cmtu kot
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2022 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
hujung2 berjual promot planner jah. lain mcm marketing smpi ke mati perginya huhu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-12-2022 01:41 AM | Show all posts
lightheaded67: hujung2 berjual promot planner jah. lain mcm marketing smpi ke mati perginya huhu



laaaaa…  marketing content ke…  macam lahanat je…
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Duduk emergency ada masa ya buat socmed
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 12:32 PM | Show all posts
Meolss tau persaan tu mcmmana.. huhuhu
Sabo je la ek
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 12:51 PM | Show all posts
Sape suruh ko cari penyakit soc med...keje hakiki sudah
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 01:10 PM | Show all posts
U can say NO to netizen. Benda simple.
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 03:32 PM | Show all posts
yihhhh noreeeen sangat perangai hengatkan apoo la citer seram sampai nak mati bagai hujung2 nak promote planner jahhh
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 03:38 PM | Show all posts
eyansss replied at 3-12-2022 01:41 AM
laaaaa…  marketing content ke…  macam lahanat je…

memang noreeen sangat perangai yachhh. kemahen over mula2 kata dua2 client double booking tu tak nak mengalah la mati lagi senang la hujung2 kata ok jah client understanding apooo? eh hello dah ko kerja kat kecemasan kan tak reti2 ke inform kat client event tu subject to change hah noreeeeennn?

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Ces rupanya promote planner #iklan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-12-2022 04:24 PM | Show all posts
tudiaaa sampai nak mati last2 promo planner je
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 04:58 PM | Show all posts
kenapa kena tau pasal dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Hakikatnya mmg ramai  doktor kejar glemer sekarang ni. Dan itulah bayarannya bila jd terkenal. hadap lah
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2022 05:19 PM | Show all posts
NBM replied at 3-12-2022 04:58 PM
kenapa kena tau pasal dia ni

sebab dia scammer! habis acik porem kena tipu hengatkan heshe dah nak mati hujung2 nak promote planner jahhh yihhhhh.

say no to scammer!


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-2-2023 02:35 PM GMT+8 , Processed in 0.119694 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list