CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1296|Reply: 9

Tersinggung Dan Sakit Hati Dengan A.Aida, Amelia Handerson Tetap Lawan

  [Copy link]
Post time 24-11-2022 05:07 PM | Show all posts |Read mode
Amelia Henderson tetap dengan pendirian dia tidak bersalah atas tuduhan melanggar kontrak seperti didakwa oleh penerbit Datuk A. Aida sebelum ini.


Sebaliknya Amelia, 27, berkata pihak produksi berkenaan tidak mengikut perjanjian awal seperti mana yang telah ditetapkan ketika dia menerima tawaran terlibat dalam drama berjudul Sekali Lagi Cinta Kembali itu.


"Saya tidak melanggar kontrak! Kontrak dilanggar oleh pihak plaintif. Disebabkan itu saya tidak dapat menjalankan tanggungjawab sebagai seorang pelakon drama tersebut," katanya.




Foto: mStar




Amelia berkata demikian di hadapan hakim Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur, Zulqarnain Hassan pada sebutan kesnya, Khamis.


Dalam pada itu, Amelia juga mengakui tersinggung dan sakit hati atas dakwaan dibuat serta menganggap ia adalah satu fitnah yang boleh menjejaskan nama baiknya.


"Saya sangat sakit hati! Sebab saya seperti difitnah kerana dianggap tidak profesional," jelasnya.


Selepas mendengar kenyataan tersebut, hakim memutuskan perbicaraan bersambung pada 23 Disember depan bagi hujahan lisan kedua-dua belah pihak.


Konflik dua selebriti ini bermula apabila A. Aida mengambil tindakan saman terhadap Amelia dan juga seorang lagi pelakon iaitu Idris Khan kerana menarik diri pada saat-saat akhir penggambaran drama berkenaan.


Idris yang sebelum telah menghadiri perbicaraan bersetuju untuk menyelesaikan kes di luar mahkamah dan perkara itu turut disambut baik oleh A. Aida.


Namun Amelia pula bertegas mahu kes ini dibicarakan. -CARI


Sumber: mStar Online
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2022 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
sakit hati kau je yg tau….ikut lah
fake gle dia nih …
ada pod cast pun asyik cakap pasal diri sendirik….
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Stay strong Ame! Iols suka the idea of Studio Sembang dan jadi my go-to show every week
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2022 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols x fahm
. Kenapa die x suke jln cerita drama tu..  Xde ape ape yg kontroversi pun

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 10:53 AM | Show all posts
tu bukan jill liyana ke?makin kurus ye..
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:16 AM | Show all posts
sukati kolah acik
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:35 AM | Show all posts
Go Amy..semoga menang!!
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
mamajawie replied at 25-11-2022 10:53 AM
tu bukan jill liyana ke?makin kurus ye..

ha ah jill..makin kurus skarang join hiking merata2 pegi
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2022 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Fazsemput replied at 24-11-2022 11:20 PM
Iols x fahm
. Kenapa die x suke jln cerita drama tu..  Xde ape ape yg kontroversi pun

Bukan pasal jalan cerita sgt rasanya
Lebih kpd dia kena sidai
Lepas dah miting semua casting dgn crews, patutnye ikut jadual dia dpt skrip dah, ini skrip tah kemana berbulan2
Dia mmg dah lock job lain pulak
Sari sebelum shooting kot tak silap acik baru skrip drama org bagi kat dia
Dah la shooting pun delayed
Gitu kisahnye version ame
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2022 02:10 PM | Show all posts
Kat court nanti, bila acik a aida kena soal, mesti cakap sebijik2. Sheols kontrol takut sleng ganu kita terkeluar.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 03:32 AM GMT+8 , Processed in 0.087713 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list