CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: YgBenar

[Tempatan] Berita malam misteri : Guru Ini Kiciwa Kelas Tambahan Bahasa Inggeris Tiada Seorang Murid Yang Hadir.Netizen tanya Tak Minat Bahasa Inggeris atau boikot cikgu?

  [Copy link]
Post time 6-10-2022 09:33 AM | Show all posts
last week aku nampak anak aku kelas tambahan malam
via google meet
cikgu biologi buat kelas, jumaat malam
cikgu kimia buat kelas pagi ahad
..
so mungkin cikgu ni kena buat inisiatif buat kelas google meet.
sbb klu sekolah bandar yg kena hadap jem, datang kelas tambahan sejam tak berbaloi dgn perjalanan.
ilmu penting, tapi tenaga dan minyak kereta juga penting
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2022 09:45 AM | Show all posts
buat kelas tambahan f2f kat sekolah kul 4 petang. mmg xde lah murid2 datang cikgu. kul 1.10 keluar sekolah, blk naik bas sekolah or public transport. kelas kul 4 tu nak gi dgn apa? kena yg duduk agak jauh lagilah malas nak pegi sekolah balik.

Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 09:55 AM | Show all posts
extend je lps solat zohor n bwk laa kudapan skit.. apa salahnya belajar klas tambahan sambil kunyah2 skit. n latihan menjawab soalan je.. kalo ko nak ajar.. budak letih dah, tepu dari pagi

heran betul la cgu terpaling ni, skit2 masuk tiktok
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Cikgu2 skrg ni rajin ye upload video kt tiktok. Kdg2 masa mengajar bertiktok. Byk betul masa ye.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
budak2 sek menengah kena buat after class, baru depa tak lari balik..
sek akak buat mcm ni..
bagi depa break sat utk solat / makan..
tp memang dah bagi jadual awal2 lagi bukan suka suki cikgu tu syok sdri nk buat
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
marlow replied at 6-10-2022 09:58 AM
Cikgu2 skrg ni rajin ye upload video kt tiktok. Kdg2 masa mengajar bertiktok. Byk betul masa ye.

cikgu cikgi pun terpengaruh dgn socmed..sama jgk mcm pekerja2 yg lain..
ada je yg sejenis henfon berjahit kt tgn..
tambah2 cikgu muda2..
boleh tgok cikgu2 praktikal mcm mana..
jauh beza dgn cikgu praktikal zaman dulu2
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 10:16 AM | Show all posts
nak kelas tambahan kul 4... hmmm
rasanya elokla budak2 beraktiviti sukan, time ni otak mmg ingat nak main keluar peluh instead dok dlm bilik darjah yg kepam smbl dgr cikgu ajor henglish
da tak dpt sambutan nak salahkan budak2 ke mcm mana ni cikgu?
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 10:19 AM | Show all posts
free kot,
kalau berbayar mungkin ramai yg dtg
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-10-2022 10:35 AM | Show all posts
kalau dah buat tapi tak ada yang datang maka maksudnya budak-budak pkp ni telah menerima kesan rangasangan kemalasan hasil berkurung dalam rumah. ingat nak berkurung lagi tu... bagi jer mereka semua calon-calon untuk kerja buruh... habis sekolah terus daftar nama, tak perlu dah kita import buruh dari indon
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 10:35 AM | Show all posts
bagi aku lah kan.. cukup dah duk perah otak dari pagi sampai jam 2 ptg.. nk jgk rehat kjp. sb mlm nk pulun siapkan keja sekolah lagi, nk study lagi. siyes la. x cukup masa sbnrnya. jgn duk compare dgn org yg bijak, genius, mmg pandai azali. diorang tu x study pun dh melekat ilmu dlm kepala.
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah Pee Em Mael lambong suh guna BM, murid pun ikot lah. Watpe belajau bahase punjajah kan
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Bg hadiah nanti ramailah dtg...trmaduk mak bapak
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2022 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 6-10-2022 02:07 AM
Hakak respon ye.

1. Biasalah budak2 klas blakang.

I like ur komen sis...ko nk expect apa kalo student ko bukan a class
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 05:18 PM GMT+8 , Processed in 0.098486 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list