CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Highflyer19

[Tempatan] Nak sangat wajah putik melepak, terimalah akibatnya...

  [Copy link]
Post time 5-10-2022 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
evlinne replied at 19-9-2022 09:26 PM
Krim ni wujud lgi
Kalau uols ada fb, joinlah group "beli apa harini di drugstore/watson/guardian"
...

Krim safi yg awai tudung hijau, bdn putih dulu mmg best.
Lepastu mai dlm 2009-2010... Dah tk best...tktau la kot org lain..pakai jd tk ok kulit.

Saya mmg dok pakai safi tutup hijau tu dulu..mmg ramai org tegur kulit flawless laa..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 5-10-2022 07:57 AM
Dia jadi kulit muka makin cerah ke atau sbb krim tu putih sgt so nampak cam topeng?

Sbb krim ni t ...

Kulit jd cerah sikit dan sekata...
Mmg elok la..tp mmg kenacalit sikit dan ratakan. Jgn p oles byk sgt.

Mcm kwn ni yg hitam manis..dia letak byk..jd mcm kelabu la muka dia..
Pastu kdg bila peluh...bg org yg pakai byk sgt..mmg boleh nmpak muka tu mcm ada lapisan dan bertompok.


Saya pakai safi..mmg muka  tk burn. Kira bukak tudung tu semua tnya mcmna buat..

Skrg ni ka...burn laa..haha..sbb pemalas...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
asfaz replied at 5-10-2022 07:56 AM
Ada 2 jenis kan.Yang mana 1
Ceramide shot sun @hyaluron shot

Ceramide shot tu physical sunscreen... ini i pakai...

Yang hyaluron shot tu chemical sunscreen (ada mix physical sunscreen), broader uv protection..

I kulit combination oily/normal.. patutnya pakai yanh hyaluron shot tu.... tp so far sesuai je pakai ceramide shot (physical sunscreen) tu...
Kalo org kulit dry/normal, boleh pakai both type...

Apa beza physical vs chemical sunscreen ni, tgk chart bawah

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 5-10-2022 08:10 AM
Kulit jd cerah sikit dan sekata...
Mmg elok la..tp mmg kenacalit sikit dan ratakan. Jgn p oles byk ...


Safi hijau tu i oke je pakai.. krim dgn cleanser mentimun ke apa tu... tp i stop sbb muka i jenis berminyak...

Lagi satu, I muka teruk jadi hitam2 and pores besar sebab pakai safi balqis.... siap pakai satu set dulu.. patutnya safi balqis la cerahkan kulit ... huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 08:15 AM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 5-10-2022 08:10 AM
Kulit jd cerah sikit dan sekata...
Mmg elok la..tp mmg kenacalit sikit dan ratakan. Jgn p oles byk ...


I ni suka borak pasal tips or produk kecantikan (timbang kilo pi mampuih la)....

Borak aje pun dah rasa cantik... belum pakai lagi tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 08:48 AM | Show all posts
produk mercuri ni cpt putih tp once stop pakai cpt jgk gelap blk.. xpyhla tua2 esok rosak kulit
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:01 AM | Show all posts
green~tea replied at 18-9-2022 07:46 PM
Zaman iols skolah dan uni.. terpaling glemer krim safi tutup hijau tu.. rm4.90 sebekas.. sapa yang ...

yang krim safi tu betull...i tengok rata-rata yang pakai memang menjadi...
kulit licinn ploless...

I try juga pakai.. bahahaha..
tak sure berapa tahun..

tapi sejak alergik naik kat muka mmg stop terus la..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 19-9-2022 10:34 AM
Ni iols setuju jugak. Tapi benda tu boleh kawal kalau kita jaga makan. Pakai apa pun tarak guna ka ...

Faktor umur kot ni, awal remaja + Hormon berubah. Boleh cuba guna pencuci muka body shop yg tea tree oil atau cosrx yg hijau tu...ph morning ke mcm tu... Bgs utk hilgkan jerawat pasir n parut2 jerawat kat dahi tu bg anak2 remaja. Sbb diorg msh remaja, tak perlu guna mcm2 produk sgt.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 09:06 AM | Show all posts
green~tea replied at 18-9-2022 08:14 PM
Ada lagi haaa ni i google, tp dah packaging baru.. rega 7.50.. dulu2 pun 4.90 camtu je kan

cantik pulak packagin baru...dulu i pernah try yang tutup biru
safi balqis nama dia

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:09 AM | Show all posts
naina replied at 18-9-2022 11:06 PM
Waaaa safi ni sejak sekolah i dah pakai. Tutup biri dengan hijau tukar2 je. Kalau Dulu2 pakai mema ...

u scrub guna serbuk kopi sahaja atau ada campur bahan lain?
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:11 AM | Show all posts
fefeeling replied at 19-9-2022 03:54 AM
Ko beriya putih tp ujung2 dpt tok laki ko bontot berkerak gak.. koserrrr!

bahahhahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:12 AM | Show all posts
asfaz replied at 19-9-2022 08:16 AM
Ai pakai safi bertahun jugak la. Pakainya tu jangan banyak calit sikit aje . Kalau pakai banyak da ...

haahahahaa...samalah...I pakai calit sikit je..
sebekas tu setahun pun tahan....
memang jenis malas nak touch up muka..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:21 AM | Show all posts
rogayahtop replied at 19-9-2022 08:22 PM
bekas retis paling cute, 4my mas7ura. rasa bersalah sgt psl ala2 kipas susah mati jugak dulu2. tp  ...

i tengok ungka tu pun kulit putih selepuk lain macam..
tak ori ..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 5-10-2022 08:05 AM
Krim safi yg awai tudung hijau, bdn putih dulu mmg best.
Lepastu mai dlm 2009-2010... Dah tk best. ...

Kan..syok pakai. Tpi member ai cakap kulit ai macam kulit babi. Setan betul . Dengki la tu tgk kulit ai flawless
Sampai sekarang ai igt dia ckp "apasal kulit kau macam babi"
Babi eh bukan baby
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 5-10-2022 08:10 AM
Ceramide shot tu physical sunscreen... ini i pakai...

Yang hyaluron shot tu chemical sunscreen (a ...

Ok tq. Nnti ai try dua2.
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
moonela replied at 5-10-2022 09:12 AM
haahahahaa...samalah...I pakai calit sikit je..
sebekas tu setahun pun tahan....
memang jenis ...

tu yg buat2 hilang .nak bukak botol baru
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-10-2022 09:27 AM | Show all posts
green~tea replied at 5-10-2022 07:57 AM
Dia jadi kulit muka makin cerah ke atau sbb krim tu putih sgt so nampak cam topeng?

Sbb krim ni t ...

kalau muka ada masalah biji2 putih..macam biji2 kolestrol
better pergi buat laser treatment kan?

muka I oversensitive senang flare up..
lately macam makin banyak biji2 kolestrol tu..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:28 AM | Show all posts
asfaz replied at 5-10-2022 09:26 AM
tu yg buat2 hilang .nak bukak botol baru

hehehe...berjamang rasa tunggu nak habis 1 bekas tu..
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
moonela replied at 5-10-2022 09:27 AM
kalau muka ada masalah biji2 putih..macam biji2 kolestrol
better pergi buat laser treatment kan?



Kalo banyak... mmg kena lazer je la kot.. sbb payah nak hilang.. i pernah naik 3 biji kat bawah mata, i ingat cholesterol... tp baru realize i selalu sapu serum sampai bawah mata... so i elak la letak sesetengah serum terlalu dekat dgn mata.... selang sebulan, hilang sendiri je tercabut cam jerawat pasir tu..

betul ke biji cholesterol ke milia? Milia ni jadi banyak due to over moisturize..

Maybe u just focus on hydration, less moisturization...
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2022 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 5-10-2022 07:39 AM
Haha....betoiiiii...
Sorg kwn ni pakai...kesian..nmpak bertampung...kulit hitam manis.


Ai rasa kawan u pakai calit banyak. Safi ni pekat so calit sikit cukup pastu ratakan.
Kawan ai first time pakai ,balik dr surau terkejut ai sb dah macam tepong gomak. Dia hitam manis orgnya.  Dia ckp apasal kau pakai ok takde nmpk macam ni.
Ai bantai gelak dlu baru ai cakap ,aku pakai sikit aje,takyah banyak.
Dia ckp kau tak bgitahu,ai ckp kau tak tanya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 11:17 PM GMT+8 , Processed in 0.119196 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list