CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 7964|Reply: 65

[MBC/Disney+] Big Mouth - Lee Jong Suk, Im Yoona

  [Copy link]
Post time 29-7-2022 10:44 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 29-7-2022 10:49 PM



Profile
Drama: Big Mouth
Native Title: 빅마우스
Also Known As: Big Mouse , Big Mauseu
Director: Oh Choong Hwan
Screenwriter: Jang Young Chul, Jung Kyung Soon
Genres: Thriller, Mystery, Law, Drama
Country: South Korea
Episodes: 16
Aired: Jul 29, 2022 - Sep 17, 2022
Aired On: Friday, Saturday
Original Network: MBC
Duration: 60 min.
Content Rating: 15+ - Teens 15 or older


Synopsis
Park Chang Ho works as a lawyer with a measly 10% winning rate. He is a talkative person and, because of this people call him Big Mouth. He happens to get involved in a murder case and he is somehow fingered as genius swindler Big Mouse. Due to this, Park Chang Ho finds himself in a life-threatening situation.

Meanwhile, Go Mi Ho is Park Chang Ho’s wife and she works as a nurse. She has a beautiful appearance and a personality that is both wise and brave. She helped her husband become a lawyer by supporting him financially and psychologically. Go Mi Ho learns that Park Chang Ho is suspected to be the genius swindler Big Mouse and attempts to clear her husband's name.


Cast
Lee Jong-SukLim Yoon-AKim Joo-Hun
Park Chang-HoGo Mi-HoChoi Do-Ha
NR Forum
Yang Kyung-WonKim Jung-HyunLee Yoo-JoonOh RyoongYoon Seok-Hyun
Kong Ji-HoonJung Chae-BongHan Jae-HoLee Du-GeunCha Seung-Tae
Park HoonKim Gyu-SunJang Hyuk-Jin
Seo Jae-YongAshley KimChoi Joong-Lak
Gucheon Hospital
Ok Ja-YeonKim Sun-HwaPark Se-Hyun
Hyun Joo-HeePark Mi-YoungJang Hee-Joo
Gucheon Prison
Jung Jae-SungKwak Dong-YeonYang Hyung-Wook
Park Yoon-GabJerryNo Bak
Park Chang-Ho's Group
Lee Ki-YoungOh Eui-Sik
Go Gi-GwangKim Soon-Tae


source : asianwiki, mydramalist

trailer


character chart

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 29-7-2022 10:46 PM | Show all posts
drama ni start malam ni...sapa minat Lee Jong Suk boleh tgk, ye...
forumer lama ramailah minat dia ni...
ni drama pertama dia lepas keluar plkn...
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2022 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka jong suk tp xsuka yonaa
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2022 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
2-2 aku tak minat pelakonnya.
Bgi review sepa2 yg dah tgk cerita ni.
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2022 11:07 AM | Show all posts
drama ni i belum tengok tapi tengok trailers dia boleh thn babakbabak pukul memukul , semua , heavy jugak. so best tak pilot episodes so far ?

boleh bagi komen tang : pacing - slow or just nice - too fast ? plotwise okay tak

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2022 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
tgk cite sbb hero...
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 30-7-2022 11:31 AM | Show all posts

So best ke idak citernya?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2022 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
masnona replied at 29-7-2022 11:35 PM
Suka jong suk tp xsuka yonaa

Samaaa macam i tak suka yoona
Yoona ni entahlah, macam ada vibe yang i tak suka walaupun dia takde buat salah...gituhh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-8-2022 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Sama tengok sbb jong suk..and tak suka yoona...tp lepas 2 episod ni peranan yoona mcm besar jugak...alahai kesian park chang ho...dato bandar tu sapa wei..jahat kevbaik..mcm sesuatu laaa
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2022 01:49 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 1-8-2022 10:52 AM
Sama tengok sbb jong suk..and tak suka yoona...tp lepas 2 episod ni peranan yoona mcm besar jugak... ...

ok jugak le kan...i masa dah tengok todays webtoon petang semalam , lepas tu  tengoklahjugak drama ni sebab i tengok tak ade org bagi input lagi ..okaylah kan revenge drama ni...kire macam satu mission lawyer yg big mouth? big mouse ni nak clearkan nama dia...i nampak satu je kesilapan mamat ni - dia buat tindakan melul pi jumpa mamat yg jahat tu sendiri...yg lepas tu bila kecoh baru dia ckp kat mamat mayor ( i suke mamat ni dalam NWABU)  tu , tu i nampak salah dia..tapi naya lah dia tu ..nasib baik wife tu baik...
wife tu i nampak dia dlaam drama K2 , i see...so far i tengok okaylah watak the lady , dia boleh berlakon why org tak ngam dengan dia ye?




Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2022 01:51 PM | Show all posts
citer ni engaging plotwise biase je, tentang penganiayaan ke atas seorang lawyer setelah dia pun tersilap langkah buat tindakan sendiri tanpa consult his informant atau yg bagi assignmen tu..anyways - yes misi dia untuk clearkan nama dia. best lah juga scene scene dia.

so yes.
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2022 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa sebut big mouth big mouse..lebih kurang diorg srbut..tu yg lagi susah nak ckp tu..yela nickname parkchangho big mouth.tetiba kena jadi big mouse..mau x keliru..adoiii
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2022 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp nampak yoona improve la...tapi paet nangis tu..jongsuk nangis lagi real..agkanya nk tnjuk the wife strong kot
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2022 04:49 PM | Show all posts
lynn_dmm replied at 1-8-2022 03:09 PM
Masa sebut big mouth big mouse..lebih kurang diorg srbut..tu yg lagi susah nak ckp tu..yela nickname ...

oh so , depa tersilap fikirlah , i mean the police and prosecutor?

big mouth tu si penjahat tu kan

big mouse tu memang nick name lawyer tu ketiak kat uni, so...big mouse versus big mouth? why nickkan dia big mouse?

i nampak memang lawyer ni agak jumpy and impulsive dlm tindakan, dia tergesa gesa nak buat sesuatu - pinjam kat loan sark, pi setuju terima assignment mayor  NWABu tu , then pi ugut Gi Joon tu tanpa bagi tahu mayor tu...so kenalah ...

Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2022 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
I dah tengok letopans yah LJS dalam ni

Scene dalam penjara pun vazzz, setakat 2 episode ni I engaged lah nak sambung.

Background story hero & heroin pun comel yet sedih. Yoona berlakon idoklah teruk benau dalam drama ni , maybe sebab emotion yang sheols kena carry belum heavy lagi kot
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2022 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 30-7-2022 11:31 AM
So best ke idak citernya?

best juga tp yoona kakuuuuu .. tok laki kn prnjara pun dull je muka...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-8-2022 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok jugak citer ni..dah start fast pace bila scene dia x jadi bunuh diri dan berharap banduan2 ganas bunuh dia tp somehow luck is on his side lama2 org makin gerun dgn dia...
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2022 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
siapalah big mouse tu ye
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 10:05 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 13-8-2022 10:08 AM

i think citer ni plot dia best- sebab  ade lain sikit tu and ini lah yg create interesting plot twist semalam and episode yg sebelum ni- mendebarkan, intrigue -nya tu alang kepalang
tapi yg i tak suke violent sangat lahhh iskkk memang agak kasar

tapi ia berkisar tentang siape pemilik jasad sebenar yg bernama BIG MOUTH

menarik , pada awalnya Park  Chang Ho kelihatan seorang lawyer yg menghadapi pelbagai masalah kwwangan..and reputasi pun tak baik...

tapi setelah dia bersetuju menjadi pembantu pada satu mayor ni bernama Choi Doha kehidupannya menjadi 360 darjah terpusing, tergadah and tunggang langgang...
dan akibat daripada  impak itulah dia sedang kelihatan membersihkan namanya , dan ???membina reputasi? atau ape?
it could be anypne guess...

semalam i  tak sangka yg Choi Doha just buat begitu - wow wife dia rasa macam  wow it's so so so unexpected ...sebab penama list yg diberikan itu bukanlah penama yg sebenar and kenapa si Park Chang Ho tahu nama sebenar 5 nama dalam list tu???
siapa yg manipulating siape?

tapi adakah kebetulan Choi oha menghampirinya pada ep 1 itu  adalahs esuatu yg dia sendiri tak terfikir itu park chango aka BIG MOUTH???

atau ini bukan big Mouth ? yg Big Mouth ialah pembantu Chang Ho yg suke buat business tu? atau si tua bangka dalam penjara yg menjaga VVIP tu?
atau Choi Do Ha tu sendiri?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2022 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntah2 betul si Pak Chang Ho big mouse..split identity..lawyer dan accountant
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

29-5-2024 01:35 AM GMT+8 , Processed in 0.248144 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list