CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 75012|Reply: 1192

Jahloanhaji jawab soal inai hitam lebam persis tersepit pintu neraka! UPDATE: Jah bagi AMARAN KERAS untuk yang DERHAKA step! UPDATE: Jah DENGKI kata seller lain guna FOOD COLORING, UGUT nak BAWA TEST!

  [Copy link]
Post time 12-7-2022 12:27 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Racurve at 13-7-2022 02:08 PM

“Kami Sangat Berhati-Hati Tentang…”- Neelofa PamTek Komen Isu Innai Nunha

Baru-baru ini, tular di media sosial mengenai warna inai Nunha yang dihasilkan oleh selebriti dan usahawan ,Noor Neelofa PamTek menjadi pertikaian segelintir netizen yang mendakwa inai itu berwarna ‘lebam hitam’.

Di laman Twitter, rata-rata netizen memberikan pelbagai reaksi mereka terhadap inai keluaran selebriti tersebut. Ada yang kurang menggemari hasil warnanya, dan ada juga yang mengatakan bahawa ia akan menjadi cantik jika dipakai dengan cara yang betul.

    “Inai Neelofa PamTek ni sengaja dia buat kaler kena kepit pintu supaya viral. Lepas tu mesti orang lupa pasal viral mat kilau dan fattah amin dan fazura. Bijak mek kelate ni.”

    “Risau eh inai Neelofa PamTek ni. Memang hilang siot. Naya pak karim.”

    “Aku tengok ramai yang kutuk inai Neelofa PamTek tu, benau nya kalau pakai cara betul dia jadi je lawa. Ni kau buat palatao memang la tak jadi. Orang suh buat A ko buat B mana mau nya.”

Tidak berdiam diri, Neelofa PamTek menerusi Insta Stories menjelaskan bahawa pihak mereka masih menanti SIRIM & HALAL serta mengakui pihak mereka sangat berhati-hati mengenai penyerapan inai ke dalam kuku ketika proses persampelan.

    “Kami pun sedang menunggu SIRIM & HALAL, nantikan yea. Benda ni bukan boleh bawak main-main tau..Kami sangat careful tentang point penyerapan innai ke dalam kuku semasa proses sampling.”- jelas Neelofa Pamtek.

Dalam pada itu, Neelofa PamTek menjelaskan bahawa pihak mereka akan membawakan individu yang mahir dalam bidang itu untuk memberikan penjelasan dalam sebuah majlis khusus bersama para reseller dan media dalam masa terdekat.





Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 12-7-2022 12:27 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-7-2022 12:27 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-7-2022 12:27 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-7-2022 12:29 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 01:27 PM | Show all posts
Mana team benak.. ni pekes..

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
iols ada terbaca 1 pisting kt fb..iols rasa sheols kena kecam sbb tu sheols nk private ..boleh baca pasal inai jah ni.
postingghttps://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0bh4mib8URpnGoNrb62SJV3e1dKRwir46k96MJco2yuESc4FoWb6J2r96MYgVAVrYl&id=1458764791
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Minyakyuyi replied at 12-7-2022 04:48 PM
iols ada terbaca 1 pisting kt fb..iols rasa sheols kena kecam sbb tu sheols nk private ..boleh baca  ...



Gigih backup uhuhu

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-7-2022 05:34 PM | Show all posts
Edited by bulanbulat at 12-7-2022 05:36 PM





Ni best. Lawak
https://m.facebook.com/story.php ... 610243&sfnsn=mo


Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 06:43 PM | Show all posts
Edited by lee_sakura at 12-7-2022 06:48 PM

yinnai jahlop dr yindia...dia baru up sijil halal dr yindia

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 06:59 PM | Show all posts
Min 5:24, pakai inai tak jadi sebab derhaka

Kalau pakai inai tak jadi tak payah post kat ms, tutup rezeki org lain katanya.


Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
SharifBakhti replied at 12-7-2022 08:20 PM
Inai Lopak ni raw material powder dari mana?

Lopak kata raw material powder innai nunha dari kilang di India

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
lee_sakura replied at 12-7-2022 06:43 PM
yinnai jahlop dr yindia...dia baru up sijil halal dr yindia

Kalau ikutkan senarai halal luar negara yg diiktiraf oleh jakim, halal india inai jahlop ni ada je dlm list. Cuma logo tu patutnya dah logo baru…2022 dah ni, xkan stok lama dari 2019 pulak sbb guna logo halal lama lg tu

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
endihesh replied at 13-7-2022 05:47 PM
tadi jumpa video tak ingat kat mana, tiktok ke ig, katanya seller inai brand lain jgn nak jatuhkan s ...

Yg ni kan? Tak pandai nak tepek tt, tepek link jer lah

https://vt.tiktok.com/ZSRdD1Sb1/?k=1

Kenapa dia ingat hal ni kecoh sebab pesaing?
Dah sah-sah peminat dia yg terawal beli & guna inai dia yg tanya mcm-mcm.
Jawab jer lah baik - baik.

Org tanya pasal perwarna, dia jwb pesaing dengki.
Tanya kenapa inai x jadi , dia salahkan org yg pakai.
Pastu ckp org nak jatuhkan bisnes dia.

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2022 03:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by bulanbulat at 15-7-2022 03:36 AM


Ni lawak.



Second coat elok sikit dia kata

Sumber : netizen

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2022 08:54 AM | Show all posts
setajah asmak dh berbunyi uols
tp komen playsafe kekonon
tang jahfake ckp berlapik yach
cuba kena retis laen mcm ayda
laen pulak komen sheols
double standard


  


Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 15-7-2022 09:12 AM | Show all posts
Cokoro replied at 15-7-2022 06:36 AM
Cheta uplod jgn dengki dgn org. Inai dia jual murah je blh beli berkotak2

Kalau tengok video, mmg nampak dia sejenis pedengki...bukan dengan cheta jer.

Org tanya pasal inai dia, boleh pulak kait pada seller lain,food colouring, tak sah solat sampaikan ugut nak bawa produk org lain pergi test, ejek-ejek mcm budak-budak, nak tampal result kat muka org yg tanya.

Banyak tau...inai yg dijual tak sah solat...katanya.
lepas tu ckp org dengki sbb produk Neelofa...


Mmg jahbiul...



Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2022 01:08 PM | Show all posts
she replied at 16-7-2022 03:22 AM
Macik is kenot hahahahaha

Bukan tak boleh kena kipas jer macik...banyak lagi pantang larangnya...sebab inai asli

Selama ni inai dari pokok tu, giling, pantang cuma jgn bagi ayam tengok tu tak asli ke


Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Hodohnya kaler inai
Mcm jari lebam sbb tersepit kt pintu rumah and pintu keter je
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah jual baru nk SIRIM n Halal bgai...haha
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Racurve replied at 12-7-2022 12:27 PM

Mcm cukur je kening tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku g kenduri br ni. Borak2 org tuh tnjk ni ha jah punha product..seyes weh..bapok buruk..mcm mana org puji lawa?
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:35 PM | Show all posts
sorry aku memang x akan beli produk2 sampah retris2 sendu malaysia...x kisah lah tudung atau apa ..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
xde halal sirim pun lobenak beli nak bersama2 gothic dgn idolat
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah jual bru nk tgu keputusan sirim bagai.siap nk buat sidang media bagai
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak menjawab persoalan pun. Kena tunggu pulak jawab dalam majlis .
Patut produk sendiri boleh jawab semua persoalan sepantas kilat .
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:40 PM | Show all posts
bodo sapa yg beli tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodo n bengap sape yg beli.
Tgk baru ni kwn beli ..aku  dlm hati kata padan muka
Buruk nak mampus. Nak tanggal x boleh.
Hadap la jari huduh tu 3-4 bulan
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Sma mcm kes Susu Pisang esen dia tu ..overclaim..smpai jd isu dan kritikan
Dr Amalina n doktor lain...ujungnya susu esen melingkup..doa org yg kna tipu dgn family ni...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:44 PM | Show all posts
mcm kotor je kuku..
tak selera pulak rasa kalau org kuku mcm ni pastu masakkan daging korban... ehh tiberr
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:48 PM | Show all posts
.....inai pun nak juai.
kata internasional.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2022 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
hahahhahah .baru la viral.org kutuk2 lebam sepit pintu bagai.pastu buatla press conference.pastu viral.pastu jahtek happy hahhahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 03:18 AM GMT+8 , Processed in 0.093984 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list