CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1368|Reply: 10

Tak Payah Nak Pinjam Atau Naik E-Hailing, Yazmin Aziz Dah Mampu Beli Kereta Sendiri

  [Copy link]
Post time 1-7-2022 03:14 PM | Show all posts |Read mode
Yazmin Aziz gembira apabila impiannya untuk memiliki sebuah kereta sendiri pada usia 21 tahun tercapai selepas membeli sebuah kenderaan jenis pelbagai guna (SUV) CRV Honda.


Ujar penyanyi berdarah kacukan Melayu dan Filipina itu, selama ini dia terpaksa meminjam kereta atau menggunakan perkhidmatan e-hailing untuk bergerak ke mana sahaja termasuk membuat persembahan.


Foto: IG




“Selepas berpindah ke Malaysia dari Manila, Filipina bersama keluarga sekitar 10 tahun lalu, kami memiliki sebuah kereta jenis Myvi.


“Kereta tersebut banyak berjasa, namun usianya lebih tua berbanding adik bongsu saya. Ditambah bilangan ahli keluarga yang semakin ramai.


“Selama beberapa bulan saya perlu meminjam kereta untuk bergerak ke mana-mana atau menggunakan khidmat e-hailing,” ujarnya.




  



Kata bekas peserta Big Stage musim kelapan itu lagi, dia tekad membeli sebuah kereta demi keselesaan bukan sahaja buat dirinya, bahkan juga keluarga dan perlu bekerja keras untuk merealisasikan impiannya.


“Saya memasang impian untuk memiliki kereta pada usia 21 tahun. Tuhan bagaimanapun memakbulkan doa saya sebelum sambutan ulang tahun kelahiran saya. Saya sangat bersyukur.




  



“Tidak salah sebenarnya untuk pasang impian pada usia muda. Malah impian itu juga membuatkan saya perlu bekerja lebih keras lagi.


“Kepada anda yang memiliki impian seperti saya, jangan berhenti bermimpi,” kata Yazmin yang kini dalam usaha untuk mendapatkan lesen memandu.




  


Selepas memiliki kereta, penyanyi berusia 20 tahun itu kini berhasrat membeli sebuah rumah pula untuk keluarganya.


Walaupun sedar perkara tersebut sukar, dia tidak akan pernah berhenti berdoa dan bekerja keras supaya impiannya tercapai untuk memiliki sebuah kediaman sendiri.


  



Sekadar info, Yazmin mula aktif sebagai penyanyi pada 2017 dan telah mengeluarkan single sulungnya berjudul Lihatlah pada 2018 dan diikuti dengan beberapa single lain seperti Heart & Soul, Cold Rainy Days dan Soul Connection. -CARI


Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-7-2022 03:26 PM | Show all posts
yang dia peluk tu boypren ke? siap ckp potugis bagai
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Gelinya pilipin mulut besar ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Lorr..21 ke..ingat 31
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 02:23 AM | Show all posts
lepas tu ape nyahh? ko dengan bespren eh bopren nak bersenam tanpa baju dalam keta tu kerr nyahh? mana part gosip tu nyahh? takkan citer takat ko mampu beli keta jah nak buat modal gosip nyahh?
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 07:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau nak try kereta lain lain... Boleh la try abang long sofa...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 10:27 AM | Show all posts
budak ni elok pergi amerika..

banyak syarikat produksi nak amik dia berlakon

Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni makin lama makin terserlah seperti artis2 bintang porno
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2022 05:24 PM | Show all posts
mak aiii seksi bethol....
kalah baby shima yach....
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Cepat je kaya artis2 ni
Pdhal lagu dia ai xprnah dgr.nmpk dia kt tiktok je selalu buat drama ala2 pinoy tiba2 masuk big stage.ni terus kaya.woww
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Muda lagi. Tgk muka macam dah 30+..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 01:19 AM GMT+8 , Processed in 0.085743 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list