CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 1403|Reply: 26

Naik Motor, Keluar Simpang Tiba-Tiba- Pelajar Tingkatan 1 Mati Dirempuh Dan Diseret Hilux

[Copy link]
Post time 30-6-2022 11:03 AM | Show all posts |Read mode
DUNGUN – Pelajar tingkatan satu Sekolah Menengah Kebangsaan Pulau Serai maut selepas dirempuh sebuah kenderaan pacuan empat roda di Kilometer 1, Jalan Tok Kah-Jerangau berhampiran Kampung Alur Mak Bah di sini.


Dalam kejadian pada 6.50 petang itu, mangsa, Nurul Zahirah Aqrima Mohamad Yasin, 13, meninggal dunia akibat cedera parah di bahagian kepala dan beberapa anggota badan.


Ketua Polis Daerah Dungun, Superintendan Baharudin Abdullah berkata, sewaktu kejadian, remaja perempuan itu dikatakan dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Kampung Mahsuri Tok Kah dari Kampung Alur Mak Bah.


Foto: Kosmo




“Mangsa yang menunggang motosikal jenis Honda EX5, dipercayai keluar simpang secara tiba-tiba menyebabkan kenderaan


Toyota Hilux dipandu seorang pembantu kedai makan berusia 41 tahun dari arah Kampung Mak Bah gagal mengelak.


“Impak rempuhan berkenaan menyebabkan mangsa terseret sejauh beberapa meter,” katanya ketika dihubungi Kosmo! di sini hari ini.


Baharudin berkata, lelaki yang memandu kenderaan Toyota Hilux berkenaan tidak mengalami sebarang kecederaan.


Tambah beliau, mayat mangsa dibawa ke Unit Forensik Hospital Dungun di sini untuk tindakan lanjut. -CARI


Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 11:10 AM | Show all posts
ermmm umur 13 naik moto jln kampung mmg biasa..lalu jln kampung lg menakutkn sbb bdk2 bebas naik moto sana cni..bnda mcm nie lah org tkt
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian pemandu Hilux tu. Mesti trauma.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Alahai...
Kenrana.budak.ni.lalai...
Dah.hilux kena.pegi balai..
Leceh tau.bila.eksiden gini....
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa ya budak2 bawak motor suka keluar simpang tak tgk. Kluar simpang menonong je kluar like seryesly. Rasanya dorang guna pancaindera telinga utk agak jauh mana kereta tu, just dgr bunyi kereta tu dorang boleh agak kereta tu masih jauh atau dah dkt.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:22 AM | Show all posts
buat la camne pun mesti kenderaan besar yg akan disalahkan
padahal selalu motor2 ni keluar simpang tak menengok kiri kanan
melulu je masuk jalan besar yakin2 org belakang yg jaga nyawa dorang
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:22 AM | Show all posts
double post
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:23 AM | Show all posts
Atata replied at 30-6-2022 11:18 AM
Kenapa ya budak2 bawak motor suka keluar simpang tak tgk. Kluar simpang menonong je kluar like serye ...

maybe sbb tu budak2 tak eligible to own a vehicle licence. otak dorg belum boleh process segala risks atas jalan raya especially keluar dari simpang. ni my assumption je la...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian hilux. Dasar rempit bawak moto
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:27 AM | Show all posts
mejaputih replied at 30-6-2022 11:23 AM
maybe sbb tu budak2 tak eligible to own a vehicle licence. otak dorg belum boleh process segala ri ...

Tak boleh cakap macam tu, haritu kes budak lelaki meninggal langgar pembahagi jalan tu pun tak de lesen, ada forumers kata apa kena mengena lesen (dan insurance) dgn kemalangan.  Kalau nak jadi kemalangan jadi juga kata mereka...so maksudnya macam hal ni salah hilux la langgar budak tu sampai mati
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:29 AM | Show all posts
Samerosie replied at 30-6-2022 11:27 AM
Tak boleh cakap macam tu, haritu kes budak lelaki meninggal langgar pembahagi jalan tu pun tak de  ...

hadoiiii.....kenapa netizen sedemikian...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Mati katak jela kau ni dik. Aduhaii.. tak memasal je driver Hilux kena hadap masalah. Harap settle cepat la. Sabar banyak-banyak Driver Hilux....
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 11:46 AM | Show all posts
lalu jalan kampung ni satu jela.. kena hati2, pastu xpayahla bawa laju2 mcm kt highway.. sbb yang bawa moto ni.. ya hampun... ikut suka dia je.. ade tu pesen bersaing2...
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 02:47 PM | Show all posts
Atata replied at 30-6-2022 11:18 AM
Kenapa ya budak2 bawak motor suka keluar simpang tak tgk. Kluar simpang menonong je kluar like serye ...

Sbb kanak2 besaq ni cuma reti pulas throttle & bergerak dr point A to point B. Dia xdak masuk kursus pemanduan, tak blajaq cara pemanduan selamat hatta undang2 jlnraya. Victim kt sini driver hilux. Budak tu mmg tggu masa nk kna ja. MakAyah pn xpenah amik iktibar ngn kes2 lepas,biaq gtu ja la. Nk senang kn,dh boleh ke mana2 sendri. Salam takziah utk family.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 02:51 PM | Show all posts
bottombikini replied at 30-6-2022 11:22 AM
buat la camne pun mesti kenderaan besar yg akan disalahkan
padahal selalu motor2 ni keluar simpang t ...

Betul tu mana2 tempat ramai je species macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ader spesis makpak yg mmg ajar anak bwk motor..senang nnt nk suruh p kedai, p antaq ambik adik tadika etc
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
High mungkin arwah tu, sebab getting high hobi kesukaan ummah belah tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:47 PM | Show all posts
Atata replied at 30-6-2022 03:18 AM
Kenapa ya budak2 bawak motor suka keluar simpang tak tgk. Kluar simpang menonong je kluar like serye ...

kerna diorg rasa diorg ada 9 nyawa. utk kes ni dah lost count lettew
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:53 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 30-6-2022 02:51 PM
Betul tu mana2 tempat ramai je species macam tu

grab & panda pun selalu buat peel begini
kite pula yg kena urut dada brek

dah la kona makan jalan orang
kalo jadi apa2 jam tu maleh nak kesian


Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2022 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 30-6-2022 11:11 AM
Kesian pemandu Hilux tu. Mesti trauma.

Sementara hiluk satu lagi nun,menyebabkan orang lain trauma.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2022 11:29 AM GMT+8 , Processed in 0.123311 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list