CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 736|Reply: 5

"Definisi Perempuan Selalu Betul," – Wanita Langgar Kereta orang Di Belakang Buat Netizen Berang

[Copy link]
Post time 28-6-2022 06:08 PM | Show all posts |Read mode
Sumber: Twitter Malaysia Most Viral


Seperti yang semua orang tahu, rakyat Malaysia kebanyakannya akan menjadi seperti watak dalam Fast and Furious semasa memandu di mana ramai yang merasakan bahawa jalan itu mereka yang punya sehingga ada yang mula untuk menjadi samseng jalan raya.


Baru-baru ini, tular satu video yang dikongsikan oleh akaun Malaysia Most Viral di Twitter. Menerusi video itu, kelihatan seorang wanita seperti tidak mengaku salah semasa kemalangan jalanraya meskipun wanita itulah yang mendatangkan kerosakan kepada kenderaan lain.





Dalam video tersebut, jelas kelihatan kereta yang dipandu oleh wanita itu secara tiba-tiba mengundur ke belakang dan menghentam kenderaan di belakangnya.


Yang lebih menyebalkan, wanita itu terus keluar dari keretanya dengan 'muka ketat' seperti keretanya yang dilanggar dan segera melihat keadaan bahagian belakang keretanya selepas insiden itu.


Hal ini membuatkan lelaki yang keretanya dilanggar itu geram dan sakit hati apabila wanita itu berlalu pergi tanpa meminta maaf dan berlagak seperti mangsa keadaan pula.


Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa sakit hati masing-masing dan geram dengan tindakan wanita berkenaan. -CARI



Sumber: Twitter Malaysia Most Viral






Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-6-2022 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Laki pompuan sama saje laaa bila dah bawa kete mcm hantu. Balik2 pompuan je jd bahan. Yg suka ckp pompuan je betul tu is typical MCP. Aku dua kali dah lelaki bawa kete langgar kete aku. Belum lagi spesis bawa motor langgar side mirror aku, laki gak. Yg bawa kete tiba masuk lane mengejut laki gak. Takde aku meroyan ckp laki je betul. Ko dah salah tetap salah baik laki or pompuan.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia sekarang issue yang melibatkan gender memang senang orang triggered. Masing2 lawan jadi keyboard warrior cakap pompuan mcm tu laki mcm ni tapi tak fikir, yang bapak diorg laki jugak and mak diorg pompuan jugak. General je dah la. Rilek2 sudeh
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 03:29 PM | Show all posts
tak masalah nya mmg acik ni salah

dash cam ada nak pusing cite gender apooo
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 04:02 PM | Show all posts
Pompuan selalu betul. Rujuk pada kes viral dulu2 minah nak hempuk apek guna pengunci stereng
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 05:20 PM | Show all posts
Sekarang kebanyakan kereta dah ada dash kamera akal berlakun macam dulu2 dah tak laku elok gi balai cerita
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 04:15 AM GMT+8 , Processed in 0.074369 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list