CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2108|Reply: 34

Stres Tengok Video Ni, Lasik Di Mesir RM700 Je Untuk Dua-dua Mata?

  [Copy link]
Post time 28-6-2022 02:36 PM | Show all posts |Read mode
Kos untuk membuat rawatan lasik diketahui memang mahal hingga ada yang menelan kos belanja RM10,000 mengikut keadaan tertentu.








Namun, perkongsian seorang wanita di TikTok menguar-uarkan mengenai kos rawatan lasik di Mesir hanya menelan belanja sebanyak RM700.


Malah, dia dipercayai sanggup ‘terbang’ ke negara itu ekoran kos rawatan lasik yang dikatakan murah bagi kedua-dua belah mata.







Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen berasa teruja dan ada yang mula menyimpan impian untuk melakukan rawatan mata itu di sana.


















Namun, ada juga yang menasihatkan agar membuat rawatan lasik di Malaysia sahaja kerana bimbang terdapat komplikasi akibat kesan sampingan di kemudian hari.




Sumber: BeautifulNara
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 28-6-2022 07:47 PM | Show all posts
pake jelah spec smpai tua weh...nk lawa buat tu nie semua ssh....
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 09:30 AM | Show all posts
kat sini mahal sebab doktor mata pun dah feeling selebriti penceramah bagai...letak harga semua ikut rate pelanggan VIP dia... so yang lelain klinik pun letak benchmark harga macam tu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 12:48 PM | Show all posts
Kenapa TT nak stress pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 03:48 PM | Show all posts
bdk ofc aku buat rm10k kt hspital swasta.. dua2 mata.. ada kwn kpd kwn buat kt PJ baru2 nie.. rm 3k+ utk dua2 mata.. katanya klau silau lg mahal.. tp aku nie penakut.. bab2 mata nie aku x berani..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 05:25 PM | Show all posts
prince_marhaen replied at 29-6-2022 09:30 AM
kat sini mahal sebab doktor mata pun dah feeling selebriti penceramah bagai...letak harga semua ikut ...

Ada benarnya ramai yang terpaksa bayar harga jenama
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 09:54 PM | Show all posts
prince_marhaen: kat sini mahal sebab doktor mata pun dah feeling selebriti penceramah bagai...letak harga semua ikut rate pelanggan VIP dia... so yang lelain klinik p ...


dia pon folo jijan seman kan..harusla rege yahoodi nasrani terpaling walhal dia pon bljr teknik lasik tu dr iium sana..

btw part dia caj patient rege belas2 k..tp hat dia byr gaji doktor gaji consultant klu blh nk ciput ciput lagi smpikn benefit pon ciput..byk dr lari..xmo kje dr prof tpaling positip ni..kekeke

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2022 09:56 PM | Show all posts
babelina replied at 29-6-2022 05:48 PM
bdk ofc aku buat rm10k kt hspital swasta.. dua2 mata.. ada kwn kpd kwn buat kt PJ baru2 nie.. rm 3k+ ...

pj tu kat mana dik..yg damansara tu ke..share pls..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-6-2022 10:57 AM | Show all posts
kalau hospital mata tun hussein onn tu boleh gak kan tp tulah ek kot mungkin giliran nak tunggu tulah yg lama
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Berduit boleh ler pilih2 mana nak gi
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 02:36 PM | Show all posts
tak yah buat la.. bising watpe..

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 02:40 PM | Show all posts
Tak sangka prof tudung labuh pakar lasik cas harga yahudi untuk lasik. Prof, kasi audit balik diri you and kekayaan you tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2022 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by babelina at 1-7-2022 10:43 PM
Normabaru replied at 29-6-2022 09:56 PM
pj tu kat mana dik..yg damansara tu ke..share pls..


Sorry lmbt reply.. Aah kt damansara.. Advance Vision Damansara.. Katanya..
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 01:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat dekat sana nanti kalau ada masalah kemudian hari susah. Dkt malaysia ade je yg murah rm3000+ for both eye. Kalau buat dgn doc famous tu mmg lah mahal. Ukur baju dekat badan sendiri lah kalau mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 05:48 AM From the mobile phone | Show all posts
babelina replied at 2-7-2022 12:42 AM
Sorry lmbt reply.. Aah kt damansara.. Advance Vision Damansara.. Katanya..

Dah lama ke dia buat..so far xde any side effect ke
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Penah baca gak pasal lasik murah kat mesir, diakui olh mereka2 yg penah duk sana.
Tak silap sblm ni lagi murah, dorang kata sana byk pakar lasik.

Sini taktau pasai apa mahal nak mampus sampai iols pun tertanya2 mmg ada sorang je ke yg boleh buat.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2022 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
babelina replied at 29-6-2022 03:48 PM
bdk ofc aku buat rm10k kt hspital swasta.. dua2 mata.. ada kwn kpd kwn buat kt PJ baru2 nie.. rm 3k+ ...

Okla 3k murah la sikit. Kawan iols buat RM6k kot dgn dokter pemes tu itupun dia dapat harga rebat ke apa tah harga asal ikutkan lagi mahal katanya.
Lama dah la dia buat bertahun2 dulu, taktaula skrg dh berapa.
Mmg ramai org buat ngan dia sampai sanggup dtg jejauh merentas negeri.
Padahal takkan takde langsung kan pakar mata kat negeri memasing.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2022 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
babelina replied at 1-7-2022 10:42 PM
Sorry lmbt reply.. Aah kt damansara.. Advance Vision Damansara.. Katanya..

Cuba tnye kawan tu adakah slps tu die mengalami mslh mata yg lain.. contoh dlu rabun jauh bila dh lasik rabun jauh dr ok tp rabun dekat pula yg dpt
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 08:49 AM | Show all posts
NurAlia14 replied at 2-7-2022 08:43 AM
Cuba tnye kawan tu adakah slps tu die mengalami mslh mata yg lain.. contoh dlu rabun jauh bila dh  ...

so far dia ok jer.. dia buat sblm raya hrtu.. alhamdulillah still ok lg.. xde yg lain2..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2022 08:51 AM | Show all posts
Suchi replied at 2-7-2022 07:14 AM
Okla 3k murah la sikit. Kawan iols buat RM6k kot dgn dokter pemes tu itupun dia dapat harga rebat  ...

yg doktor pemes tu..ramai yg kata buat kt dia lama still elok lg.. ada artis2 wat dh 10thn still ok lg..tp harga la.. mahal..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 10:14 AM GMT+8 , Processed in 0.104567 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list