CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 413|Reply: 8

Susah Kenal Orang, Brad Pitt Syak Dirinya Hidap Prosopagnosia

[Copy link]
Post time 23-6-2022 04:49 PM | Show all posts |Read mode
Brad Pitt mengesyaki dia menghidap prosopagnosia atau ketidakmampuan untuk mengenali atau membezakan wajah seseorang yang menyukarkannya untuk mengingati wajah orang baharu.


Pitt juga mendedahkan bahawa dia telah cuba untuk tidak mabuk dan merokok terlalu kerap.


Salah satu perubahan ketara dalam kehidupan Pitt adalah kesihatannya.




Pitt dalam filem Bullet Train
Foto: Yahoo!




Selepas Angelina Jolie memfailkan perceraian pada 2016, dia cuba untuk lebih peka terhadap kesihatannya. Malah, Pitt sanggup menghadiri Alcoholics Anonymous (AA), sebuah persatuan tidak rasmi untuk bekas penagih alkohol.


Dalam temu bual bersama Insider, Pitt mendedahkan syak wasangka terhadap penyakit yang dihidapinya.


Malah, dia merasakan dirinya dibenci ramai kerana tidak dapat mengenali wajah orang yang pernah ditemuinya.


“Ramai orang membenci saya kerana mereka fikir saya tidak menghormati mereka,” katanya pada 2013.

Selepas merujuk mengenai penyakitnya, Pitt memberi petanda mengenai perancangannya untuk bersara.


Bagaimanapun, dia masih dijadualkan untuk muncul dalam Bullet Train (ditayangkan 2022) dan drama sejarah Babylon.


Terdahulu, Pitt telah mengekalkan reputasi sebagai aktor paling “cool” tanpa isu panas sepanjang kerjayanya, tetapi muncul pula kontroversi selepas perceraiannya dengan aktres Jolie.


Pitt dituduh melakukan penderaan kanak-kanak pada 2016. Namun, Biro Penyiasatan Persekutuan kemudian membebaskan Brad Pitt daripada dakwaan itu.


Berikutan perpisahannya, Pitt berkata dia mengalami ketergantungan alkohol dan kini sedar diri selama hampir enam tahun.




Sumber: Murai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 09:17 PM | Show all posts
Macam saya lah. Susah nak kenal sedara mara. Kalau diorang datang rumah pun susah nak cam.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2022 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Emm petanda akan kalah je kat bekas wife dia nanti ni..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini namanya faktor umur pakcik Pitt.. makin tua daya ingatan makin lemah
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2022 10:07 AM | Show all posts
alaaa mebi dah tua kan. tp btul lps heols bercerai trus dia sunyi sepi.. ni baru dia nk berlakon balik.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Bruce Willis pun dah down skrg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2022 09:48 PM | Show all posts
Pitt berkata dia mengalami ketergantungan alkohol dan kini sedar diri selama hampir enam tahun.

Jadah Murai punya google translate teruk naw naw...
sober=bebas alkohol
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Ape maksudnye tuu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2022 04:58 PM | Show all posts
dia addict tu bukan sbb bercerai kan tapi punca bercerai.kalo tak mmg dah boleh jumpa anak2 dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 04:26 AM GMT+8 , Processed in 0.084095 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list