CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 7844|Reply: 193

[tvN/Disney+ 2022] ADAMAS - Ji Sung, Seo Ji Hye, Lee Soo Kyung

  [Copy link]
Post time 18-6-2022 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Rahah at 17-8-2022 09:48 PM



Profile
Drama: Adamas
Revised romanization: Adamas
Hangul: 아다마스
Director: Park Seung-Woo
Writer: Choi Tae-Kang
Network: tvN
Episodes: 16
Release Date: July 27, 2022 --
Runtime: Wed. & Thu. 22:30
Language: Korean
Country: South Korea
Genre: Fantasy, Romance, Thriller, Mystery

Synopsis from MyDramaList
Twin brothers pair up to uncover the truth stemming from a murder occurring  22 years ago.

The siblings, best-selling mystery novelist Woo Shin and public prosecutor Soo Hyun, find themselves up against a great evil when attempting to clear the trumped-up charges laid against their stepfather, now facing the death penalty.

Similar in appearance, their approaches to problem-solving and contrasting perspectives guide them throughout their investigation. Chasing after the truth uncovers many secrets long concealed by a mighty power.



Plot Synopsis by AsianWiki Staff ©
Ha Woo-Shin (Ji Sung) and Song Soo-Hyun (Ji Sung) are twin brothers. Ha Woo-Shin is a best-selling, mystery novelist and Song Soo-Hyun is a prosecutor at the Central District Prosecutors' Office. 22 years ago, when they were children, their step-father was killed. Now, they discover that their birth father is the person that killed their step-father and he received the death sentence.

Ha Woo-Shin and Song Soo-Hyun soon learn that their birth father was framed for their step-father's murder and they chase after truth. In the process, they encounter Eun Hye-Soo (Seo Ji-Hye) and Kim Seo-Hee (Lee Soo-Kyung). Eun Hye-Soo is married to the eldest son of the Haesong Group and she helps Ha Woo-Shin secretly. Kim Seo-Hee is a reporter for TNN local news. She is a righteous person and enthusiastic with her work. She has a secret, which is related to the twin brothers Ha Woo-Shin and Song Soo-Hyun.

CAST
Ji Sung as Woo Shin / Soo Hyun

Seo Ji-hye as Eun Hye-soo

Lee Soo-kyung as Kim Seo-hee

Seo Hyun-woo as Kwon Hyun-jo

Oh Dae-hwan as Team Leader A

Go Yoon as Park Yo-won

Shin Hyun-seung as Dong-rim

Heo Sung-tae as Choi Tae-seong / Chief Choi

Credit: Asianwiki, Wikipedia & MyDramaList

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-7-2022 09:25 PM | Show all posts
Edited by Rahah at 19-7-2022 09:31 PM

OFFICIAL TRAILER...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2022 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Drama ni ganti drama Eve...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2022 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang tunggu2 drama ni…Ji Sung kalau multiple roles ni memang makanan dia pun…dah pernah bawak 7 watak berbeza dlm 1 drama, setakat 2 watak apalah sgt…tapi sayanglah sebab he keeps being ignored dlm majlis2 award yg berprestij…dia kena ambik drama Netflix kot baru org blh nampak dia…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2022 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 18-6-2022 10:15 PM
Memang tunggu2 drama ni…Ji Sung kalau multiple roles ni memang makanan dia pun…dah pernah bawak 7  ...

Iols pun pelik... takde offer Netflix series ke apa... ramai A-lister masuk Netflix... macam rugi je kan... even drama2 tv tu pun dah masuk Netflix... eh tapi drama Jisung rasanya ada kan masuk Netflix cuma lambat...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-6-2022 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Heo Seung Tae pun dah mendunia sebab Squid Game... dia berlakon drama ni...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2022 11:54 PM | Show all posts
Rahah replied at 18-6-2022 10:38 PM
Iols pun pelik... takde offer Netflix series ke apa... ramai A-lister masuk Netflix... macam rugi  ...

iols nak dia berlakon drama yg memang original netflix series atau yg netflix edarkan...baru boleh mendunia...mcm lee jung jae tu bila dah berlakon dlm squid game baru org luar kenal dia padahal dia memang dah lama A lister kat korea...

drama ni dah tau ke belum online streaming mana yg ambik?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-6-2022 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 18-6-2022 11:54 PM
iols nak dia berlakon drama yg memang original netflix series atau yg netflix edarkan...baru boleh ...

Itulah pasal... skang ni ramai A lister dapat offer Netflix series... tapi mostly chungmuro actors... diorang tak berlakon movie dapat offer Netflix series/movie...

Lagi sorang Cho Seung Woo... takde lagi offer Netflix series...

So far takde info lagi OTT mana...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-6-2022 10:41 AM | Show all posts
Rahah replied at 19-6-2022 10:26 AM
Itulah pasal... skang ni ramai A lister dapat offer Netflix series... tapi mostly chungmuro actors ...

uols..
cho seung woo ada drama baru nanti...sukanya iols...
https://www.soompi.com/article/1 ... -thirty-nine-writer
tapi x sure genre apa...writer tu selalu buat drama melo...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-6-2022 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 19-6-2022 10:41 AM
uols..
cho seung woo ada drama baru nanti...sukanya iols...
https://www.soompi.com/article/1531352 ...


Haah... excited... tapi next year airing... iols tunggu2 jugak drama dia this year tapi takde... dia memang tunggu JTBC & tvN je ker...

Writernim 39... tak sabar...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by xyla73 at 3-7-2022 01:09 PM

Blm ada apa2 news ke citer ni ada kat mana2  online streaming platform? Excited nak tunggu ni sebab ada Ji Sung, the king of multiple roles dlm 1 drama…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-7-2022 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 3-7-2022 01:07 PM
Blm ada apa2 news ke citer ni ada kat mana2  online streaming platform? Excited nak tunggu ni sebab  ...

Takde... dah check viu, Netflix...
Iols rasa maybe kat tv, channel tvN kot... tapi so far takde promo lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 03:16 PM | Show all posts
am i gonna see another dark, reserved, mysterious, charming yo han????
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 03:34 PM | Show all posts
excited!!! harapnya masuk la jgak sttreaming platform...susah la nk tgk tmpt lain sbb mesti tercicir...hahahaha...mcm insider...tak tgk lagi smpi skang...hahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Hrp2 tyg kat tvn lps cerita eve tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2022 09:48 PM | Show all posts
hijau88 replied at 4-7-2022 04:31 PM
Hrp2 tyg kat tvn lps cerita eve tu.

tvN now now bosan aah , i dok belek oh Ok tv je and lain lain...Eve i tak tengok , i tak tahu ape citer yg hot sekarang kat TvN...class of lies tu you tengok tk ? i tengok ep 1 and 2 then stop ..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-7-2022 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 4-7-2022 09:48 PM
tvN now now bosan aah , i dok belek oh Ok tv je and lain lain...Eve i tak tengok , i tak tahu ape  ...

Klu kat tv, aku tgh tgk eve n why her aku tgk balik. 2 ni je yg menarik klu kat tv. Yg lain2 tu bosan.

Class of lies dah penah tgk dlu. Ok2 je ceritanya. Tgk sekali cukup la.

Itu yg bharap ada cerita adamas tyg kat tv lps eve tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
TT @Rahah…citer ni ada kat Disney+ nanti…dah nampak kat senarai coming soon…bolehlah update tajuk…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2022 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 18-7-2022 11:20 PM
TT @Rahah…citer ni ada kat Disney+ nanti…dah nampak kat senarai coming soon…bolehlah update tajuk ...

Okay... tq uols... iols selalu jugak check tapi takde update pun... finally... forumer yang subscribe Disney+ boleh la tengok...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2022 09:32 PM | Show all posts
OFFICIAL TRAILER...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 09:24 PM GMT+8 , Processed in 0.106862 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list