CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: xyla73

[tvN/Netflix] Alchemy of Souls - Lee Jae Wook, Jung So Min, Go Youn Jung (Pt. 2 Coming Soon Dec 2022)

  [Copy link]
Post time 8-7-2022 01:14 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 8-7-2022 01:01 PM
Jung So min, oh citer kelakar yg lagi satu dia berlakon , genre rom - com tajuk Monthly Home Magaz ...

iols tgk dia dlm variety show..my little forest xsalah...ada dia lagi na rae dgn sapa 2 org laki ensem x igt...

dia belakon ok...tp genre2 tu yg xberapa best nak layan...

kali ni dia pilih watak yg tepat....best / klaka seme ada...cuma last week 2 episode...mcm melewey sket....xspt di awal2...laju dan kalo skip xpaham nnt...

hopefully minggu ni punya beat nya ok compare last week.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-7-2022 01:14 PM | Show all posts
lupa nak ckp...part laki yg rambut perang tu dok bukak surat cinta si Jin tu utk Jang Uk..teringat dedulu zmn muda belia...boh surat taruk bedak...hahahahaha
wangi kemainnn....
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2022 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 8-7-2022 01:02 PM
jap , ade satu drama ni  tajuk keris hitam bersepuh emas, i tak tengok tapi ditayangkan ketika 199 ...

Iols pun belajar jg time tu...haha..iols mana reti2 sastera klasik ni..asyik tertido dlm kelas...pttnya muzium mcm muzium melaka tu buat riddles skit petikan2 hikayat2 tu spy dikenali generasi skang...
Wow..besok dah...ngk le kalo kurang kebizian mlm raya sempat le ngk...seronoknya tgk kdrama ni scriptwriters dia mcm creative n knowledgeable...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-7-2022 11:42 PM | Show all posts
kenapa epi 7 rasa cepat sgt abis? dahlah jang uk dah bertukar  roh dgn org suruhan jin mu tu..bagus ada introduction camna ice stone tu terbentuk...


bertuahnya mu deok, semua lelaki2 tu nak ikut gi cari dia lepas tau dia hilang...
so memang betullah kot mu deok anak sulung family jin yg hilang tu, bu hyeon ke apa nama dia...kalau tak camna dia boleh masuk jinyowon tu...
rasa macam tgk fairy tale je part diorg masuk jinyowon tu...

akhirnya dah tau cerita sebenar kenapa diorg bunuh ayah naksu...sebab dia mcm salah tuntut ilmu soul shifter tu & dah bunuh ramai org...
citer ni tak payah nak pikir teruk2 sgt, semua jawapan ada kat episod akan datang...





Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2022 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 9-7-2022 11:42 PM
kenapa epi 7 rasa cepat sgt abis? dahlah jang uk dah bertukar  roh dgn org suruhan jin mu tu..bagus  ...

Ntah2 si jin mu yg stagedkan kehilangan bu yeon sbb sakit hati kena halau...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2022 02:57 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 10-7-2022 02:59 AM

Ep 7

eh ape kes ni??? Ade dah soul transfer dah ke , Kil Jo   to Jung uk?
selfish jugak Kil Jo ni ye//

and guess what , Jinmu tahu tuu, tahu detail tu....Lagipun Jang Gang yg ajaq Jin Mu alchemy of souls tu


and bapa Naksu tu ...i see angkara Jinmu jugaksss - jinmu bagi tahu  Park Jin siapa di u think changed that Bapak Naksu to soul shifter...
I hairan yang pihak Jung Uk, Jinsyowon tu , Yul and Dang Goo dan semua org tak macam concern pun yang M Deok boleh masuk dalam Relic chamber Keluarga Cho Yeaon?

hmm? tak siapa tanya Mu Deok ni apekahhh? gitu


oh my....
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2022 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 10-7-2022 02:57 AM
Ep 7

eh ape kes ni??? Ade dah soul transfer dah ke , Kil Jo   to Jung uk?

Sbb semua percaya je cho yeon yg msk n ttp pintu tu...anyway kalo jang uk yg dah exchange soul tu msk kubu jin mu bgs jgk..boleh la tau rahsia2 they all...jin mu n gang le punca angkaranya agaknya...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2022 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 10-7-2022 12:22 PM
Sbb semua percaya je cho yeon yg msk n ttp pintu tu...anyway kalo jang uk yg dah exchange soul tu  ...

Yg si Cho Yeon tu pulak bimbo…xde pulak kaitkan Mu Deok dgn fakta yg pintu jinyowon tu cuma Jin family member je blh bukak…
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-7-2022 10:33 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 11-7-2022 02:47 PM

Ep 8

wah bagus bagus, wow very entertaining ...and wow so good, so so arghhh good.

I mean so puas tengok ni sebab

- pacing yg so nice, sebab - wow satu trend masa ni ye  dalam korea drama di mana I could see now the writer etc wont  let the struggle to find the secrets to be left in  the last few episodes. Dalam konteks ni, aah senang je  matikan watak Kil Go tu, dia tamak and dia syak Jung Uk tu part of Naksu related events , so dia nak Jung Uk. So...dia tahu Mu Deok is Naksu for  sure and Yul pun tahu but Yul ni of low security threat to Naksu. Yg Kil Ju ni best...dia sendiri cari nahas and at the same time dia spill so many teas...so yes with Jung Uk being so clever , he could figure the puzzle out . So yeah dia syak pun org dalam Istana tu yg real McCoy danju , but bukan Jinmu.
Now , kite tahu Queen tu the real culprit , i ingatkan Choi maa she unveiled her niqab.

so , wow....

Tapi yg bagusnya ialah dalam the fight between JUng Uk and Kil Jo masa alchemy of soul tu ...Jung Uk , dapat ditarik tangan oleh Mu Deok the person whom we were told to be part of Ice stone tu Sebab dia nyer jasad dipinjam Naksu  ( ? somewhat ) . So yes, Naksu learnt about  his unfortunately fated father.

hmmm...best best masa pertarungan , semue ingat Uk tak akan hadirkan diri...

hahahaaha


wah wah wh best...next week  masa aman ...so drama ni selag seli week aman and week berlawan...

wah...Jung Uk dapat lamaran banyak school ye..

and siapa wanita yg Jung Uk jumpe masa kat gisaeng  centre  tu? She said she is from Sejukwon so , adakah dia kakak Choi Yeon?

Yul and Naksu...adakah Yul meant what he said to Naksu as his replied was: yes, i make sure i'd  do that next time...he knew Mudeok is Naksu..

The master  Lee, teacher Lee...tu tahu kan ..i meant he knew  from the first encounter  that mudeok is naksu pun...so dia dah dapat scanned tempat tu...temple tu...so he knew she will save Jung Uk no matter what...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2022 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 11-7-2022 10:33 AM
Ep 8

wah bagus bagus, wow very entertaining ...and wow so good, so so arghhh good.

Nama pompuan yg Jang Uk jumpa tu Heo Yun Ok…surname Heo so should be Heo Yeom punya kaum kerabatlah…tapi dia x sempat nak explain Jang Uk dah lari…
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2022 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 11-7-2022 10:59 AM
Nama pompuan yg Jang Uk jumpa tu Heo Yun Ok…surname Heo so should be Heo Yeom punya kaum kerabatl ...

Anak heo yeom ker?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2022 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 11-7-2022 11:09 AM
Anak heo yeom ker?

Mungkin jugak sebab so far xde tunjuk pun Heo Yeom ni ada anak…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2022 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Terharu betul tgk Jang Uk, drpd xde sapa2 yg nak ajar dia sampai lah semua nakkan dia…scene dia fighting dgn Gil Ju guna method Tansu tu cool giler…after all dia anak gabungan Jang Gang (mage paling handal masa tu) & the king…
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2022 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Chup....choi ni family mana plak?apa al kisah they all n songrim?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2022 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 11-7-2022 01:17 PM
Chup....choi ni family mana plak?apa al kisah they all n songrim?

Family queen skrg ni kot…
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2022 02:46 PM | Show all posts
xyla73 replied at 11-7-2022 10:59 AM
Nama pompuan yg Jang Uk jumpa tu Heo Yun Ok…surname Heo so should be Heo Yeom punya kaum kerabatl ...

oh yess Heo kan surname dia ye....hmm interesting.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-7-2022 03:14 PM | Show all posts
ape motif Queen daripada king yg selepas tu nak sangat kuasa kat dia sorang?
i mean kat hubby dia King pun kan? so what is the fuss?

unless she as she said dia nak songrom hancur ke? and i think dia nak bolot kuase sorcery sepusat kat dia je...

i nak tergelak juga bila Jung Uk showed his respect to Mudeok , maid servant cum Guru , by asking her opinion on which school he should be getting into?


dia tanya MuDeok hahaha....MAster Mudeok cakap...Songrim, yelah Choi JinYowon - bad aftertaste after the last incident hahaa...Cheong Bugwan , too dodgy to enter , and Takkan Naksu nak Jung Uk belajar sama dengan guru dia yg jahat tu , enough for her to learn their evil...
Then ...


so dia kena kuasai  jipSu - energy pf water, Chitsu - flow of water , Chisu energy from atmosphere
yg boleh control soul shifting thingy ni Hwansu..
Teacher Lee - Hwansu an above lah kan ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2022 03:32 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 10-7-2022 12:22 PM
Sbb semua percaya je cho yeon yg msk n ttp pintu tu...anyway kalo jang uk yg dah exchange soul tu  ...

heheh tu lah mudeok y terapung dalam alam ruh tu tark Jing Uk..so selamatlah...isk awatlah Jang Gang tak buat back up macam tu kan?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-7-2022 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu je iols x puas hati dlm citer ni…si Yul tu kekayuan ya amat…susah nak detect dia punya emosi…sedih ke, jeles ke, bimbang ke, semua ekspresi sama je…kalau dialah second male lead, I prefer crown prince tu lagi…
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2022 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 11-7-2022 06:14 PM
Satu je iols x puas hati dlm citer ni…si Yul tu kekayuan ya amat…susah nak detect dia punya emosi ...

Anggap you mu deok yg buta..u tak nampak apa reaction si sul....hehe..tp lawak plak si crown prince boleh jgk terigt ke mu deok..
Ngk jang uk buat aksi tansu tu mcm best plak...yg time soul shifting n mu deok buta muncul best gak..mcm dlm komik...iols plan nk repeat la..semlm penat ngk..tertido...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 07:27 AM GMT+8 , Processed in 0.078054 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list