CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: xyla73

[tvN/Netflix] Alchemy of Souls - Lee Jae Wook, Jung So Min, Go Youn Jung (Pt. 2 Coming Soon Dec 2022)

  [Copy link]
Post time 28-6-2022 07:47 PM | Show all posts
sitisbp replied at 28-6-2022 06:38 PM
Ala tak ingat plakm epi berapa? 3 ke 4?

ep yg mana teacher lee tu mula2 muncul, ep 3 kot  rasanyalah if not . ade ...babak tu masa depa kat songrim , i think masa depa buat meeting meeting tu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-7-2022 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 28-6-2022 07:47 PM
ep yg mana teacher lee tu mula2 muncul, ep 3 kot  rasanyalah if not . ade ...babak tu masa depa kat ...


Takdan nak repeat lg huhu.

Epi 5 ni... adakah akan ada cinta 3 penjuru...mudeok x janguk/ cp / seo yul? I'm getting the vibes sbb scene mudeok n cp tadi . Today episode pun ok n sekejap sgt dah habis.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 2-7-2022 11:43 PM
Takdan nak repeat lg huhu.

Epi 5 ni... adakah akan ada cinta 3 penjuru...mudeok x janguk/ cp / se ...

Mu deok mcm masuk istana eh?ngkkan baju dia mcm lawa skit dr bj dia sebelum ni...but sbb naksu dlm bdn tu...panjang je akalnya nanti...bapak naksu ni kira org hebat2 jg...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Disebabkan penangan naksu ni..iols terus subscribe netflix uolsss..x kuasa nak tunggu yg donload2 dah...ahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sitisbp at 3-7-2022 10:29 AM
honeybee1802 replied at 3-7-2022 12:06 AM
Mu deok mcm masuk istana eh?ngkkan baju dia mcm lawa skit dr bj dia sebelum ni...but sbb naksu dlm ...


Ya mcm masuk istana lps dia ckp takkan jd maid janguk forever sbb dah pakai baju lain n bermekap. Tak pun keje balik kat apa nama tmt derang minum2 tu..kan dia baik dgn the lady owner tu. Flashback bapak naksu tu kira org penting kan..dia jaga yg buku tanda kelahiran tu kan. Tp apsal dia mcm mengamuk n bunuh semorang masa naksu kecik lg tu. Even maid naksu pun suruh dia nyorok. Mesti ada benda jd masa tu..or ada soul shifter take over bapak dia sbb tu 4 mages tu terpaksa bunuh bapak dia.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-7-2022 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 2-7-2022 11:43 PM
Takdan nak repeat lg huhu.

Epi 5 ni... adakah akan ada cinta 3 penjuru...mudeok x janguk/ cp / se ...

Haha…uols ship yg mana satu? Mu Deok/Naksu vs Jang Uk/Seo Yul/CP? Kalau ikut pattern citer korea, mana yg ada childhood connection always win which is Naksu-Seo Yul in this case…tapi bickering couple (Mu Deok-Jang Uk) pun is another formula to be the end game…tapi since Mu Deok & Jang Uk are the leads utk citer ni, most likely they will be the end game…tapi writer ni x blh caya..kot2 lah dia buat ending ala2 korean odyssey & hotel del luna…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-7-2022 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 3-7-2022 10:26 AM
Ya mcm masuk istana lps dia ckp takkan jd maid janguk forever sbb dah pakai baju lain n bermekap.  ...

So benda yg kena rendam tu rekod buku kelahiran & yg rendam benda tu dlm episod sebelum ni bapak Naksu…kita blm dpt gambaran sebenar lagi pasal bapak Naksu ni, so  x blh nak buat apa2 andaian buat masa ni…
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 3-7-2022 10:26 AM
Ya mcm masuk istana lps dia ckp takkan jd maid janguk forever sbb dah pakai baju lain n bermekap.  ...

Bapak naksu may be one of those yg tau pasal tanda kelahiran jang uk kot...dia pakar astronomi ke haper tu...
Iols tertanya2 lg siapakah mu deok sebenarnya...yg peel2 clumsy and cheeky tu mu deok ke naksu?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-7-2022 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 3-7-2022 10:27 AM
Haha…uols ship yg mana satu? Mu Deok/Naksu vs Jang Uk/Seo Yul/CP? Kalau ikut pattern citer korea, ...

Haha i like all of them sbb pandai scriptwriter buat naksu/mudeok look atttactive in different ways to each of them. Utk jang uk..the bickering mcm married couple tp the small gesture/ soften expression of jang uk that show he actually care tu n he willing to learn to pleased her. Sedangkan jang uk dah give up sebenarnya kan.
Seo yul pulak sbb the memories.  And naksu/mudeok still remember how she felt dulu. Seo yul dlm tak sedar pun always protect naksu mcm by instinct. Kayu2 seo yul i rasa he manage to show that subtle attraction.

CP pulak, mcm i ckp sblm ni expression dia mcm tak jahat sgt. N mudeok seems able to  get close to him dgn cara dia tu. He seems to enjoy her company n she is better to be his shadow dr jinmu yg muka penuh tipu muslihat tu.

Dia mcm chameleon la, sesuai utk semua
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-7-2022 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
mimiekiut replied at 3-7-2022 12:51 AM
Disebabkan penangan naksu ni..iols terus subscribe netflix uolsss..x kuasa nak tunggu yg donload2 da ...

Gitulah sejarahnya camna iols blh subscribe Netflix dulu…tapi for my case sebab iols tgk Korean Odyssey…tapi Netflix memang  x rugi subscribe sebab tiap2 bulan memang akan ada citer best…lagi satu best sebab blh tgk kat skrin besar kalau ada smart tv…certain drama/movie kalau tgk kat skrin besar mcm citer ni lain feels dia compared kalau tgk kat lappy/hp je…
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 3-7-2022 10:33 AM
Bapak naksu may be one of those yg tau pasal tanda kelahiran jang uk kot...dia pakar astronomi ke  ...

Sbb takde sgt background mudeok sblm soul shifting kan so kita tak tau character mudeok in comparison dgn naksu. Flashback naksu plak mcm very dark , bapak hilang akal kena bunuh, raised by jinmu tu become assasin. The only moment yg mcm happy is dia punya interaction dgn seo yul masa remaja(kot) tu je. So mungkin mudeok kot yg cheeky2.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-7-2022 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 3-7-2022 10:33 AM
Bapak naksu may be one of those yg tau pasal tanda kelahiran jang uk kot...dia pakar astronomi ke  ...

Yg clumsy & cheeky tu Mu Deok kot…sebab Naksu tu mcm serius je orgnya…Naksu cuma pikir cara utk dia punya survival je…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-7-2022 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 3-7-2022 10:39 AM
Haha i like all of them sbb pandai scriptwriter buat naksu/mudeok look atttactive in different way ...

Jang Uk tu x ready nak pikul tanggungjawab besar…dia nak settle down dgn Mu Deok kat Danhyanggok (eh betul ke nama tmpt ni?)…siap pikir nak ada 2-3 org anak lagi…tu yg dia risau dia dah minum byk teh yg master Lee bagi tu takut hilang nafsu

Iols pun x rasa CP tu betul2 jahat…tapi sebab dia kena jaga air muka dia as the current heir, kenalah tegas jugak…tapi xtaulah apa jadi nanti kalau dia tau Jang Uk tu pewaris takhta yg sbnr…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-7-2022 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Master Lee ni guru kpd Heo Yeom tapi he looks much younger than Heo Yeom…adakah dia memang lagi muda dari Heo Yeom atau dia amalkan sesuatu yg buat dia nmpk muda?
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 3-7-2022 11:03 AM
Master Lee ni guru kpd Heo Yeom tapi he looks much younger than Heo Yeom…adakah dia memang lagi mud ...

Amalan minum teh tu la kot jd awet muda..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 11:08 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 3-7-2022 11:01 AM
Jang Uk tu x ready nak pikul tanggungjawab besar…dia nak settle down dgn Mu Deok kat Danhyanggok  ...

kannn jauh dah perancangan janguk... n master lee cuba pujuk dia utk jd pupil n belajar dgn dia. Master lee pun sejenia air muka kelakar susah nak caya dia master
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-7-2022 12:28 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 3-7-2022 06:36 PM
sitisbp replied at 2-7-2022 11:43 PM
Takdan nak repeat lg huhu.

Epi 5 ni... adakah akan ada cinta 3 penjuru...mudeok x janguk/ cp / se ...

Ep 5

oh pasal ni ..hmm tricky

ini pandangan i , i nampak Mu deok as in Naksu dalam badan dia memang ade feeling kat atau she was drawn to Seo Yul tu , cume dia tak pursue sebab dia tahu keadaan sekarang ni dia sapa.

lagi satu Mu Deok kan simpan impian yg dia nak panjat pokok bird's nest tu  nak tengok bulan... tu and you see that masa tu Jang Uk tanya dia 2 kali at least , yg dia kata dah as in bagi hints, aku ni tak ade motivasi nak buat benda lain tapi u nak tak i bwa you naik pokok tu, then Mu Deok pun dok cakap nak naik tu susah kena kuasai Chipsu , ryusu hwansu bagai semua so..Jang Uk macam tak nak dengar semua tu tapi tanya dia , do you want to bring you up to the tree top? so dia angguk..dia tanya dua kali ..dengan nada yg agak serious and air muka yg hopeful.

ini may be ( just may be ) i rasa ade simbolik and akan ade simetri pada mungkin episode akhir2 sebab , pada i kalau babak ni signifikan ia macam nak indicate yg Mu Deok akan pilih Jung Uk , fate unites us together. ini pun kalau u think about it ade dua benda : sama ada Mu Deok  as in her own physical, blinded self ke yg akan jadi pasangan Jun Uk atau the real Naksu as in herself , and if Naksu secara physical dan/atau  ruh dia kembali  ke badan asal maka seo  you cam ne? haa itu  juga benda yg drama ni may be kene solve? kan?

tapi buat mase ni , macam ade satu proses buy time pulak untuk persiapkan Jung Uk. macam seolah olah i raselah Mu deok ni akan  terpisahkan pulak sebab next ep ade scene dia cakap dia tak ingin selama selamanya nak jadi maid jung Uk. Scene ni  dalam trailer selepas babak Cho Yeon and keluarga Jin lamar Jung Uk - kan ? kalau teacher lee melatih jung Uk pun okaylah sebab dia level dia tinggi dari Naksu....dan we know dan Jang Gang , ayah physical Jung Uk , King tu ayah soul wise Jung Uk ( ni cara i nak make sense Jung Uk ni Sapa nasab dia hahaha) adalah a genious too.. so kire  anak pun kene learnt from teh best lah kot , sebab jung uk pun dapat master benda cepat if he put his mind into it.

so , where is Mu Deok then?
ini  boleh ditafsir sebagai - dia pi undercover ke under contract so to speak gitu kepada pihak lain atau dia ade scene di amimpi ke ( depa ni kekadang suke trick kita cam tu pulak kan ) dia menikah dengan Jung Uk atau dia simpan impian ke, atau scene betul ke? ek takkanlah pulak ke? lagi satu kalau nak dikatakan dia terpisah kejap sebab dia attach placement kat memane lah  contohnya istana logik juga sebab? pedang Naksu kat Crown Prince tu kan?

so i keep my mind open about this. Sebab citer ni plot dia pacing perfect , just nice je...

lagipun Mu Deok tu naksu , nak su pun ade misi dia kan , dia  tu anak recortd keeper ahli kaji bintang falak cheongbugwan tu yg , dibunuh kejam oleh 4 ahli dahewoo , eh pelik tak ? sure ni angkara JinMu... kan?



Teacher Lee jugak main peranan, i think teacher Lee ni tahu ni... tapi mana scene Jung Uk belajar ilmu semua tu ? ye i belum nampak lagi.

nak tergelak Heom tu rupanya teacher lee nyer anak murid hahahaha

that teaaa the chaste tea hahahaha


Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 12:41 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 3-7-2022 12:42 PM

ep 6 ...i think kan ini pendapat i lah kan

pandai sape yg atur editing babak drama ni and pacing sequence dia, plot and character devlopment pun pandai , i suke so far seba tak draggy pepanjang ...ade paparan aksi and babak cerita tu bergerak just nice , depa ade progress , siasat jumpa and then what 's next and this  is what happened and next  next .../...dia macam citer Red sleeve nyer pacing just nice..

dalam bloody heart ade sikit draggy ...latch on one babak citer agak lama, tapi ini babak citer move from one ep ke the next....
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 3-7-2022 10:40 AM
Gitulah sejarahnya camna iols blh subscribe Netflix dulu…tapi for my case sebab iols tgk Korean O ...

Haha..tu la xyla..uols bukan tak kenal i pun..mmg kaki sedut2 ni la..tp dah tua2 malas pulak doj keje itu..letih uuu...tapi tu la..terkezut masuk sini...mak aii...panjangnya uols dah borak2 kat sini..x dan iols nak bc ni semua ha..hihi

Iols mmg dah lama sgt tak layan kdrama tau..since pandemik start mmg terus stop gitew..ni baru la nak start balik..so mmg byk kdrama iols x tgk..si Uk ni puas mikir nape familiar sgt mukanya..pas google baru tau dia ni si Marco rupanya ye..makin hensem budak Marco ni skarang..mmg hebat lah dia blakon dah leh jg lead actor..mmg betul la ramalan kita dulu2 psl dia kt benang alhambra tu..haha..Si mudeok pulak pun iols suka tgk dia blakon cite ni..kira bjaya lah dia bwk watak ni..sbb iols kalau tgk dia blakon akan terbayang watak dia as heroin yg kiut2 dlm Playfull Kiss - cite zaman tok nenek dulu..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2022 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 3-7-2022 11:03 AM
Master Lee ni guru kpd Heo Yeom tapi he looks much younger than Heo Yeom…adakah dia memang lagi mud ...

Dia dok minum herba tu yg jadi awet muda uolsssss...ni mungkin ada agenda korean nak promote jamu dorang tu...hihi..u see how dorang promote herbs pulak dlm drama..bab2 ni kan mmg dorang terer sgt..

Comel sgt masa Heo Yeom terkejut nmpk master lee tu..dia punya happy mcm budak kecik..tapi dah tua beruban..haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-10-2022 06:20 AM GMT+8 , Processed in 0.184436 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list