CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: xyla73

[tvN/Netflix] Alchemy of Souls - Lee Jae Wook, Jung So Min, Go Youn Jung

  [Copy link]
Post time 18-7-2022 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 18-7-2022 03:19 PM
disebabkan aku sendiri dah confuse siapa queen skrg ni, ni dia character chart...queen datang dari f ...

Oohh surname queen seo...tp kenapa dia sebut choi eh? Ni la kot missing link nya. Mmg so far takde lg detail asal usul queen ni..cuma tu sekali dia mention choi.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-7-2022 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 18-7-2022 02:26 PM
dah berapa tahun sis tak login forum, disebabkan drama ni sis login sbb nk meroyan..kt sini je ada g ...

Welcome to club meroyan alchemy hahaha...dah mcm hidden society dah sbb nak sembang kat dunia offline baper kerat je la yg melayan kdrama
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 18-7-2022 04:22 PM
iols risau je kalau budak pencuri tu yg jatuh cinta kat seo yul sebab seo yul selamatkan dia...
ta ...

Hhmm so ri ke soli nama pencuri ni... rasa mcm nnt dia samada ikut ja ckp jinmu dgn rela sbb sejenis opportunists, or terpecahkan rahsia mudeok tu tuanpunya eyecover  bercop jinyowon. Kalu nasib tak baik jd host souls shifter la.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2022 04:58 PM | Show all posts
sitisbp replied at 18-7-2022 04:48 PM
Oohh surname queen seo...tp kenapa dia sebut choi eh? Ni la kot missing link nya. Mmg so far takde ...

tulah misterinya yg masih belum ada jawapan...siapa Choi clan ni? kenapa out of the blue the queen bring up nama Choi ni?
but it's definitely bukan Jin punya clan tulah...
i guess depa tu dari keturunan Jin Seol Ran...
so it make senselah kalau Jin Bu Yeon ada ciri2 yg sama dgn Jin Seol Ran...
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
idakamaruddin replied at 18-7-2022 04:04 PM
jang gang pegi mana? nape dia hilangkan diri? i is pening even roh king masuk bdn dlm dia, ironiny ...

Ala2 membawa hati yg pilu gitu kot...ada kot kemunculannya nanti...sbb park jin pun ckp...dia thn anaknya tu supaya jang gang tu muncul la nanti....
Betul ler mcm mr queen la...sbb mr queen pun jasadnya female...rohnya male...lama2 mcm dia dah complement each other gitu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2022 05:14 PM | Show all posts
credit to the owner yg gigih buat english translation - source material from tvn




Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 05:15 PM | Show all posts
xyla73 replied at 18-7-2022 04:22 PM
iols risau je kalau budak pencuri tu yg jatuh cinta kat seo yul sebab seo yul selamatkan dia...
ta ...

alaa...takmo la kan....si sor i tu tak tau dia tu jahat mcm mana? masa ngn mudeok dulu dia kawan ke or diorg musuh kan? tapi mcm cara dia dpt penutup mata tu mcm dia curi? ermm....tapi mmg rasanya dia akan ikut cakap Jin Mu ni...

Yul tu dalam pada suka kat mudeok smpai paksa beli payung mahal..sanggup plak bagi payung tu kat stranger...haishhh.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2022 05:57 PM | Show all posts
ost part 2 - Aching (Kassy)

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 18-7-2022 06:03 PM | Show all posts
OST part 3 - Just Watching You (Jeong Sewoon)



Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 06:24 PM | Show all posts
sitisbp replied at 18-7-2022 01:41 PM
Tp i rasa kalau mudeok betul mcm tak ceria je orgnya nnt haha...mungkin blh amik form as ice stone ...

meh senaraikan ape possibilities dalam hal ini

mudeok X Jung UK end game - OK but Naksu nak letak mane
NakSu X Jung UK - ??? Mudeok nak pi mane pulak - jadi leader Jinyowonlah sebab dia A jin family .
NAksu - Yul


tapi daripada apa yg i dok riki riki - ade yg cakap jeng jeng jeng - Mudeok akan ade ability untuk panggil ruh  yg gone balik so...may be Naksu dapat dipulihkan dgn care ni...

sebab Mudeok ni yeslah daripada Keurunan Maternal Jin Jonyowon and powerful so...adelah kot cara , i dunno...

apa u rasa possibilities end game ke tak ye
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 06:32 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 18-7-2022 06:57 PM

isk budak Pencuri tu So Yi tu akan couple dengan siape? eh jadi ke couple dia dah ade dalam tempayanlah you alll.???.....ape and ade kemungkinan kah?? possibilities So Yi nak couple dengan memane boys dalam gang 4 seasons tu minus Cho Seyeon yg Jin family tu dia kan a lady.

u all rase ade possibilities ke? sebab dalam ep 7 , Jinmu nak Bu Yeon leading Jinyowon , Cho Seon tu jin mu nak matchmake dengan the Crown Prince - ini apa yg i rujuk scene ep 7 masa Jinmu jumpe Ji Ho Gyeong tu suruh jangan kahwinkan CHo Soyein tu dengan Jung Uk.

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 06:34 PM | Show all posts
xyla73 replied at 18-7-2022 04:58 PM
tulah misterinya yg masih belum ada jawapan...siapa Choi clan ni? kenapa out of the blue the queen ...

tak tahu Choi ni mai mana tapi ade dia sebut dalam ep 7 minit ke 50 ....so i pun terfikir ini ade kaitan dengan Jinmu ( secara tak langsung dengan  clan Jinyowon) sebab Jinmu ni maklumlah jahat , dia collab dengan semue pihak yg berkepentingan.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 18-7-2022 04:58 PM
tulah misterinya yg masih belum ada jawapan...siapa Choi clan ni? kenapa out of the blue the queen ...

Ya betul. Lepas tu i rasa CP bukan anak dr queen ni. Perasan tak derang mcm takde mother n son relationship. Sapa yg buat chart tu tak masukkan current king n queen. Patut chart tu masukkan kasta nya sekali. I confuse dgn structure pemerintahan daeho ni. Royalties n mages mcm seperated entity tp ruling the same country. Kuasa berat kat sapa? Mcm undang2 syariah dgn civil ke mcm mana hahah. Ada benda jatuh bwh mages, ada yg jatuh bwh royalty.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sitisbp at 18-7-2022 07:04 PM
mbhcsf replied at 18-7-2022 06:32 PM
isk budak Pencuri tu So Yi tu akan couple dengan siape? eh jadi ke couple dia dah ade dalam tempayan ...


Eh tak sesuai la the 3 boys tu nak couple dgn sori ni. Sori syok kat yul tu biasalah.. u need a lot of effort not to fall for handsome man hahaha. I rasa cp n yul lg senang couple dgn  owner chwiseonru tu..the brothel owner tu lg cool hahaha.
As u said dah dlm tempayan kan... ni watak sampingan nak bg viewer trigger je kot hahaha..nak tambah geng jahat sbb gilju dah mati. Dia sesuai jd talibarut jinmu nnt.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 18-7-2022 06:24 PM
meh senaraikan ape possibilities dalam hal ini

mudeok X Jung UK end game - OK but Naksu nak letak ...

Susah ni hahaha..the chemistry between janguk x mudeok with naksu soul very strong ya on screen. We can feel the tension..sampai la maksudnya. So separating mudeok naksu will not be a good end game for me. Even if u said mudeok/buyeon ada abilities to transfer soul or putting back naksu physical form, i still tak happy mcm tu. For me, mudeok/buyeon need to stay as celestial being. Thats my best end game wish ????. Ini as of epi 10 la...kot the plot chnages lg 10 epi ni change my opinion who knows kan ..hahah we can fantasise mcm2.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 07:21 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 18-7-2022 07:28 PM
sitisbp replied at 18-7-2022 07:01 PM
Eh tak sesuai la the 3 boys tu nak couple dgn sori ni. Sori syok kat yul tu biasalah.. u need a lo ...

i go for tali barut roles...isk berat lah si pencuri  So Yi ? tu nak couple dengan Yul tu...Yul tu taste pavillion patchi choc tu...isk...high taste.

awatlaaa depa tak ambik Cha Eun Woo kan....kaau Cha eun woo berlakon  rating dah dua digit gile giler 20 points...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-7-2022 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Coz my eyes are enchanted dgn shooting location alchemy of souls..maka gigih le mencari...sbb kalo citer sebelum2 tjk istana gyeongbukgong ke mende tu and seangkatannya..yg ni yg venice canal ni iols tak familiar lg dlm drama sebelum2..tatau la kot drama lain ada kan...rupanya mmg shooting set..ada theme park jgk...tp menggambarkan suasana zmn dulu la...
https://www.kpopmap.com/5-filming-locations-from-kdrama-alchemy-of-souls-starring-lee-jaewook-jung-somin-hwang-minhyun-and-more/
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 18-7-2022 07:24 PM
Coz my eyes are enchanted dgn shooting location alchemy of souls..maka gigih le mencari...sbb kalo c ...

Bestnya kalau dpt melawat tmt2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2022 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Bosan sikit plot mgu nih tp naseb baek ad CP koh2... suka memek muka garang2 bendul CP
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-7-2022 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
MissyMolly replied at 18-7-2022 08:08 PM
Bosan sikit plot mgu nih tp naseb baek ad CP koh2... suka memek muka garang2 bendul CP

CP memang scene stealer…
Minggu depan nmpk gayanya masuk scene cintan-cintun…hopefully x byk sgtlah fokus kat scene cintan-cintun ni especially kalau dgn pelakon rookie kayu jati mcm Seo Yul tu sebab feel tu x sampai…nak plot tu berkembang sikit sebab byk lagi benda yg kita x tau…
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 05:30 PM GMT+8 , Processed in 0.280552 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list