CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: xyla73

[tvN/Netflix] Alchemy of Souls - Lee Jae Wook, Jung So Min, Go Youn Jung (Pt. 2 Coming Soon 10 Dec 2022)

  [Copy link]
Post time 13-7-2022 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
hunny_bunny replied at 13-7-2022 10:17 AM
tulaa tu...naksu sebenar dah kene bakar pun body dia..jadahnyaa kan idop balik..so biarlah S2 ni p ...

Tu la... boleh main byk teori hahaha..anything possible kehkehkeh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-7-2022 10:29 AM | Show all posts
xyla73 replied at 13-7-2022 08:51 AM
Tenang semua...menurut artikel ni part 2 ni mcm spin off je...so the main story still in part 1...

...

kiranya prequel kan....prequel ke spin off ok lagi...sbb main story patut mmg lagi strong...


Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 10:53 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 13-7-2022 10:55 AM
hunny_bunny replied at 13-7-2022 09:42 AM
xlaa..asal nya hong sisters kata mmg citerni 30episode...tp biasala kalo panjang2 ni awal2 je jln  ...

tapi kalau u perasan ep 6 ke yg Mudeok boleh scan batu jades dalam bekas barang tu, ini refer to ep 6  yg mana Cho Yeon tu nak pi jumpa tukang buat cincin untuk masukkan batu jades ni ke dalam cincin, dan....on her way dia pi jumpa someone kat satu tempat ni...dan dia nampak MuDeok...ala tempat gisaeng tu...so Mudeok ni dia somehow boleh ade kuase laa - masa tu minah Choi Yeon tu nak kasi Mudeok bekas barang tu di mana ad jades tu yg dah pecah, dan mudeok - boleh scan....ketika barang tu ade ice stone element ( sebab jae tu dari relic chambers jinyowon).
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 13-7-2022 10:53 AM
tapi kalau u perasan ep 6 ke yg Mudeok boleh scan batu jades dalam bekas barang tu, ini refer to ep ...

Anjing yg mampuih tu pun boleh ticer lee hidupkan balik...mskkan gwigu ke haper dlm jasad anjing tu...itu ke nanti akan jd pd naksu?but naksu jasad dah dibakar...
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 03:08 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 13-7-2022 10:53 AM
tapi kalau u perasan ep 6 ke yg Mudeok boleh scan batu jades dalam bekas barang tu, ini refer to ep ...

betul....tulaaa kdg rs kan mcm kalo dia dkt dgn something yg relatable....pasti dia berkuasa laa citer dia.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 12-7-2022 09:30 PM
ade beberape teori berlegar tentang Mu Deok ni -  yg i tengok watching sundays you tube

and setel ...

I tgk balik part rain ritual...tp tidak la dikisahkan which group yg buat ritual tu...kalo family heo mcm jg infirmary, family jin jaga relics dlm jinyowon, family jang jd kepala cheongbugwan tu...bab panggil hujan ni selalu penting jgk dlm drama historical lain..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 08:25 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 13-7-2022 08:27 PM
honeybee1802 replied at 13-7-2022 06:47 PM
I tgk balik part rain ritual...tp tidak la dikisahkan which group yg buat ritual tu...kalo family  ...

yups , kite tak tahu group mane yg buat ritual tu depa tak habaq ...depa la ni, dok speculate ini gang gang yg asas songrim dulu seo gyung sebab dia berlaku 200 years ago...kan master Hemp Lee juga berusia ratus tahun yg depa sebut dalam salah satu episode , so depa macam speculate may be mudeok tu descendants keturian seo tu kot sebab dia special...atau simplt sebab hahah depa tengok wanita tu pusing2 tu tutup mate..?

ni you tube nyer





Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2022 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 13-7-2022 08:25 PM
yups , kite tak tahu group mane yg buat ritual tu depa tak habaq ...depa la ni, dok speculate ini g ...

Byk teori yg dibincangkan sama mcm yg kita bincang2 kat sini jugak .

Tp betullah mudeok is somebody..bukan beshe2. Master lee lps scan awal2 tu ckp , sepatutnya by then, naksu dah run wild n petrified sbb lama dah kat dlm badan mudeok, why her soul is so stable in there is a mystery. Direct descendants seo gang pun blh jadi...pecahan dr element2 yg ada pun boleh. Byk betul teori nya. Tp yg pasti naksu tak tau jugak pasal soul mudeok sbb dah 2 kali dia tak sedar, yg masa master lee fight dgn janguk n masa janguk dlm alam alchemy soup.mudeok tolong janguk.  Sbb tu kot mudeok sengaja kacau proses soul ejector / alchemy naksu ke pompuan lg satu tu. Apa tujuan mudeok?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-7-2022 03:55 PM | Show all posts
sitisbp replied at 13-7-2022 10:21 PM
Byk teori yg dibincangkan sama mcm yg kita bincang2 kat sini jugak .

Tp betullah mudeok i ...

ape tujuan mudeok ata naksu? macam MAster Hemp Lee tu cakap, i suke pulak expression dia masa dia 'scan'tempat temple tu, masa tu Yup kelihatan merawat luke Naksu/Mudeok, so Master Lee cakap : she will protect him...dia senyum kan...so may be ini salah satu tugasan Mudeok kot...dunno Mudeok Naksu...
i suke juga ade satu reviweres ni cakap kat you tube

Jung Uk cube menjadi apa yg dia impikan setelah dia hanya ditakdrkan menjadi manusia biasa tak ade special ability  tapi Naksu berubah transformasi daripada wanita pembunuh yg tangkas, dan cerdas and etc kepada lebih manusiawi sifatnya iaitu pendidkk and  so and so

cume i think potensi besar dalam diri Mudeok yg kita lihat bute and lemah dan manjdai cursing Naksu ep 3 hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2022 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 14-7-2022 03:55 PM
ape tujuan mudeok ata naksu? macam MAster Hemp Lee tu cakap, i suke pulak expression dia masa dia  ...

Tujuan mudeok. Motif dia la bg pinjam badan dia ke naksu. Naksu cuma nak survived je masa tu sbb dah cedera teruk kan. (Assuming mmg mudeok purposely interfering with the soul shifting between naksu n the other lady).

Baru hari khamis..i rindu dah dgn drama ni huhu. Mesti bila habis nnt terasa kosong. Takde yg ditunggu2 ujung minggu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2022 08:53 PM | Show all posts
sitisbp replied at 14-7-2022 08:00 PM
Tujuan mudeok. Motif dia la bg pinjam badan dia ke naksu. Naksu cuma nak survived je masa tu sbb d ...

oh gituuuu..i see.. i see , yeah true though.

hahaha ini khamis...

ni 20 epi drama ni...wah banyak lagi ni perjalnan and likuan likuan depa kena tempuhi...i hope biarlah ini the best drama  with good pacing, progress - plotwise and characterwise tooo...
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2022 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 14-7-2022 08:00 PM
Tujuan mudeok. Motif dia la bg pinjam badan dia ke naksu. Naksu cuma nak survived je masa tu sbb d ...

Besok jumaat dah uols...then sabtu...yeehaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2022 10:07 PM | Show all posts
korang memangtak sabar tunggu the Saturday niteeee ni  wahhhhh hehehehee

tapi memang kan jumaat - sabtu - ahad adalah memalam yg besst

sebab kalau jumaat i layan doctor lawyer - why her
sabtu - doctor lawyer - why her - alchemy
ahad - alchemy ....
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2022 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 14-7-2022 09:43 PM
Besok jumaat dah uols...then sabtu...yeehaaa...

Malam ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2022 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 14-7-2022 10:07 PM
korang memangtak sabar tunggu the Saturday niteeee ni  wahhhhh hehehehee

tapi memang kan jumaat - s ...

U rajin follow byk2 drama. I follow sikit ja. Malam td layan balik epi 1 alchemy. Masa jang gang practise pun dah ada byk soul ejector , i wonder sapa provide kat dia bebola soul ejector tu. Yg skrg kita tau queen yg provide utk jinmu guna sbb queen ada ice stone tu. So masa janggang dok buat tu mana dia dpt? Adakah dr queen yg ni jgk? Queen yg ni mesti naik lps king lama mati kan? ????. Masa naksu soul shifting,  she was the 1st one after 20yrs....last tu bapak naksu la kan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2022 02:12 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 16-7-2022 02:14 PM
sitisbp replied at 16-7-2022 10:48 AM
U rajin follow byk2 drama. I follow sikit ja. Malam td layan balik epi 1 alchemy. Masa jang gang p ...

i think sebab jang gang ni kire baik sikit and dia juga penjaga house of Gwanju sebelum bebenda bodoh dia buat dengan King tu lah , sebelum dia soul shifting king yg gering tu ke badan dia tu, dia pegang House of Gwanju dan , takkan Queen ni hidup zaman jang gang  sebab dia ni isteri kepada King yg current ni , so i speculate bukan . UNles queen ni somehow awet muda and tahu king tu buat curang dengan isteri jang gang? tapi ep 1 tu pun masa mula king tu dah ngaku di ani tak punya waris etc dan sakit  dan hampir nak mati ...so takkan ade wife kot?

Tapi Jang gang berlalih bende soul shifting ni dengan jinmu dan dia tahu ni...kan? ingatak maidservant kim cakap yg menurut dk hwa ( late wife Jang Gang)  setahun mamat jang gang ni tak balik sebab involved with the thingy , so i speculate dia gune time tu practising and perfecting the art of soul shifting with danju yg masa tu hanyalahs eorang jnmu / sahaja? gitu.

so ...bila King mangkat maka...may be ice stones tu ade dah tuan yan tahu juga pasal ini...and ambil alih ? and jadikan jinmu as her  khadam gitu?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-7-2022 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 16-7-2022 02:12 PM
i think sebab jang gang ni kire baik sikit and dia juga penjaga house of Gwanju sebelum bebenda bod ...

So jsng gang ni mana pegi daaa?membawa diri ke haper?jgn dia behind all these sudah le...
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2022 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 16-7-2022 02:12 PM
i think sebab jang gang ni kire baik sikit and dia juga penjaga house of Gwanju sebelum bebenda bod ...

Ya i pun rasa queen skrg bukan queen dulu (if ada queen la). Cuma pelik sbb Janggang mages plg kuat, practising forbidden spell, yg skrg kita tau source dr ice stone..meaning janggang sendiri ada ice stone or ada provider. Lps tu dia biar aje pergi entah ke mana, house of gwanju kat tangan jinmu. Nak protect jang uk kononnya. Dia tak disclosed pun dia soul shift dgn king masa mage park tanya kan. Ke ada i terlepas pandang? Now mage park yg korek2 tanya maidservant kim n jinmu la pasal kejadian dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2022 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 16-7-2022 03:49 PM
So jsng gang ni mana pegi daaa?membawa diri ke haper?jgn dia behind all these sudah le...

Tu la i wonder dah habis ke part dia , ke akan muncul balik nnt sbb byk epi lg kan. Selfish gila bila pikir balik. Dah la performed forbidden spell, tak nak come clean n then messing up janguk life (baby tak bersalah hahaha).
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2022 09:58 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 16-7-2022 03:49 PM
So jsng gang ni mana pegi daaa?membawa diri ke haper?jgn dia behind all these sudah le...

jang gang ni kire macam lagu Aisyah gitu

ku kan pergiii membawa diri ,

alaa bukan makan hati  TAPI jang gang ni tahu  yg dia dah buat super duper kesalahan yg dia sendirii cari nahas kan, dia dah tahu amalan soul tranferring tu dah diharamkan di  Daeho soooo buat ape ? soooo dia tahu implikasi perbuatan dia sangat besar and impak kepada Jung Uk - dah lah tahu Jung Uk secara soulwise bukan his flesh and  blood tapi biowise dialah , tapi...dia seal Jung Uk energy and atas dasar keselamatan tapi ...dia tak bagi tahu pun apa yg berlaku even pada Park Jin ...so?hmm....hmm.....hmm.......

nanti i rasa Sure Jang Gang muncul...atau may be Jag Gang jumpa master Hemp Lee suruh monitor Jung Uk sebab MAstre Hemp Lee muncul pada ep 3? setelah lama kan ..may be lah Jang Gang ni percaya akan ade satu sign di mana Jung Uk akan juga berjaya jadi apa yg dia impikan...i dunno ...

Jang Gang may be ? kawan Mudeok ke? who knows? so far we dunno anything else about Mudeok, only Naksu ....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-12-2022 01:16 PM GMT+8 , Processed in 0.283871 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list