CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: YgBenar

Ifa Raziah menemplak mana-mana individu yang menegurnya supaya menutup aurat.

  [Copy link]
Post time 25-5-2022 07:50 PM | Show all posts
teringat dolu sheols taknak vaksin sinovac... nak pfizer jugak sbb lg bagus....
hujung2 mmg betul pun
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-5-2022 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik diam lah ifa dr berkata2..
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2022 08:02 PM | Show all posts
Mak ceq baru sembang psl dia ni...ceq senyum sinis saja (pinjam ayat sinonim forummer)...bagi ceq komen2 sebegitu lebih kepada nak TULARKAN diri saja....tapi TULARKAH isu ini
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2022 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade duit beli tiket g buat umrah...semuepon berhakk
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2022 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogue98 replied at 25-5-2022 06:13 PM
U ..I harap u pergi sana...pengalaman setiap orang berbeza. Biasanye yg pergi first time tu lah yg ...

Amin. Mgkin 1 day akn jejak jugak tp itu lah takut
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2022 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak ipa puk puk diam je lah.. Biasalah polis aurat malaysia ni memang menyibukkk
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2022 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Seripah ni baik jahit mulut tu drpd keluar statement tunjuk bodoh jahil mcm ni. Nak OT sket, takde benang ke psl Normiang badan ketak2 bukak baju yg dulu acah2 berhijrah anak2 pi Turkey ngaji tahfiz? Tak malu je tua2 bukak baju tayang kt Nek Mah damanhuri?
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2022 11:12 PM | Show all posts
Edited by nolya at 25-5-2022 11:14 PM
Nham22 replied at 25-5-2022 08:03 PM
Ade duit beli tiket g buat umrah...semuepon berhakk



Spt moto AirAsia: Everybody can Fly,  hari ini semua orang boleh pergi umrah. Nak beberapa kali pun boleh asal ada duitnya.  Tapi jgnlah spt dibidal orang, gagak yg perginya hitam balek pun tetap hitam juga.  Berkali2 pergi umrah, menziarahi Baitullah kerana memburu taqwa, apakah belum berhasil maka tidak terlihat ada penambahbaikan kemuslimahannya?.

IR tak seharusnya menjawab begitu ketika menanggapi teguran ramai apa lagi mengait2kan dgn perkara lagha/dosa yg lain pula. Nampak sangat IR tidak bijak menyambut teguran sedangkan soal menutup aurat adalah hal wajib bagi wanita Islam (surah An-Nur:31, Al-Ahzab:59, Al-A'raf:26).  Apelah yg nak dibanggakan sudah berkali2 umrah kalau soal berkerudung pun tak sanggup dipatuhi. Mudah2an IR dapat semak kembali, mengaji balek semoga segala perkara yg wajib tidak terlepas pandang.   


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-5-2022 12:33 AM | Show all posts
tak kisah la dia tak tutup aurat sekali pun. masalahnya dia ni meniaga apa sampai kekayaan kalah tok vida ni? beg lv satu bilik sama banyak kat butik... takkan la jadi organizer stargendor terus kaya raya? ke tolong simpan duit org?
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 12:43 AM | Show all posts
Edited by nolya at 26-5-2022 12:48 AM
anony-mous replied at 25-5-2022 08:34 PM
Amin. Mgkin 1 day akn jejak jugak tp itu lah takut




Kenapa takut, apa yg ditakutkan?.  Pernah dengar ungkapan "bila kita takutkan makhluk Allah (hantu, orang jahat, anjing, dsbg) kita akan lari drpnya ttpi bila kita 'takutkan' Allah, maka kita akan mendekati, mendapatkan DIA."

Ibadah Haji-Umrah jadi pelengkap kpd Rukun Islam, namun Allah mensyaratkan 'mampu'. Tak mampu tak wajib esp bila biayanya terus meningkat saban tahun.  Umrah jadi pilihan agar tak kempunan nak tengok Ka'abah, bertawaf dn Sa'i di Masjidil Haram. Wbgmnepun, bagi 1st timer ummah ke Baitullah, first n foremost MESTI pasang niat utama semenjak dari tanahair lagi, iaitu pergi umrah semata2 untuk mencari taqwa dn jgn ada niat yg lain. Bukan kerana mengikut2 famili/sdra/teman2 @ berjalan2/holiday  melainkan beribadah dan mencari jatidiri iman yg diyakini.  


Melihat Kaabah pertama kalinya, ada semcm perasaan dn tidak ada kata2 yg layak untuk menggambarkan. Dgn sendirinya, air mata keinsafan akan mengalir bak air terjun tanpa dpt dibendung.  Berbekalkan sedikit iman, baru kita sedar bahawa kita ini tetap hambaNya yg tak ade apa2nya melainkan banyak dosa.  Namun Allah tetap mengasehi dn melimpahkan segala rahmatNya kpd kita baik yg di bumi mahupun di langit. Lantas, nikmat Allah yg manakah yg mau ummah dustakan shnga soal berkerudung pun jadi bahasan.



Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 07:54 AM | Show all posts
okla org suruh kau tutup aurat dari org suruh kau mati...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 08:36 AM | Show all posts
masa pi umrah tu tutup aurat tak kak pah?

kalau rasa hebat sangat pi lah buat umrah pakai ketat ketat terbelah sana sini macam ko sll pakai tu pi sana..

Jadi artis dah berpuluh tahun, cara jawab dengan netizen pun lemahhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 08:40 AM | Show all posts
Nak gelak bila kena tegur tutup aurat tapi petik dosa2 yg lain. Yg 1 kena tegur pon dah gelupur, tiba2 nak kaitkan dosa2 yg lain. Apooo Ipah oiii
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 08:58 AM | Show all posts
kak ipah better diam je lah daripada buat statement gini. tak guna gi umrah beribu kali, solat tonngang tonggek tapi jelas terang seolah isytihar lawan perintah Allah & Rasul yang satu ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 09:13 AM | Show all posts
baik diam jer makcik
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Lantok ler ipahhh ooo ipahhh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-5-2022 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
nolya replied at 26-5-2022 12:43 AM
Kenapa takut, apa yg ditakutkan?.  Pernah dengar ungkapan "bila kita takutkan makhluk Allah (han ...

Takut ler sbb takut Allah. Sedar byk dosa. Rasa xlayak, takut dgn lintasan hati. Takut sbb tau diri ni xkuat, lemah je. Nanti karang panas2, rasa nak merungut. Sbb i tau diri i mcm mana la i takut ter”kurang ajar” dgn tuhan dkt tempat plg suci
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 09:22 AM | Show all posts
aku tak suka nak suruh2 org bertudung ke ape ni.
Cuma tak gemar kalau yg free hair bagi statement mcm ni bab tudung.
Celah mana alasan ko pun tetap tak betul derr kalau libatkan tuntutan agama ni... better diam je.
kang dapat 'wake up call' contoh yg jadi pada Menaruh Harapan... baru nak terkial kial. Itupun kalau sempat...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 09:36 AM | Show all posts
jangan takbur sangat nek pah..ujung2 rambut gugur cam bini will smith ko nak ke??
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2022 09:44 AM | Show all posts
Semoga diberikan hidayah Allah... jgn sombong.  Tak de satu pun milik kita...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 05:19 AM GMT+8 , Processed in 0.110610 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list