CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3535|Reply: 26

"Kecil-Kecil Dah Diajar Buat Benda Haram!"-Fizi Ali Dihentam Bawa Anak Buat Manicure, Warnakan Kuku Merah Berkilat

  [Copy link]
Post time 15-5-2022 03:44 PM | Show all posts |Read mode
Fizi Ali selalu berkongsi aktiviti harian dan perkembangan anaknya, Ameena Sofia di Instagram.


Baru-baru ini, Fizi ada memuat naik video memaparkan anak perempuanya itu memanjakan diri dengan melakukan rawatan manicure.


Foto: IG




"Si kecik ni hari ni request lain sikit..dia nak buat kuku..lepas settle dia nak make up pulak..ahh kat mana boleh makeupkan si kecik ni..tolong suggest..kalau daddy tolong make up kan takut jadi macam opera cina kang,"tulisnya di kapsyen.


Dalam rakaman tersebut dapat dilihat kuku Ameena diwarkan merah berkilat.




  



Menjengan di ruangan komen ramai yang memuji kecomelan Ameena. Memang perangai perempuan sangat suka bab kecantikan begini.


Namun ramai juga yang tak senang dengan tindakan Fizi yang seolah-olah menggalakkan anaknya buat benda haram sejak kecil.








Kata meraka, mewarnakan kuku adalah haram dan tak boleh dibawa solat.


Kalau sudah dibiasakan dari kecil, akan terbawa-bawa sampai ke besar nanti.


  



  



  



Cakap lebih pun tak boleh juga. Anak dia tahulah nak didik macam mana, tak gitu? -CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 15-5-2022 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Nerakazen yang komen pasal haram sana sini tu, kapla pun togel (jika itu gambar sebenar heshe). Perempuan kan tu? Ka pondan?
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya ampunnnm netz oi. Dah besar boleh je tukar dengan inai pakai kat kuku je
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 05:16 PM | Show all posts
Sekarang ni ramai anak dara yg berinai di kuku.. Yang xberinai susah nak jumpa.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lattehazelnut at 15-5-2022 06:56 PM

Bukannye xboleh padam balik..
N ada je yg tembus air.. boleh ambik wuduk..
Xpun kuku palsu boleh bukak cabut..
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 07:01 PM | Show all posts
ecah tersenyum sinis

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 07:01 PM | Show all posts
ecah tersenyum sinis

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Laaa bior ler anak dia
Yang mengomen tu mesti life kecik2 sendu

Bukan dia groom anak dia macam Nekta
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 15-5-2022 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Artis paling iols gak suka (artis ke masalahnya)
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Eeiiii sibuk, benci betul netizen neraka ni.
Suka hati dia lah anak dia
Nak tengok sikit anak-anak tukang komen tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Simpan la ,xyh semua nk up tjk
Yg nerakazen pun blmbak
Tmbh dosa kering je msg2
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Alah..dia layankan ank dia je tu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Racurve replied at 15-5-2022 07:01 PM
ecah tersenyum sinis

Tu pulut dakap ka. Pinjam mak punya ka ecah oi
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ank dia comellll...
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 08:04 PM | Show all posts


Belum tengok kuku my daughter lagi, dia punya untuk bebudak so water base.

Siap pakai pergi sekolah lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Lohhhhhhh biar laaaa anak heol
Bukan sheol wajib solat pun
halah3!
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 15-5-2022 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
kan ada yg jenis water base tu, iols suka pakai klu period, anak2 iols pun pakaikan sekali
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 11:22 PM | Show all posts
kowser nye acik2 IG ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2022 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
kenapa mcm buruk sgt manicure tu. pi kedai lain la, x professional lansung.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2022 09:28 AM | Show all posts
kegilaan apa kah ini. dengan budak pun bole
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 05:43 PM GMT+8 , Processed in 2.153754 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list