CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 12666|Reply: 154

[DRAMA MELAYU] DENDAM SEORANG ISTERI Fasha Sandha Nad Zainal Wan Raja

  [Copy link]
Post time 21-3-2022 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by melanie at 21-3-2022 09:14 PM

Dendam Seorang Isteri ialah sebuah siri drama televisyen Malaysia 2022 arahan Uchee Fukada & Nizam Zakaria, dibintangi oleh Fasha Sandha , Nad Zainal , Wan Raja & Aidit Noh. Drama ini merupakan adaptasi daripada kdrama Korea Selatan iaitu Tempation Of Wife dan telenovela Filipina Temptation Of Wife.Siri Drama ini memulakan tayangan perdana di Slot Tiara, Astro Prima bermula 21 Mac 2022 menggantikan Hati Yang Dikhianati.

Dendam Seorang Isteri Mengisahkan Kehidupan Amira (Fasha Sandha) yang berubah secara drastik setelah hamil dan jatuh cinta pada Harris (Wan Raja). Amira menjadi seorang isteri yang taat setelah berkahwin namun Harris tidak pernah menghargai dan setia kepada dirinya.

Kirana (Nad Zainal) yang merupakan kakak tiri Amira kemudiannya kembali ke Malaysia dan mempunyai hubungan sulit dengan Harris, sebagai balasan kepada Amira yang sebenarnya dia hina.

Amira yang dianggap mati dalam tragedi akhirnya berjaya diselamatkan. Amira kini kembali dengan identiti baru untuk membalas dendam kepada mereka yang telah memusnahkan kehidupannya sebelum ini.

Pelakon​
Watak utama​
Fasha Sandha sebagai Amira / Neelisa
Nad Zainal sebagai Kirana
Wan Raja sebagai Harris









This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2022 09:43 AM | Show all posts
First aku tgk cter ni, Hui Jia De You Huo.

lps tu baru tau ooo cter ni adaptasi versi lain rupanya.

korang layan versi mana? korea, cina, melayu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-3-2022 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 22-3-2022 09:43 AM
First aku tgk cter ni, Hui Jia De You Huo.

lps tu baru tau ooo cter ni adaptasi versi lain rupanya. ...

Tak layan semua.
Hahaha
Baru nak tgk nad n fasha ni sebab macam best.

Ada wan raja tu mmg layak dibencipun,mmg lakonan wan raja superb..orang biasa main teater kan
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2022 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 22-3-2022 09:43 AM
First aku tgk cter ni, Hui Jia De You Huo.

lps tu baru tau ooo cter ni adaptasi versi lain rupanya. ...

tak pernah layan lg mana2 versi..
ni baru nak layan sbb pelakon power2...
mana tau lepas ni akan layan versi lain lak...

bingit betul watak mak mertua amira..
mmg mcm tu ke watak dia?
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2022 03:56 PM | Show all posts
mijot replied at 22-3-2022 08:43 PM
tak pernah layan lg mana2 versi..
ni baru nak layan sbb pelakon power2...
mana tau lepas ni akan l ...

kan...xsuka betul klu die ni berlakon...mcm overacting ke apa nth....
nth apa2..


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2022 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
putehh replied at 23-3-2022 03:56 PM
kan...xsuka betul klu die ni berlakon...mcm overacting ke apa nth....
nth apa2..

Bingit betul macam berlakon.

Memang x suka lah.

Yg lain2 ok je tgk..

Tgklà mana tahu lepas ni boleh terima bingitnya mak mentua
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2022 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
mijot replied at 22-3-2022 08:43 PM
tak pernah layan lg mana2 versi..
ni baru nak layan sbb pelakon power2...
mana tau lepas ni akan l ...

Karakter mak.mertua tu mcm ibu tiri dlm sinetron indon..dgn muka, mekap, bukaan mulut, memek muka..naik menyampah pulak tgk citer ni sb mak mertua ni..dah la kwn2 nyonya dia mcm cina tepi jalan ja gayanya..mcm tak sesuai je dgn dia.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2022 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Aidit noh tu iras laki linda rafar - syed aiman ka nama dia..memula ingatkan laki linda rafar
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2022 02:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Benci betul dgn mak mertua amirah tu.. Bingit gila.. Pastu geram betul kenapalah lembik Sgt si amirah ni..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2022 04:37 AM | Show all posts
padu betul lakonan wan raja...
aku memang menyampah tahap gaban dgn harris...
sama mcm dlm drama shakirah..
menjadi betul lakonan dia...
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2022 08:46 AM | Show all posts
lakonan mak mertua si amirah tak best....
bingit memekak menjerit.... meluat pulak aku tengok scene yg ada dia ni....
nak tunjuk jahat tak perlu menjerit bingit cam tu...
contoh liza abdullah pun pernah berlakon jadi mak mertua jahat...
tapi lakonan dia sangat natural.... tak perlu bingit..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-3-2022 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
rain2169 replied at 29-3-2022 08:46 AM
lakonan mak mertua si amirah tak best....
bingit memekak menjerit.... meluat pulak aku tengok scene  ...

Betul
Terus rasa turn off  nk tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2022 10:30 PM | Show all posts
chinta89 replied at 22-3-2022 09:43 AM
First aku tgk cter ni, Hui Jia De You Huo.

lps tu baru tau ooo cter ni adaptasi versi lain rupanya. ...

Iols pon tgk versi cina tu
Kat tv2 rasanya
Pastu baru tau yg ori tu versi korea
Yg melayu ni takut plak nak tgk sebab kang kerja x jalan

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2022 06:28 PM | Show all posts
iols pernah tengok yg versi filipin
kalau ikut yg tu, mak mertua dia jahat nak mati tp soft je takde jenis terpekik terlolong camtu
turn off terus nak tengok
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2022 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
gelas_pelastik replied at 2-4-2022 06:28 PM
iols pernah tengok yg versi filipin
kalau ikut yg tu, mak mertua dia jahat nak mati tp soft je takde ...

Terpekik terlolong sampai terjungkit2 badan...meluat btoi ..tak blh ke biasa2 je
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2022 09:05 AM | Show all posts
krustykrab replied at 2-4-2022 08:29 PM
Terpekik terlolong sampai terjungkit2 badan...meluat btoi ..tak blh ke biasa2 je

rasanya dia macam muda lagi dari wan raja tu kan. kena jadi mak pulak
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2022 10:19 AM | Show all posts
krustykrab replied at 23-3-2022 08:18 PM
Karakter mak.mertua tu mcm ibu tiri dlm sinetron indon..dgn muka, mekap, bukaan mulut, memek muka. ...

aku setuju apo yg ko ckp
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2022 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
gelas_pelastik replied at 4-4-2022 09:05 AM
rasanya dia macam muda lagi dari wan raja tu kan. kena jadi mak pulak

Tp nmpk mcm sesuai je jadi makmak...teruk betul la lakonan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2022 05:33 AM From the mobile phone | Show all posts
gelas_pelastik replied at 4-4-2022 09:05 AM
rasanya dia macam muda lagi dari wan raja tu kan. kena jadi mak pulak

Umur sheols berapa eh, dlm cter Nora Danish jadi nurse dgn beto khusairi pun sheols jadi watak mak2..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2022 05:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Dlm cter nie iols paling rengsa scene nelisaa..dgn kayu nya, dgn annoying giler
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-7-2022 08:09 AM GMT+8 , Processed in 0.097909 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list