CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 2840|Reply: 43

Kecewa Dengan Vida, Iqbal Dah Jumpa Pengganti-"Selalu Ingatkan Untuk Solat, Nak Hadiahkan LV Dan Dior Pun Tolak"

  [Copy link]
Post time 26-1-2022 03:10 PM | Show all posts |Read mode
Selepas kecewa tak dapat kahwin dengan DS Vida, Iqbal Zulkefli dah jumpa kekasih baharu.


Katanya artis yang baru nak naik dari negara seberang, Indah Nevertari.


Iqbal menyatakan hubungan mereka mula akrab sejak dua minggu lepas dan selesa berkawan dengan juara program realiti nyanyian Rising Star Indonesia musim pertama itu.




Foto: IG




"Kami sekarang sedang kawan-kawan, boleh dikatakan kawan rapat. Kami bertemu di sebuah studio rakaman di Jakarta. Selepas saya post foto dan video bersama di Instagram memang ramai yang mesej mendoakan agar hubungan kami ini ke fasa seterusnya.


"Tapi buat masa ini saya belum bersedia lagi sebab saya lebih selesa berkawan dahulu, tak naklah baru kenal terus ajak bercinta, saya pun dah beritahu awal-awal mahu bersahabat dahulu supaya tak nampak macam bagi harapan.


"Tak perlu la nak tergesa-gesa tentang cinta sebab saya percaya soal jodoh sama ada cepat atau lambat pasti akan tiba juga... buat masa ini saya sangat selesa berkawan dengan Indah di sini," katanya kepada mStar.




  



Di Instagram, Indah ada memuat naik gambar bersama Iqbal. Dia bersyukur dipertemukan dengannya kerana memahami penjuangannya dalam industri seni.


"Syukur Alhamdulillah Allah pertemukan Innev (nama panggilan Indah) dengan seseorang yang sangat baik, rendah diri dan memahami setiap perjuanganku.


"Aku berjanji akan selalu membuatkmu gembira. Terima kasih kamu yang tampan Iqbal," tulisnya.




  



Sementara itu Iqbal kata dia mahu mengenali Indah kerana sikapnya.


"Banyak perkara mengenai Indah yang buatkan saya suka antaranya dia sangat menjaga solat. Kalau kami keluar ke mana-mana, dia akan ingatkan dan kami solat bersama-sama.


  





"Dia juga boleh menerima teguran, sentiasa terbuka dengan sebarang pendapat... Indah juga bukan orang yang materialistik atau memandang harta benda.


"Baru-baru ini saya nak belikan dia barangan berjenama mewah jenama Louis Vuitton dan Dior tapi semuanya dia tolak. Dia berkeras tak mahu."


  



Semoga berjodohan ya, tak sabar nak tengok Iqbal kahwin. Tak gitu? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak layak nk dpt komen apa2 sbb bkn hartis pun. Next time aku skip kan je tered kalau keluar nama dia. Biar komen takde lgsg.
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 04:03 PM | Show all posts
belurghsaajshajshakjhsahakakak

bosannya mamat neh
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 04:15 PM | Show all posts
gelinya tengok mamat pondansyen nih
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 04:19 PM | Show all posts
hari tuh masa dia kat sana, memang ade nampak dia post offer diri, nak cari kot2 ade Indon yang sudi nak kawan..
pancing dah mengena nampaknye...
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin meroyanlah bidah dgr berita ni....
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm perempuan ni mmg suke je die nie
Elok la tros pindah sane.
Perempuan ni cantik jgk kt ig die.

Tp followers 100k je x femes sgt tu
Indonesia paling2 pn sejuta sbb rakyat rmaai
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Baguslah cari org muda tak byk masalah
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
tasha replied at 26-1-2022 04:28 PM
Makin meroyanlah bidah dgr berita ni....

Sbb ni kot si vida offer diri nak jdi mak baru utk anak² shuib
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 05:01 PM | Show all posts
semoga berjodohan
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 05:27 PM | Show all posts
Baguslah kalau dah ada pengganti, lepas ni jangan laa meroyan lagi dengan mantan kekasih, oopss!
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Iqbal ni kan dok portray diri dia kaya. Gila indon tu xnk
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
geng piska kan. rugi la die tolak si kebal ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Terserlah kegoblokan si bebal ni. Nak pikat org kena tunjuk pen 75juta. Sedehhhh....
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejenis kayu nak belakon pun sesuai jadi meja je
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 06:23 PM | Show all posts
despite mamat ni ada masalah mental mcm fathiya, at least aku tgk dia ni makin improve
and finally dpt awek yg boleh tahan lawa
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak bersahabat dulu sbb takmau bagi harapan??

Lawak la dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 06:39 PM | Show all posts

sampah

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko migrate ke yindon pun no one cares
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2022 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Alaahhhhh vida jer pon. Tak malu ke duk mengaku kecewa dengan vida
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 07:54 AM GMT+8 , Processed in 0.091647 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list