CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 4889|Reply: 89

[JTBC/Netflix 2022] FORECASTING LOVE & WEATHER - Song Kang, Park Min Young

[Copy link]
Post time 22-1-2022 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Rahah at 27-2-2022 02:51 PM



Genre: Romantic, Comedy
Runtime: 60 Minutes
Episode: 16
Netflix Premiere Date: February 12th, 2022
New Episodes: Saturday & Sunday

At the Korea Meteorological Administration, Korea’s national weather forecast service, Jin Ha Kyung, has alienated herself, by choice, from the rest of her colleagues as she prefers to play things by the book, and keep personal and professional lives separate. However, when the free-spirited Lee Shi Woo is employed, he impresses Jin Ha Kyung, through his intelligence and his obsession with the weather, he slowly begins to break down the barriers that Jin Ha Kyung has built around her heart.

Cast
Park Min-young as Jin Ha-kyung, the general forecaster of the 2nd Division of Korea Meteorological Administration (KMA).

Song Kang as Lee Shi-woo, in-charge of Special Reporting Division 2 of KMA.

Yoon Park as Han Ki-joon, the informant of KMA's spokesperson's office.

Yura as Chae Yoo-jin, a weather reporter for a daily newspaper.

Kim Mi-kyung as Jin Ha-kyung's mother

Bae Myung-jin

Moon Tae-yu as Shin Seok-ho

Lee Tae-gum

Yu Ji-in

Kwon Hae-hyo as Ko Bong-chan, forecast director.

Lee Seong-Wook as Eom Dong-han.

Yoon Sa-bong as Oh Myung-joo, Head of Analysis Team 2 of the Korean Meteorological Department She is a mother of three sons with the highest levels of parenting difficulties. After marriage, she took more parental leave than the days she worked to conceive and give birth after marriage.

Chae Seo-eun as Kim Soo-jin, a short-term forecaster became a civil servant with excellent grades.

Source : Netflix & Wikipedia


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-1-2022 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 29-1-2022 03:48 PM

TEASER...


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-1-2022 03:46 PM | Show all posts
TRAILER...

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 04:57 PM | Show all posts
12 Feb ke, ingatkan 1 Feb...
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 05:00 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 30-1-2022 05:02 PM

Rahah  citer ni akan ganti
Our Beloved Summer ?

https://asianwiki.com/Business_Proposal






Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-1-2022 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 30-1-2022 05:00 PM
Rahah  citer ni akan ganti
Our Beloved Summer ?


Mod mbh...
I dah buka thread drama tu... tapi lambat lagi airing...
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sabar nk tgk sbb suka PMY
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 09:47 PM | Show all posts
Rahah replied at 30-1-2022 09:16 PM
Mod mbh...
I dah buka thread drama tu... tapi lambat lagi airing...

bile ye...airing Business Proposal ? kat asian wiki dia kata ini gantikan SBS OBS....bukan eh?
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2022 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku hrp cerita PMY kali ni best. Wpun heronya tak menarik perhatian la. Hihi.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 07:58 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2022 05:50 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 14-2-2022 08:09 PM

Ep 1 & 2
FLAW

Wow – Park Min Young  (PMY) known as Jin Ha Kyung  – sama lincah gaya  memegang watak meteorologist tapi lain character dia – well ada yg sama dengan roles yg dipegang tapi kelainannya kali ni – dia is seen to be more assertive, in charge and decisive, and…slightly rigid  boss. Dia by the book , play safe …
Yang lain sikit I tengok wataknya berbanding watak yg sama typology juga – dia suka ambik watak yg pegang roles pekerjaan atau profesion tertentu – Secretary Kim, Curator Museum and now a meteorologist.

So best dengan PMY ni , ialah dia boleh buat watak tu kelihatan dia as the roles she assumed not as PMY – tak  kaku , lively and suke tengok gaya and pakaian dia – in this dept she is good.

Plot dia well nak kata cliché ialah biasa lah wanita yg dicurangi lelaki  yg tak jujur , known as Han Ki Jun  , jahat , a boy at play juga , also a  scammer and ambil kesempatan – hmm sabar je lah tengok perangai mamat tu. Tapi mamat ni juga bekerja di tempat yg sama dengan PMY. So memang havoc bila depa ada krisis, lagipun dalam ep 1 ini Ha Kyung and Ki Jun ni nak kahwin dah, cuma Mrs Bae yakni Ha Kyung ‘s mom tu dah rasa tak sedap hati dengan Ki Jun ni sebab ada lah perangai mamat ni yg off ..so nak tergelak scene di mana ibu and kakak Ha Kyung and termasuk Ha Kyung ni  pi jumpa shaman untuk kepastian , hahaha bila Ha Kyung kata mak dia tu org Church – a deaconess , so shaman tu nyer reply kelakar haha.  
So adalah ramalan Shaman tu berkenaan Han ki Jun ni tak berapa  positif. Di akhir episode 1 baru tahulah kenape…so, yg menarik pasal ramalan shaman tu ialah , she wpn’t be able to dismiss  a  fated relationship …best tang sini – ade babak kelakar tang ramalan shaman tu tang cuace hari tu - hujan  tapi…ade hail hujan batu…ini best and ini kritikal …Ha Kyung ni dia rigid  worker , her friend had warned her about  the incoming hails but she ignored the early  signals when told etc  by her office team mates, and ..... Lee Si Woo or Song Kang yg bekerja di Korean  meteorological office . Depa ada 3 meteorological office actually – Seoul, Gang Won and Seoul Metropolitan Office – the office of Lee Si Woo ni , mamat ni predicted the impeding hails tapi was ignored by HQ team Jan Ha Kyung laaa,  sebab Ha Kyung ni mcm rigid and tends to be  dismissive of benda yg tak konkrit, to her it’s all about textbook etc, See Won on the other hand,  is an acute pattern observer , he sort of like a savant la hade ability untuk predict sesuatu weather even with sparse and scarce of data , dengan tengok pattern angin, suhu etc  I mean walaupun data tu masih samar samar …so memang best lah , bila depa post mortem balik kes hujan batu yg berlaku yg Hq depa gagal issued a warning sign. Jan Ha Kyung aian ignore all the signals..

Ia berpatah balik pada  early narrative yang dimaksudkan oleh Jan Ha Kyung – the signals are all there, signals can be in the form of  sounds, vibrations, etc …nice intro – I sangat suka intro tu sebab ia membawa meaning kepada keseluruhan makna plot citer ni , it is all about analysing signals and variables.
Best part – I suke cara depa paparkan peranna cuaca and pengaruh cuaca dalam kehidupan, and kesan cuaca – macam hujan batu tu, ia amat penting pada aviation sector, perladangan – crops are destroyed by the hails. Semua best lah …
I suke paparan ini – menarik. i love the intro narration.

Plotwise ia macam seakan akan iras park Mo Gun ( jang Ki Yong ) and Im Seo Jung tu ( melancholia lead actress) tu tapi Song Kang tu best….scene akhir ep 2 wow I was caught by surprised, I tak sangak scene tu wujud. Macam NWABU ye…
I suka PMY so yes..interesting pilot …insya ALLAH i shall watch this drama...i suka fashion PMY as always

watak dia sama macam curator, sec kim - she is the lady in charge but more assertive now....and aee mcam NWABU  WWW search conflict


Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2022 07:14 PM | Show all posts

Wow thanks for this.. tak smpt nak tgk lagi.. tp ade tertgk scene ehem2 dlm ig... bru  msk epi 2, da terus scene tuh.. terlalu awal..   nnt endup flat mcm cite song hye kyo.. so dull..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2022 07:56 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 14-2-2022 08:11 PM
Sazzylicious replied at 14-2-2022 07:14 PM
Wow thanks for this.. tak smpt nak tgk lagi.. tp ade tertgk scene ehem2 dlm ig... bru  msk epi 2,  ...

itu scene kecurangan tunang Jin Ha Kyung , Han Ku JIn ....then ep 2 hmm macam scene  Park Mo Gun dengan Im Seo Jung WWW. Search.
nanti di ep2 you will see sapa yg curangss dengan siape and bagaimana Lee See Woo tu  terkait dengan Jin Ha Kyung.



Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2022 08:00 PM | Show all posts
pelakon yg  familiar = Mrs Bae tu mak PMY dalam Her Privte Life jugaks
bossJin HA kyung WWW. search
Then Song Kang tu  ( Lee See Woo) - citer yg i biase tengok doa berlakon yg Devil calls your name tu  , dia male lead...alala Jang Ki Young hahaha pulak wataknya
Then dayang Queen Cheorin yg muda tu dalam Mr Queen Honng Yeon ? tu dia berlakon dalam ni jugak  jadi Kim Soo Jin
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2022 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Teruknya alahaiiii exbf ha kyung tu. ada hikmah dorg putus bfore kawen.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2022 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Puas hati tgk ha kyung bgi penampar kat ex bf. Siap bgi 7% je dr jualan rumah. Ye la dah hakyung yg byr semuanya.
Dah la ex bf tu tipu masa beli tv. Mmg teruk sgt perangai mcm tu. Teruk sgt wey. Geram aku tgk perangai exbf ha kyung tu.

Patut la colleagues ha kyung yg muda tu mcm familiar. Yg blakon dlm mr queen lak.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2022 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak bersalah je muka ex tunang dgn ex gefren ha kyung n si woo.. dah la keje tempat sama…

Hrp citer ni tak lemah mcm cerita song hye kyo aritu sbb 1st n 2nd episod rasa fresh n calm je
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2022 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg ni tunggu 2 epi tyg. Baru aku akan tgk sekaligus.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2022 08:18 PM | Show all posts
ep 3
FLAW

wow best best citer ni pada i ,

wah kali ni side berbeza Park Min Young dalam memainkan watak Jin Ha Kyeung ye - i mean dia bawa watak seoang lady yg ada authoritative figure / [ersonality , by the book type of person , agak rigid  tapi reckless in some aspects  related to casual ? and  love relationship ye- i mean dia pilih atau yerpilih lelaki salah then dia juga involved dengan Lee Si Woo ( Song kang )


hahahaha

lawak pagi morning after tu ... haa padan muke , when you are engaging in all these one stands  maka kesan psychoemotion tu tanggunglah ...hmm kan dah susah, dah lah ex fiancee kat situ then another bf -in the making pulak and plus the other gal pulak terkait ...

I think one of the lady staff team2 tu suka kot kat Song Kang...

nak tergelak adengan hingar bingar kat supermarket tu ...bising pasal anak siape kahwin anak siape tak kahiwn hehehe..


dalam babak lain i suka, i suka juga sikap profesional and terus terang Jin Ha Kyeoung ni - dengan staf lelaki senior dep yg macam tahu nak buat ape tapi tak back up pun ketika Jin Ha Kyeung hadapi masalah sikit pagi tu, kelam kabut dia hahaha...

i mean nasihat that guy tu pun bernas juga - dia kenabagi arahan yang jelas pada team member dia...

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2022 08:31 PM | Show all posts
salah satu OST yang i perasan ialah OST  drama another Miss OH tu ....hahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 06:57 AM GMT+8 , Processed in 0.094182 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list