CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1490|Reply: 19

Syahmi Sazli Tewas, Isa Isarb Youtubrity Terbaik Malaysia 2021

[Copy link]
Post time 17-1-2022 07:58 AM | Show all posts |Read mode
Youtuber Isa Isarb diangkat sebagai pemenang Youtubrity Terbaik Malaysia di Anugerah Youtubrity Malaysia 2021 (AYM2021) yang berlangsung pada malam Sabtu.


Dalam anugerah yang julung kali diadakan itu, Isa menewaskan lapan lagi calon YouTuber lain bagi kategori utama berkenaan antaranya Syahmi Sazli, ASA Production, Alief Irfan, Soloz Club, Mr Kokom serta Che Nom.


Isa meraih undian sebanyak 72.5 peratus melayakkan dia memenangi anugerah utama itu.




Foto: mStar Online




"Alhamdulillah syukur atas kemenangan ini, untuk kategori ini rasanya ramai lagi YouTuber lain yang lebih baik, tak tahu macam mana saya boleh menang.


"Tadi saya ada tanya penganjur macam mana mereka buat kiraan tapi apa-apa pun Alhamdulillah.


"Terima kasih kepada semua terutamanya subscribers saya yang menyokong selama ini," kata Isa semasa menerima hadiah kemenangan itu.


AYM21 menyaksikan 58 saluran YouTube terkenal bersaing bagi merebut 12 kategori yang dipertandingkan.


12 kategori tersebut ialah Saluran Masakan Terbaik, Saluran Naratif Terbaik, Saluran ASMR & Mukbang Terbaik, Saluran E-Sukan Terbaik, Saluran Vlog Terbaik, Saluran Prank & Cabaran Terbaik dan Saluran Komedi & Parodi Terbaik.




Foto: mStar Online




Selain itu, Saluran Filem Pendek Terbaik, Pencipta Kandungan Terbaik, Produksi Terbaik, Pengarah Terbaik dan Top 5 Youtubrity Terbaik.


Pemenang membawa pulang trofi istimewa daripada Royal Selangor.


Malam kemuncak anugerah diadakan dari Hotel Sunway Putra, Kuala Lumpur dan disiarkan di saluran Youtubrity Malaysia.


AYM21 dihoskan oleh Zarul Zharif, Ecah Daud dan Amri Aziz. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 08:02 AM | Show all posts
nauzubillah min zalik anugerah apa pulak ni... tumbuh macam cendawan betul anugerah2 yang who are yusss ni....
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Eeewww..dia ni yg kes gaduh kat futsal tu kan... leluhur rohingya terlepas ke. Hancusssss
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 08:19 AM | Show all posts
compny utube xde pun nk buat2 event gini, yg kita nk over2 sgt nau kenapa jahh?? memasing pun dh dpt habuan dr utube personally kan. sape organiser buat event ni?
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 09:03 AM | Show all posts
Dua2 hauk. Anugerah yg xdak significant lgsung. Hadap sgguh ummah nusantara ngn anugerah2 neh.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 09:36 AM | Show all posts
ok jgk la dia ni byk buat keje amal
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
perlu ke ada anugerah mcm ni? biar je la netizen semua aman2 dgn karya masing2
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 09:53 AM | Show all posts
WHO ARE YOUSE LAH SANGAT!!
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:08 AM | Show all posts
followers bleh beli daaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:16 AM | Show all posts
bukan Youtube yg organize hahahahahahaa
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 10:17 AM | Show all posts
Nk menyelebritykan theyoll ni ke?
X perluuu laaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 11:42 AM | Show all posts
Eh sape ni...iols selalu tgk utube tp x kenal. Kenal chenom je
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 11:59 AM | Show all posts
netizen malaysia dan channel ytube sampah berpisah tiada
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 12:07 PM | Show all posts
sampah sendu sesendunya...syok sendiri buat award gitu. kiraan mcm mana??? yihh
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 12:10 PM | Show all posts
sape ni...x kenal
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 12:40 PM | Show all posts
ntah pape bbnu skrg ni... yg hampeh cam ni yg diorg nak jadi ikut ikutan...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
ohhh bangla yang gaduh kat futsal tuhhh
yihhhhh takde taste betul bbnu sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
nakkomenjugak replied at 17-1-2022 08:14 PM
ohhh bangla yang gaduh kat futsal tuhhh
yihhhhh takde taste betul bbnu sekarang

bukan bangla tp kelly.ng 4riyal
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Parpukari nala leluhur majapahit nieyh ramai polowers. Kes gaduh dekat court futsal pon polowers boleyh tolak tepi jer.
Yang berkualiti che nom jer. Konsep ASMR + masakan. Anak si sazly tuew pon konten nan hado.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku bkn kaki youtube jd tk kenal sapa2 pn
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 05:43 AM GMT+8 , Processed in 0.087872 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list