CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1348|Reply: 15

[Tempatan] Doktor Swab Test Jolok Sampai Masuk ICU!

[Copy link]
Post time 15-1-2022 07:18 PM | Show all posts |Read mode
PETALING JAYA: Seorang netizen menggunakan nama Syafiq Ali Matar mendakwa, dia terpaksa berdepan dengan pendarahan serius selepas dipercayai  melakukan ujian saringan Covid-19.

Perkara itu dikongsikan Syafiq Ali Matar di laman media sosial hari ini yang turut menyertakan gambar kesan pendarahan yang dialaminya.

“Ini kesan swab test aku. Doktor jolok macam mana entah. Sampai kena pergi wad kecemasan. Tiga hari masuk wad, dua kali kena pembedahan.

“Sampai sekarang tak dapat nak makan sangat sebab tekak perit sebab dia (doktor) masukkan tiub dalam tekak semasa pembedahan. takut tak dapat nak bernafas sebab lemas dengan darah hok tubik (yang keluar),” tulisnya dalam satu hantaran di laman Kumpulan Facebook Tanah Merah Di Hatiku.

Sementara itu, netizen menggunakan nama Maria Alieyza mempersoal ujian saringan itu boleh mengakibatkan kejadian sebegitu.

“Macam mana boleh swab jadi macam itu? Swab biasanya sikit saja bukan guna benda tajam. Pelik ini? Hospital mana yang melampau sangat itu?,” katanya.

https://www.utusan.com.my/terkini/2022/01/pendarahan-teruk-selepas-swab-test/






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Seb baik tak kena tidurkan..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tudia, naya pak karim
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 10:57 PM | Show all posts
Aku lebih berminat dengan status vaksinasi beliau.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Doktor keluaran Rusia? India?
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 07:34 PM | Show all posts
Bukan sekarang hanya sapu kat keliling dinding hidung tanpa pergi jauh?
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Camno boleh jadi sampai gitu
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Saman doktor tu..negligence
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 09:23 PM | Show all posts
Aduhh kesian tak memasal je
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kadang2 doktor ni bukan tau buat pun..

Aku pernah kena, tp kt klinik swasta la... Dia punya jolok hidung sampai berdarah.. Bloody fool...

Tempat lain nurse, ma ambil swab elok je takder sampai jolok sampai masuk pengkal hidung
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Sepatutnya diberikan ganti rugi kepada saudara ini
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 01:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Pembedahan apa yg dia kena tu
I ada pengalaman gak pasal jolok2 hidung ni
Bukan swab test
Tapi sbb pernah kena ketumbuhan dalam rongga hidung tu
Mmg bila jupe pakar je akan dijolok2 hidung
Last sblum hari pembedahan lagi teruk kena masuk air warna cmna ntah
Mmm takat tu je la i nak taip
Malas nk sambung
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 07:30 AM | Show all posts
Adalkah die marah dekat sesorang sehingga pelanggan yg menjadi mangsa?
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 08:24 AM | Show all posts
masih takde lagi ke cara yg tepat nak wat test selain jolok rongga hidung ni?
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 08:45 AM | Show all posts
wow ganas juga? Hospital mana dia pergi ni? saya banyak kali swab nasib tak da la teruk sampai masuk ICU..
paling-paling nak termuntah atau hidung sakit ja
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 05:39 AM GMT+8 , Processed in 0.095502 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list