CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MRO

"Tak Tahu Untuk Apa Atau Pergi Ke Mana,"-Khai Bahar Tak Nak Beli Kereta, Rela Naik LRT

  [Copy link]
Post time 15-1-2022 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Adrif replied at 14-1-2022 10:00 PM
teringat colleague kat ofis lama dulu. budak2

perempuan tu membebel asal nak gi dating, dia ...

hahahaha kalau kawan iols cite mcm ni xjd kesian. ketawa bdekah kt kawan tu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_ingeniare replied at 15-1-2022 03:08 PM
Ya dia jenis dahulukan keluarga.. balik kampung pi mana mana pun ada je adik beradik dia standby u ...

Tula skurang2nya kita tau dia bukan jenis gila keta, so beli satu sudah bg je ayah pakai sbb ayah lebih perlukannya sbb duk kt kg tak byk public transport.
Esok2 dia nk bekeluarga maybe dia beli la, keta ni bila2 pun boleh beli dia pun bukan tak mampu.

Lelaki yg tak giler keta biasanya family man




Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
love_warrior replied at 15-1-2022 12:09 PM
Baguihhh budak ni... Untung family, tapi jangan ambik kesempatan pulak , pakat2 membiawak hidup...

Petang ni iols ada kenduri tahlil dan kesyukuran member baik Asben. Naik pangkat. Umur tak silap dah 39 tahun dan masih single. Anak sulung. Life dia,duit gaji dia dan rumah dia duduk sekarang pun adik2 dan sepupu yang banyak menumpang. Adik2 plak sejenis sosial dan bermasalah. Apa2 hal abang sulung Setel. Kena saman sebab takda lesen dan naik kereta ramai2 masa pkp Ritu pun panggil abang ni untuk Setel padahal masa tu dah buka puasa dah.
Belanja dapur dah macam belanja orang berkeluarga semua atas dia. Huhu..
Begitulah manusia ambik kesempatan ya. Iols cakap esok2 kalau kawen cmnelah adik2 nya nak teruskan hidup. Dan cmnelah perasaan isteri dia kalau adik2,sepupu dan kawan2 adik mencari2 dia je.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 07:53 PM | Show all posts
Dia berckp dlm situasi dia masih bujang dan duduk kt kl...sibuk pulak acik2 porem nk compare hidup korg yg dah berfamili dgn si bujang ni ...kalau dia berkeluarga sok pandai la dia beli keta sebijik...kdg2 unnecessary tekanan camni la buat org membeli benda2 yg x perlu...menyibuk je dgn hidup org

Time bujang mmg bukan keperluan utama pon...kalau xde bus ada ktm, kalau xde ktm ada lrt, xde lrt ada teksi, xde teksi ada ehailing service...byk pilihan...mcm iols dulu time bujang mmg xde keta...xrasa perlu pun sbb public transport walau kdg2 hauk masih boleh tolerate lagi..sebaliknya iols beli rumah dekat2 lrt...byk boleh menyimpan...bila dah ada anak terus beli keta cash...membeli ikut situasi sendiri bukan ikut kemahuan org
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok la tu.. tak sakit kepala cari parking
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by bedahmenjuyah at 16-1-2022 06:56 AM
uori replied at 15-1-2022 03:58 PM
orang kita bukan takat malas nak jalan kaki, bawa kereta pun kalau boleh nak parking betul2 tepi m ...


Hah yg ni betul sangat. Kalau pi kedai, kalau boleh nak park kereta sebelah kaunter. Pemalas.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 08:02 AM | Show all posts
ya ampun pasal dia tanak pakai kereta pon jadi isu ke? member tu lebih dari mampu kalau dia nak bawa keluar kereta segedabak pon

macam aku, duduk kat bandar.. pegi mana2 merempit naik motor je. kalau rasa malas nak merempit, naik je public transport. pilihan tu ada, gunakan. banyak boleh save wooo kalau tak pakai kereta

nanti dia nak kawin, pandai la dia cari 1 kereta. acik2 forum bab nk menentukan hidup orang numero uno
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
MissVixen replied at 14-1-2022 07:40 PM
Kalau dah ada anak bini baru nak belajar bawak kereta, x cekap dah. Dah la duduk ibu kota yang peman ...

setau I, dia ni bukan tak reti bawa kereta. dah berapa season dia masuk toyota gazoo racing. pernah menang juga. Baguslah dah terkenal, tak berlagak. Dah l ada keperluan, beli juga nanti. ataubkalau ada rezeki, jd artis popular boleh menang kereta
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 09:31 AM | Show all posts
confirm la heshe ni terlebih mampoo nak beli kereta..sedangkan retis suam2 kuku mcm wanie kyrie tu mampoo beli Merc..lagilah KB yg byk job ni kan...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 04:14 PM | Show all posts
dudaberhias replied at 14-1-2022 06:11 AM
Ok lah tu, selalu pompuan atau peponen bottom memang takut bawak kete. Iols pun kadang2 takut nak ba ...

iols ok jaa kalau KB suruh jadi driver.. pegang-pegang tangan, lentok-lentok dalam kereta..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
nakkomenjugak replied at 14-1-2022 03:11 PM
Haiyoo ini pun boleh buat tered kaa?

Kena lah dik nom, hakak baru je paham napa dia ni cikki2 seme suka, ahkak pon late ler jua terasa dia ni wangi ,ni seme akibat tertengok video viral duet heols ngn suki low tp tak terdenting lagi until! Sfmm duet nafas cinta ngn aina! Finally baru faham nape heols ni dipuji n dipuja...aduhhh ahkak dah join 'terjatuh' suka plak kat heols
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Tembikaigoreng replied at 14-1-2022 06:03 PM
Kenapa dia Makin hensem nie

Kannnnnnzzzz,  makin ensem n maneh ja meols tgk
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
aechae replied at 15-1-2022 12:06 AM
Iols pegi dating pn ajak naik train je…laki yg x sggup naik train i rijekk

Yezzaa... Lebih selamat kan...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by missHaidiD at 16-1-2022 07:22 PM

Aku ingt lg kan dulu ada sorg minah ni pnye la gedik. Kt fb dia post gmbr kt group bgtau dia bini khai bahar. Siap edit gmbr pakai baju pengantin. Gmbr honeymoon. Gatal bijik betol pompuan miang tu. Dulu aku tak ambik tau pasal KB ni. Jd aku caya bulat2. Rupanya kena kencing. Member2 dia pun siap ckp pasal diaorg pnye majlis cm2 la diaorg ckp. Cm beriya betol tino gatal bijik tu. Pnye la berair tgk KB walau dlm gmbr. Pastu aku da tau kena kencing aku tulis la memalukan perempuan pakai tudung labuh paras pusat tp post gatal cmni. Admin celaka group tu banned aku dr group tu. Mmg aku menyumpah group tu. Skrg mmg jadi group sendu sesendu2nya walaupun dulu kemain gah siap dpt tajaan. Admin poyo jaga group pree takde bayaran pun nk tunjuk kuasa.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Merapuu ja xnak ade kereta... Klu call time ko kul 4 5 pagi celah mane ko nak harapkan public transport...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 12:45 AM | Show all posts
dudaberhias: Ok lah tu, selalu pompuan atau peponen bottom memang takut bawak kete. Iols pun kadang2 takut nak bawa, akan ada masa tu rasa seriau nak bawak.

u harus doa mak i tak baca news ni.

Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 07:51 AM | Show all posts
Bagus2...iols 15 tahun naik penggangkutan awam sebelum beli kete...simpan duit byk2
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 11:10 AM | Show all posts
annadonna replied at 14-1-2022 08:26 PM
PA DIA DATANG PICK UP!! Haaa ko ada PA?

takde nokkks ....huntongla have2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-1-2022 08:11 AM GMT+8 , Processed in 0.086101 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list