CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1597|Reply: 17

Scha Alyahya Menangis, Terpaksa Berjauhan 45 Hari Dengan Suami Dan Anak

  [Copy link]
Post time 14-1-2022 08:47 AM | Show all posts |Read mode
Bakal menjalani penggambaran filem Telaga Suriram di luar Kuala Lumpur selama 45 hari, pelakon Scha Alyahya akui bukan mudah untuknya berjauhan dengan anak-anak dan suami.


Ujar Scha atau Sharifah Nor Azean Syed Mahadzir Alyahya, 39, biarpun Awal Ashaari memberi keizinan namun dia tetap bimbang membiarkan suaminya menguruskan dua orang anak mereka, Lara Alana (8) dan Lyla Amina yang baru berusia 11 bulan.


Foto: IG


"Berat rasa hati... tidak dinafikan hati saya sangat berat nak tinggalkan anak-anak yang masih kecil. Kadang-kadang terfikir, betul ke apa yang saya buat ini.


"Watak itu dah berat, tambah pula lokasi penggambaran jauh dari KL dan lama. Jarang saya buat benda ini. Bagi saya, ia satu pengorbanan.




  





  



"Saya dah cakap dekat Awal dan dia sangat memahami sehingga saya menangis. Sebab dah lama tak buat, jadi rasa lain. Awal ada juga rasa bimbang nak uruskan anak.


"Sebab bab urusan anak nak ke sekolah memang saya yang sediakan. Awal tak tahu sistem sekolah tapi saya beritahu la dia macam mana nak buat," katanya kepada mStar.




  



Scha ditemui ketika majlis pelancaran dan sidang media filem seram terbaharu berjudul Telaga Suriram di The Majapahit, Mont Kiara, Kuala Lumpur.


Selain Scha, filem arahan pengarah Osman Ali itu turut diterajui oleh Nabila Huda, Maya Karin dan Farid Kamil.


Dalam pada itu, pelakon filem Bikin Filem ini mengakui bergandingan dengan barisan yang hebat memberikan cabaran buatnya.


Bukan sahaja akan diajar oleh pelakon Ellie Surianty dan mendapat nasihat Vanida Imran, Scha juga menyertai kelas lakonan kendalian Dr Norzizi Zulkifli.




  



"Tak dinafikan bergandingan dengan barisan pelakon yang menang anugerah ini satu cabaran untuk diri saya. Persediaan saya memang kena masuk kelas lakonan.


"Bukan saja minta nasihat daripada Vanida Imran, saya juga akan diajar oleh Ellie Suriaty selain masuk kelas Zizi secara peribadi.




  



"Harapnya dengan usaha ini dapat mencantikkan keseluruhan filem itu nanti. Bagi saya, kelas lakonan sangat perlu tambahan pula melakonkan watak yang saya tak pernah bawa.


"Walaupun saya dah sinonim dengan watak beruniform tapi sejujurnya kali ini berbeza dan lebih berat," ujarnya. -CARI


Sumber: mStar Online
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 14-1-2022 11:08 AM | Show all posts
"Berat rasa hati... tidak dinafikan hati saya sangat berat nak tinggalkan anak-anak yang masih kecil. Kadang-kadang terfikir, betul ke apa yang saya buat ini.

"Watak itu dah berat, tambah pula lokasi penggambaran jauh dari KL dan lama. Jarang saya buat benda ini. Bagi saya, ia satu pengorbanan.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 01:04 PM | Show all posts
nampak tuwe dah si awal
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat mana shooting? Bagusla terus berkampung. Kang sana sini sana sini ada yg positif
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantek sgt scha.. tak seksi2, modest and elegant
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 14-1-2022 01:20 PM
Cantek sgt scha.. tak seksi2, modest and elegant

Mungkin sbb dia tinggi jadi nmpk lawa..tp sayang laki bini rajin pergi event fashion2 luar tp tak pernah pon brand2 ni nak amik dia laki bini jadi ambassdor.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 01:25 PM | Show all posts
besar ke dapat payment berlakon tu.. kalau ai tak sanggup pergi sebab anak diorang yang Lila tu kecik, toddler lagi. duk rumah buat review aje n brand ambassador lah sebab sheols pun followers berjuta.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 02:29 PM | Show all posts
comelnya lilaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Scha dengan awal ini memang betul2 ada ciri2 sebagai seorang penghibur dlm media hiburan, fashionista. Ntahlah both of them ada aura memang sesuai kerja dlm entertainment.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
iena_jr replied at 14-1-2022 01:13 PM
Kat mana shooting? Bagusla terus berkampung. Kang sana sini sana sini ada yg positif

Kat sarawak rasa nya, sb pilem ni ada ellie suriaty & sheols ada ckp kena ambik vaksin sb ada job kat sana
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:41 PM | Show all posts
dejure replied at 14-1-2022 01:24 PM
Mungkin sbb dia tinggi jadi nmpk lawa..tp sayang laki bini rajin pergi event fashion2 luar tp tak  ...




brands international tak ambil org Msia jadi ambassador kot

tp aku selalu tgk Scha model barang Tiffany, Bulgari
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:48 PM | Show all posts
Atata replied at 14-1-2022 01:20 PM
Cantek sgt scha.. tak seksi2, modest and elegant

yes...dia pakai baju simple dgn selipar pun nampak bergaya

my top 5 artis pompuan
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Gediknya la hai pompuan ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lo_la at 14-1-2022 05:57 PM

Scha w her fashion sense, i adoreeee. Pakai jeans bodoh dgn white t shirt pun she exudes classy vibe. Kalau i terjumpa harus star struck. Gitu i confess hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
mendeluk replied at 14-1-2022 02:36 PM
Scha dengan awal ini memang betul2 ada ciri2 sebagai seorang penghibur dlm media hiburan, fashionist ...

I agree. They are meant for each other and they are meant to be in the entertainment/fashion.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Atata replied at 14-1-2022 01:20 PM
Cantek sgt scha.. tak seksi2, modest and elegant

ha aa betul.. she nmpk classy kn..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik baju & skirt dia
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2022 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya tak follow mereka kat ig
tapi kerap juga ig awal melintas
lalu lalang
selama ni ingatkan awal yg uruskan anak2
betul la kita tak boleh percaya
kehidupan org melalui gambar2 yg mereka share
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-1-2022 05:23 AM GMT+8 , Processed in 0.081607 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list