CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 747|Reply: 17

PLUS Sedang Uji Pembayaran Tol Guna Kad Debit, Kredit!

  [Copy link]
Post time 13-1-2022 06:16 PM | Show all posts |Read mode
PLUS dalam persediaan memperkenalkan tol dengan sokongan RFID dari laluan utara ke selatan yang akan bermula 15 januari 2022.

Pada waktu sama, PLUS berkongsi juga sedan menguji pilihan pembayaran tambahan menggunakan kad debit dan kad kredit.


funtasticko



Percubaan rintis kini sedang dijalankan di plaza tol terpilih, tetapi tidak dinyatakan lokasinya.



Halaman khusus PLUS RFID dengan lokasi sokongan masih aktif, namun tidak dapat dipastikan sama ada plaza tol masih disokong atau tidak.


kredit foto: RFID.PLUS



Pada 2018, PLUS pernah melakukan ujian PLUS RFID yang menggunakan Kad kredit dan debit tetapi mendapat tentangan daripada pihak CIMB.



Sekarang tidak pasti sekiranya pihak berkenaan masih akan memberi tentangan berhubung langkah ini.


Yang pasti, sudah tentu ramai akan suka jika boleh membuat pembayaran menggunakan kad kredit dan debit kerana ianya akan memudah dan mempercepatkan proses pembayaran tol.

Ini bermakna, anda tidak perlu menambah nilai Touch n Go dan setiasa menyemak baki kad. Harap-harap, penggunaan kad kredit dan debit itu boleh digunakan di semua plaza tol tidak lama lagi.

Adakah anda suka perubahan kaedah pembayaran tol ini?  - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Pada 2018, PLUS pernah melakukan ujian PLUS RFID yang menggunakan Kad kredit dan debit tetapi mendapat tentangan daripada pihak CIMB.

cibai punya beng x abih2 menyusahkan org len
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
kenapa si sotong yg gigih tolak
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
kenapa si sotong yg gigih tolak
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Guna smart tag pun berderet tunggu...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Finally! Takyahla kayakan kroni tng tu..dulu Jual flimsy plastic smart tag pun sampai rn120, cam hanat masing2..bila parking introduce byr with tng card eh boleh pulak tambah service charge padahal konsep nak suruh orang beralih to cashless xyah bwk cash dah..harap company ni mereput jela .tng e wallet tu pun sama, asikla advertise same job vacancies berulang2 sure company toxic
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Sotong ada share dalam tngo kalau tak silap kan
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Touch n gostan Tu mmg subsidiary sotong.

Cam gampang TNG.

Negara lain pakai cashless = Ada discount lgi. Tambang ketapi lagi murah sbg cth.

Sini pakai dia punya cashless = kene bayar lagi Mahal.

Tak sabar Aku nak tunggu TNG Tu mereput
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 07:47 PM | Show all posts
malaysia ni ada potensi nak pergi jauh, tapi...tu lah...kroni..

#orkajagaorka
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 07:51 PM | Show all posts
Bukan dulu Maybank ada buat gak ke? Zing card ke apa nama. Bagi aku tu sangat bagus..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 07:52 PM | Show all posts
baguss sangat.... kalau TnG tu blh reload online xpe gak
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Bkn ke ada kredit kad yg mmg ada fungsi zing card. Klu apply sekali la nk zing card.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
tungkai replied at 13-1-2022 07:51 PM
Bukan dulu Maybank ada buat gak ke? Zing card ke apa nama. Bagi aku tu sangat bagus..

Zing card sampai skrg ada lagi
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 09:11 PM | Show all posts
tungkai replied at 13-1-2022 07:51 PM
Bukan dulu Maybank ada buat gak ke? Zing card ke apa nama. Bagi aku tu sangat bagus..

Zing card tu maintain minimum credit RM50 kan? Kalau ada 10,000 yang subscribe, T&Go dah ada minimum setengah juta dalam pocket buta2 ja.


Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
apebenda la baru nak buat...bagus la sng sket
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 09:31 PM | Show all posts
tungkai replied at 13-1-2022 07:51 PM
Bukan dulu Maybank ada buat gak ke? Zing card ke apa nama. Bagi aku tu sangat bagus..

Yeszaa...aku pki zing card..senang..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 10:45 PM | Show all posts
Edited by yellowsky at 13-1-2022 04:05 PM

bagus kalau guna debit card senang
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2022 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
TnG mmg babi. Walaupun utk tol, aku pakai RFID, tapi standby jgk TnG card, sbb ada toll takde RFID, and some parking pakai TnG.
Tapi yg mega lahanat nye TnG babi ni, nak topap kena bayar cash. Takboleh online. Kenalah berangkut bwk TnG card babi tu, ke kedai bukulah, kedai mamak lah. Dah park kereta, dah jalan dlm mall, baru teringat card TnG mega lahanat tu, tertinggal dlm kereta. Turunn balikkena amek. Cam sial TnG ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 12:36 PM GMT+8 , Processed in 0.082607 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list