CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123
Return to list New
Author: CARI-MAL

Boleh Didenda RM1,000 Kalau Kucing Berak Di Rumah Jiran

  [Copy link]
Post time 15-1-2022 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
matjerk replied at 14-1-2022 07:41 AM
Ada jiran aku ni pun letak kucing kat porch so pagi2 jiran sebelah terpaaksa la kena hadap bau tai ...

Walaupun iols suka kucing tp iols tak suka najis dia.
Najis kucing antara yg buat iols hilang selera makan.
So iols mmg tak suka kalau g umah org yg ade bela kucinh pastu nmpk tempat kucing berak tu duk dekat dapur ke apa mula la semacam je rasa org ajak makan pun jd tak berapa nk mkn.
Serius tak lalu, buh la kat lain takpun ajar la kucing berak kat luar umah.

Satu lagi hat berak merata kat depan pintu umah org, kat tangga, kat koridor sana sini mcm kat umah flat pprt tu, sepanjang naik tangga berpeluh sejuk menahan rasa mual.Bila sampai kat umah org tu dia hidang air ke apa iols tak mampu nak telan sbb asik terbayang taik2 kucing sepanjang jln tadi huhu.
Iols masa kecik2 ada je bela  kucing kalau tak berak dlm bilik air dorang berak kt luar umah. Cari tempat berpasir bagai.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-1-2022 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Hah elok. Jiran iols yg tak reti jaga kucing tu patut kena denda mcm ni.
Kucing sepah2..
Berak merata.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 03:22 PM | Show all posts
kucing jiran.. kucing stray kat lorong blkg.. selalu je dtg makan,  berak kat rumah aku. sebab aku jenis buka je pintu pondok kucing kalo siang.. kat dalam tu mmg bubuh bekas pasir dgn  pasu air..
kita nampak pun tak sampai hati nak halau.. asal tak berak merata.. kdg tumpang minum air.. sbb air dlm pasu ni sejuk. tepi laman mmg tanam pokok rendang.. buat teduh kala panas mcm  skrg..

kucing2 ku mmg suka panggil kucing lain dtg rumah kami.. kita pulak jenis bg mkn dlm  piring masing2.. bukan boleh kongsi.. jd tiap mlm ada je bertambah piring
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ko suka kucing jgn la ingat jiran ko pun suka kucing. Kalau nak bela, jaga elok2. Firstly kene ajar kucing tu berak kat tempat yg betul sebelum dibiarkan lepas merata.  Kucing ni bukan tak boleh di ajar. Yg pemalas tu tau bg makan je.. bila kucing nak berak dia buat tak tau, asal bukan kat umah dia. Mana boleh macam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Syukur kucen aku bukan jenis.berak.merata
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak suka tahi kucing banyak gila dekat laman, kebun and in front of the gate... everyday every morning kena round rumah buang poopoo kucing2 jiran yang feed the strays or bela luar rumah lepas merata  takde litter box and what nots...

I tabur belerang dekat kebun... and campak ubat gegat kat front gate... ok alhamdulillah berkurangan so far....
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 15-1-2022 01:42 PM
Walaupun iols suka kucing tp iols tak suka najis dia.
Najis kucing antara yg buat iols hilang sele ...


I plak mmg takkan melawat laaaa rumah kawan2 yang bela kucing.. i jadi bersin and rasa stuffy nose..

Kalo nak jumpa derang, i suggest jumpa coffee shops je
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2022 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Ambil kepala kucing tenyeh muka dia kat taik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-1-2022 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Kucing je ke
Lembu ayam kambing tupai burung
Camna
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 06:01 AM GMT+8 , Processed in 0.076954 second(s), 27 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list