CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12
Return to list New
Author: EJALTI

[Tempatan] 25 panel pakar diyakini mampu beri solusi isu hartanah negara. Uols yakin kerrr?

  [Copy link]
Post time 15-1-2022 02:17 PM | Show all posts

ahahaha sabarrrr
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 02:18 PM | Show all posts
kakakyee replied at 14-1-2022 11:03 PM
tk pe lah sis janji berharta lah nanti kalau sempat pun .
tp kan macam design rumah tu ade je yg m ...

hurmmm! betul jugak nanti akan dtg nak try lah beli tahan lepas tu inspired dari design2 dorang ni kan...
bapak ahh macam design rumah korean drama haha suka2! lagi puassss hati
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 02:22 PM | Show all posts
minahremp replied at 14-1-2022 11:35 PM
stuju sngt. sbb aku pun duduk rumah flat jugak, and nak deco dulu. dah cukup duit betul2 mmg nak i ...

tu lah kadang2 terpikir kenapa lah dulu tak beli rumah flat murah je kan.
tapi skrg rumah flat pun dah macam harga rumah landed woooiii haha..
tak pe lah rumah skrang, beli je lah kat mana2 pun sebab dah mahal
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 02:31 PM | Show all posts
shamsadis replied at 13-1-2022 09:40 PM
lan.cau je tu, benda2 macam ni pun nak panggil pakar...cara penyelesaian

1- warga asing tak boleh b ...

Nak jual property pada warga asing bukan mudah ye.
1) hanya properties rm1 mill above
2) upon state authority consent
3) bukan rizab melayu
4) bukan rumah kos rendah atau sederhana

Malaysian second home tu pun hanya pada warga asing yg menetap selepas 10 tahun kat malaysia, dlm bank mesti ada simpanan at least rm500k

Harga rumah tinggi sebab
1) harga tanah
2) infrastructures ie jalan, sekolah , hospital etc yang berdekatan
3) harga bahan mentah dan pekerja
4) segala fee utk bayaran before keja bermula


Ni semua before start project , diorang akan buat feasibility study. Rumah apa jenis apa yg boleh dijual. Kalau tak bina, tanah terbiar , nnt kerajaan amik blk etc

Bina rumah ni bukan macam buat rumah kat tanah sendiri. Takde amik kira factor2 luaran.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Selagi kapitalis mcm Anis yg boleh beli rumah murah byk2 siap kasi sewa rumah selangorku wujud, takde maknanya. Faizul Ridzuan (FAR capital) pun kapitalis gak , tp rumah yg team dia beli >rm300k so masih boleh diterima
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Rege rumah bila nak kasi turon weyyy..
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 05:30 PM | Show all posts
kakakyee replied at 14-1-2022 11:03 PM
tk pe lah sis janji berharta lah nanti kalau sempat pun .
tp kan macam design rumah tu ade je yg m ...

terbaikkk! dah siap vote lagi tapi tu lah harapnya harga boleh bawak bincang lah nanti hahaha
tk pun, aku curi design, buat sendiri hahaha apa2 pun satu platform yg bagus
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 05:31 PM | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 15-1-2022 10:07 PM
Rege rumah bila nak kasi turon weyyy..

ye betul byk rumah kat malaysia ni yg belum terjual kan...

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2022 05:34 PM | Show all posts
purplered replied at 16-1-2022 05:30 PM
terbaikkk! dah siap vote lagi tapi tu lah harapnya harga boleh bawak bincang lah nanti hahaha
tk p ...

kan! betul ii nak cari bakat baru dorng ni .. ajak lah kawan2 vote sekali huhuh ..
ye lah tu rumah utk 2030 kottttt tnggu dan lihat je lah harga dia nanti ..
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2022 07:25 AM GMT+8 , Processed in 0.080973 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list