CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 6829|Reply: 115

"Suntik Vaksin, Nak Serah Anak Pada Kerosakan Organ Dalaman Ke?" - Iesya Toh

  [Copy link]
Post time 11-1-2022 12:30 AM | Show all posts |Read mode
Pengacara Iesya Toh berkongsi video penjelasan pakar vaksin dan saintis Dr Robert W. Malone mengenai isu kebenaran suntikan vaksin kepada kanak-kanak di Instagram.




Kredit foto: IG Iesya Toh




Dalam penjelasan itu, Dr Malone mendakwa suntikan vaksin ke atas kanak-kanak sangat mengejutkan, kerana banyak faktor dan risiko boleh menyebabkan organ dalaman kanak-kanak rosak buat selama-lamanya jika disuntik dengan vaksin Covid-19.








Mendengar penjelasan saintis terkenal dunia itu membuatkan pengacara berkenaan berkongsi pandangannya tentang isu membenarkan kanak-kanak di bawah 12 tahun untuk mengambil suntikan vaksin.







Melihat perkongsian Iesya di Instagram, ramai ibu bapa berkongsi pandangan sama dan memberi komen bahawa mereka juga menolak suntikan vaksin ke atas kanak-kanak di bawah 12 tahun.




Sumber: Murai
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by orkid_amani at 11-1-2022 07:56 AM

Ntah la xtau nk daftar ank vaksin ka tak..tapi Pfizer inject sakit tangan kot.. huhuu..tuhari hubby booster Pfizer dia cakap sakit..aii yg kena 2x shoot ni pun mmg xmau ambik dah..sakit mmg xboleh bincang..nk angkat tangan pun xboleh.
Kawan aii pharmacy GH dah register ank dia 5y utk inject..aii tunggu dulu la.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Kena long covid19 pon boleh menyebabkan kerosakan organ jugak kan???
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 09:00 AM | Show all posts
anak meols da kene covid stage 3
masa tgk anak sakit tu dalam hati ya allah, kalau bukak je allocation utk kids mmg nk amek
sebabnya diri sndri kene kobid ni sbb dah bervaksin mmg alhamdulillah tak teruk
just xde deria bau dgn rasa je, yg lain2 smua ok
compare dgn anak yg demam, batuk, selseme n sakit dada
n smpai skrg pn anak still ade long covid symptom. dia dh start ada tanda2 mcm budak asthma
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
I dah booked vaccination for my daughter hujung bulan ni.Sini in aussie,bukan full dose, 1/3 dose dewasa for kids below 12.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
retis ni tahu ke dr tu mmg antivak.. yg claim menemui tech mrna tp org tak iktiraf. dr pakar vaksin jd anti vak.. sbb die doc tu la antivak suka. tuduhan die psl vaksin dah disangkal saintis lain..

mcm agamawan bkn semua btul.. ade penonggeng agama mcm gak saintis sorg ni byk false claim

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 09:46 AM | Show all posts
Covid bahaya, vaksin pun bahaya... x taulah nak kata.. kite yg besar pun x tahan.. inikan anak2 kecil.. sedihnya kenangkan nasib anak2 hidup zaman covid ni.. Dugaan ALLAH.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 09:48 AM | Show all posts
azimodin replied at 11-1-2022 08:54 AM
Kena long covid19 pon boleh menyebabkan kerosakan organ jugak kan???

Tepat sekali...yang ni terang2an boleh nampak. Yang injek vaksin dapat kesan jangkamasa panjang tu masih lagi teori. Tak dapat dibuktikan lagi..

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
RinIna replied at 11-1-2022 09:46 AM
Covid bahaya, vaksin pun bahaya... x taulah nak kata.. kite yg besar pun x tahan.. inikan anak2 keci ...

risiko ubatan pun sama tp vaksin tu insyaallah selamat. klau dah berpuluh juta, kes side effect kurg 1k tu terlalu kecik dah… cuma skrg sarang fitnah bermcm2.. org dok create content mislead.. antivak bertmbh

ade research bgtau manusia bila dlm keadaan krisis k lebih cenderung percaya pd ade kuasa jahat sdg buat keje.. percaya teori konspirasi segala tuh
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:27 AM | Show all posts
Tidak untuk my daughter..

Atau ayat lain tunggu dulu sebab sekarang my daughter jalani hidup normal, no mask pergi sekolah, no social distance...

Hari tu nak ambil flu shots ditolak alasan sihat, So me cam cakap tak serupa bikin, dalam radio asyik kata ambil flu shot untuk membantu flight covid last last eh tak kasi...

My daughter school hari tu 7 Dec, besar besaran vaccine kat sekolah, tapi hanya untuk mereka yang parents kasi kebenaran...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 10:57 AM | Show all posts
Edited by RinIna at 11-1-2022 11:26 AM
dino replied at 11-1-2022 10:04 AM
risiko ubatan pun sama tp vaksin tu insyaallah selamat. klau dah berpuluh juta, kes side effect ku ...

Side effect yg tak teruk untuk covid mmg okla kot.. tapi nak menanggung seumur hidup dengan vaksin bercampur dalam bdan kita ni. Dah boleh rasa perbezaan pada badan kita berbanding dulu dgn sekarang vaksin. Sekarang smua berubah. Mudah lesu, mudah sakit, seolah kita kena lawan supaya lebih kuat dari vaksin yg ada dlm badan kita ni. Ini pandangan aku dn apa yg aku rasa skrg. Aku dh booster. Tgh menanggung sakit ni. Sambil tu kena makan supplement dan makanan berkhasiat yg bnyk kandungan vitamin utk kuatkan antibodi.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 11:00 AM | Show all posts
dino replied at 11-1-2022 09:46 AM
retis ni tahu ke dr tu mmg antivak.. yg claim menemui tech mrna tp org tak iktiraf. dr pakar vaksin  ...

Si Malone ni memang sesuatu.  Dia mengaku cipta mRNA vaccine, lepas tu cakap vaccine jenis ni tak elok, rosak la badan alter dna la bagai and that no one should ever take it ever!  Tup tup dia kena covid, lepas tu kena long covid tapi boleh pula dia ambil 2 dose mrna vaccine ni.  Alasan dia, ingat boleh kurang kan simptom long covid.... what derrrrr, bukan kau kata kau yg cipta mrna vaccine ni ke, patut kau tau benda ni macam back of your hand.  Antivaks yg otak separuh masak memang suka quote dia.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Dalam dilemma samada nak vaksin anak atau Tak....sigh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 11:25 AM | Show all posts
Mamajiyem replied at 11-1-2022 11:01 AM
Dalam dilemma samada nak vaksin anak atau Tak....sigh...

nasib anak iols semua dh above 12...skrg iols dilema nk amek booster ke tak walaupun dh confirm apmt kol 12:30 today huhu
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
faraway1 replied at 11-1-2022 10:27 AM
Tidak untuk my daughter..

Atau ayat lain tunggu dulu sebab sekarang my daughter jalani hidup normal ...

Keadaan covid kt kanada mcmana skrg sis? Hubby u dh vaksin ke
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 11:50 AM | Show all posts
azimodin replied at 11-1-2022 08:54 AM
Kena long covid19 pon boleh menyebabkan kerosakan organ jugak kan???

kan.

also, juta2 manusia yg vaccinated, tak kira vaccine covid ke, vaccine meningococcal ke, meassles ke, polio ke, pertussis ke, will get some sort of side effects. mostly sakit tangan, sakit badan temporarily for 1-3 days. better than dapat severe complications due to these infections.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 11:56 AM | Show all posts
Suggest siapa nak gi vaksin tu make sure banyak minum air, cukup kan tidur and rehat...jangan makan junk food for few days before and after vaksin...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Nsib baik weols kne covid after lengkap jab AZ, simptom xde deria je, ngn penat2 sikit. Tapi ad long covid, dpt migraine. Sebulan jgak migraine. Yg booster ni, maybe next week. Parents plak beriya xnk amik booster ni, bahana baca berita dari Whatsapp. Social media sgt bahaya utk orang2 tua.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
ashcroft86 replied at 11-1-2022 12:24 PM
Nsib baik weols kne covid after lengkap jab AZ, simptom xde deria je, ngn penat2 sikit. Tapi ad long ...

penghasut tu byk.. ayah mak anbik booster takde side effect pun
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2022 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
ashcroft86 replied at 11-1-2022 12:24 PM
Nsib baik weols kne covid after lengkap jab AZ, simptom xde deria je, ngn penat2 sikit. Tapi ad long ...

Parents iols AZ, booster pfizer. Tiga2 kali pun ok je xda sakit xda apa siap boleh gardening pelbagai. Cuma pfizer tu lenguh tangan lama sikit. Iols pun AZ, booster pfizer. Pun ok je pagi gi cucuk petang dah gi jogging. Hari2 sbl cucuk makan la yg elok2 cukup protein, cukup sayur, cukup hydrate.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 10:26 AM GMT+8 , Processed in 0.094146 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list