CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1247|Reply: 10

2 Pasang Pengantin Randuk Banjir Demi Sesi Fotografi, Tak Kesian Butik Pengantin Ke?

[Copy link]
Post time 5-1-2022 04:31 PM | Show all posts |Read mode
Banjir tidak menghalang dua pasang pengantin ini meraikan hari bahagia mereka. Tetap tersenyum bahagia meranduk banjir demi melangsungkan majlis perkahwinan.


Pun begitu, tindakan mereka mendapat kecaman selepas video peristiwa bersejarah itu tular.




Kredit foto: TikTok




Masakan tidak, ramai yang risaukan nasib busana pengantin disarung mereka, apatah lagi butik tempat persalinan itu disewa.


Pun begitu, salah seorang pengantin, Nor Hanani Ghapar atau Nanie menjelaskan mereka sudah mendapatkan keizinan daripadap pemilik butik pengantin terlebih dahulu sebelum sesi fotografi.




Nanie (depan)
Kredit foto: TikTok




Menurut mStar, majlis itu dilangsungkan di Kampung Pengkalan di Alor Gajah, Melaka membabitkan suaminya, Jovi Darwitafmel, 27, dan adik lelaki Nanie, Muhammad Lizam Ghapar, 21, serta isteri, Norazwani Redzuan, 23.










Akuinya, kos keseluruhan kesemua busana disewa hampir RM2,000 dan sesi fotografi itu tidak mencacatkan busana mereka dengan kesan lumpur melainkan hanya basah.




Kredit foto: TikTok



"Bagi kami, ini adalah rezeki apabila kami dapat butik pengantin yang memahami dan sporting. Lepas sesi fotografi, kami tukar baju dan mak andam hantar baju ke kedai dobi," katanya kepada mStar


Nasib baiklah dapat pemilik butik yang sporting. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-1-2022 04:51 PM | Show all posts
harap2 baju2 ni bukan jenis dry clean..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Biaq pi laaa depa. Reporter pun.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
demi kelainan, memacam perangai keluar. alih alih, kena kecam
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau baju sendiri okla..kalau baju dr butik bridal memang menagis bridal tengok ni.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 05:16 PM | Show all posts
rahsia bridal, kain tu kain murahan ja...tak gaduh dry clean pun,. tapi seksanya nak cuci manik koran tu....kalau aku, mmg suruh depa hantaq dry clean baru bagi balik
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 5-1-2022 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Rare betul gambar ni..blh hantar masuk contest..klu buat takat nk fyp...xguna dik

Apepun barakallahulakum yang free hair tu dh mcm tizzy tp versi rempit
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Knp laki dia nama pelik....

Org rohingya ke nepal?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-1-2022 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Setjah semak tak nk komen apa2 ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2022 04:08 PM | Show all posts
ouu ok, tapi baju kelabu merah tu sarat sangat lar, mesti makandam purba kala yang buat ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2022 04:43 PM | Show all posts
Songkit mesin mungkin sebab tu tokey tak kesah atau pun baju tu dari koleksi lama jadi dia tak ralat sangat.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-12-2023 03:03 PM GMT+8 , Processed in 0.046995 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list