CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1273|Reply: 16

“Tolonglah Jangan Kecam Kami, Bukan Kami Yang Buat"

[Copy link]
Post time 5-1-2022 12:15 PM | Show all posts |Read mode
“Saya pemilik akaun (TikTok), mengenai video itu, saya cuma upload (muat naik) sahaja, saya tiada kena mengena dengan kemalangan itu”.


Demikian tegas seorang lelaki mengenai video tular yang mendakwa seorang lelaki mabuk selepas kenderaannya terbabit kemalangan dengan tiga kenderaan lain.


Bagaimanapun, Ketua Polis Daerah Sungai Buloh, Superintenden Shafa’aton Abu Bakar berkata, dakwaan tersebut tidak benar dan lelaki berkenaan yang meninggal dunia mengalami serangan jantung ketika kejadian berlaku.




Kredit foto: TikTok/Utusan




Lelaki dalam TikTok itu menambah, kereta yang kena langgar itu juga bukan keretanya dan suara wanita dalam video berkenaan juga bukanlah isterinya.


Di sisi lain, isterinya juga menegaskan bahawa individu dalam video yang mendakwa lelaki itu mabuk bukanlah dirinya dan suara itu juga bukan suaranya.


“Bukan kami punya video, cuma suami saya share (kongsi) sahaja video itu. Kami sudah membuat laporan polis dan bukan kami yang buat (video itu).


“Tolonglah jangan kecam kami, bukan kami yang buat. Kepada keluarga arwah, kami minta maaf banyak-banyak dan kami cuma share sahaja,” katanya.


Suaminya pula menambah, bukan dia sahaja yang share video itu tetapi ada ramai lagi.


“Cuma kami yang menjadi mangsa keadaan. Saya minta maaf atas segala kesulitan,” katanya.


Dalam pada itu, Shafa’aton berkata, pihaknya mengesan satu video tular di media sosial memaparkan seorang lelaki terbabit kemalangan membabitkan sebuah lori dengan tiga kenderaan.


Katanya, siasatan awal mendapati kemalangan itu berlaku berdekatan sebuah kilang di Jalan BRP 8/2, Sungai Buloh di sini kelmarin.


“Lelaki itu dipercayai sakit dada sehingga menyebabkan lori dipandu hilang kawalan lalu merempuh kenderaan lain di bahu jalan.


“Pada pukul 12.09 tengah hari sama, lelaki itu meninggal dunia di Hospital Sungai Buloh akibat ‘myocardial infarction’ (serangan jantung),” katanya dalam kenyataan.


Tambah Shafa’aton, kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.




Sumber: Utusan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-1-2022 12:25 PM | Show all posts
ngape share.. tak pasti jangan kongsi
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 12:25 PM | Show all posts
ngape share.. tak pasti jangan kongsi
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
U upload u take responsibility. Account sendiri kan, takde sapa ACU pistol kat kepala suruh upload

Illiterate f***
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Hujung2 claim diri mangsa keadaan..padahal pengambil kesempatan
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 01:22 PM | Show all posts
Sebab tu jangan gigih nak jadi wartawan lokasi tak bertauliah dah viral sendiri jugak yang susah
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Awat gatal pi share, mentang2 takyah Minta izin
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 01:32 PM | Show all posts
orang yang fitnah acik mamak ni sama je dengan akak yang tuduh arwah tu mabuk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-1-2022 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Silap perkongsian lah. Jikalau itu seorang pemandu mabuk mesti anda di sanjung dengan kata kata ke agamaan didalam bahasa arab.

Tetapi sungguh malang tiada bahasa arab untuk anda!
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 01:53 PM | Show all posts
Salam takziah kepada keluarga arwah.. Semoga roh arwah dicucuri rahmat..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 01:59 PM | Show all posts
Hahahah sibuk naw nk viral nk jadi org pertama yg post kt media sosial. Tak pasti jgn kongsi acik.. kan dh kena kecam..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
X kan x leh dpt org yg buat video asal tu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
keling

.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang kau jadikan TikTok tu feeling kau mangsa..mmang dasar Tak sedar diri Tak faham kenapa org kecam.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 02:16 PM | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 5-1-2022 01:40 PM
Silap perkongsian lah. Jikalau itu seorang pemandu mabuk mesti anda di sanjung dengan kata kata ke a ...

itu yang betul

batak pujian terasa hebat dapat tangkap pemandu mabuk

satu malaya dapat tengok wajah pemandu mabuk katanya. cash lah acik pakej kepam

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Pandai pusing
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-1-2022 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh gile laki bini ni...dah confirm2 tujuan upload tu nak bagi orang kutuk driver lori tu...bajet2 tak bersalah pulak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 07:31 PM GMT+8 , Processed in 0.113086 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list