CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 885|Reply: 10

Keanu Reeves Sumbang 70 Peratus Pendapatan 'The Matrix' Bagi Penyelidikan Kanser

[Copy link]
Post time 4-1-2022 06:17 PM | Show all posts |Read mode
Keanu Reeves menyumbang sejumlah besar pendapatannya daripada filem The Matrix bagi penyelidikan kanser.


New York Post melaporkan, pelakon berusia 57 tahun itu dibayar sebanyak ASD10 juta (RM41,810,000) pendahuluan untuk filem sci-fi 1999 itu, sebelum memperoleh lebih ASD35 juta (RM146,335,000) apabila filem itu menjadi blockbuster box office.




Kredit foto: Pinkvilla




Menurut Lad Bible, aktor itu menyumbangkan sebanyak 70 peratus daripada pendapatannya iaitu sebanyak ASD31.5 juta (RM131,701,500 ) untuk penyelidikan penyakit Leukimia.


Reeves membuat sumbangan itu kerana adik perempuannya, Kim telah berjuang melawan penyakit berkenaan selama lapan tahun pada masa dia mula menderma.


Kim disahkan menghidap kanser darah pada 1991 dan menghabiskan satu dekad berjuang membuat rawatan.


Reeves terus memberi sumbangan bagi penyelidikan pada tahun-tahun selepas Kim sembuh, malah turut membina dana kansernya sendiri.


Dalam pada itu, dia juga secara diam-diam menubuhkan satu organisasi yang dilaporkan telah beroperasi bertahun-tahun tanpa sebarang perhatian.




Kredit foto: IMDb




“Saya mempunyai organisasi swasta yang telah beroperasi selama lima atau enam tahun dan ia membantu beberapa hospital kanak-kanak dan penyelidikan kanser.


“Saya tidak mahu meletakkan nama saya pada organisasi itu dan membiarkannya melakukan apa yang perlu dilakukan,” katanya.




Sumber: Suara Merdeka

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Levespa at 4-1-2022 05:35 PM

dahla hensem, humble, pemurah pulak tu.. adik dia bekas pesakit kanser.. sayang betul dia kat adik dia tu..
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2022 09:44 AM | Show all posts
aku sgt2 suka dia nie.. baik sgt.. byk citer2 kebaikkan dia nie..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2022 08:36 PM | Show all posts
Ssh nak nmpk komen org xsuka kat pakcik ni.....wlpun nmpk mcm keseorgn ja sebelum ni tapi xpun.....chill ja dgn life sndiri.....akan kluar kat media dan buat promosi bila ada berlakon filem baru.....moga panjang umur pakcik KR
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2022 05:46 PM | Show all posts
Usaha yang baik harus dipuji
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2022 03:30 PM | Show all posts
dari kecik smp hampir sebaya i olls still ship KR forever!!!!

baru ni tgk dkt tiktok....Drew Barrymore bitau yang dia bukan fighter dia adalah lover ...
pehtu KR jwb no...if u r a lover you have to be a fighter..
DB tanye apehal lak....KR jwb coz if u don't fight for ur love...what kind of love do you have?

pehhhhhhhhhhhhhh....terus KR bangun malu2...suwitttttt sgt!!! aihhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2022 11:28 AM | Show all posts
xpenah la bc bnda yg xelok psl KR ni..
prangai helokk seelok rupa dia
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2022 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tgk gmba atas tu ada iras m nasir plak
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2022 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Hero hollywood yang paling ai minat dari dulu. Walaupun berlakon kadang-kadang kayu, still minat KR especially movie Speed sebab suka tengok chemistry KR dengan Sandy

Rasanya setiap kali ada tered pasal KR kat bod nih, ai mesti mentioned chemistry heols dengan Sandy.. my forever best onscreen couple gitteww
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2022 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Kebaikan Keanu ni menonjol kerana tak ramai bintang Holiwud genuinely nice seperti beliau.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2022 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ish ish ish...inilah my favorite kokesen actor...seriously i sayang sangat dia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-5-2022 09:02 AM GMT+8 , Processed in 2.266618 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list