CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 4527|Reply: 53

Ada Hati Dengan Shuib? 'Mem' Besar Dah Bagi Syarat, Berani Ke Menghadap Mak Dia?

[Copy link]
Post time 4-1-2022 12:18 PM | Show all posts |Read mode
Ekoran menyatakan kesediaan berkahwin lagi dan mengaku menyukai wanita yang manja serta pandai menyanyi, reaksi ibu Shuib pula mendapat perhatian.




Kredit foto: IG




Menerusi sebuah video dikongsikan di Instagram Siti Sarah Raisuddin, ibu Shuib, yang membahasakan dirinya Mama terkejut dengan permintaan Talita atau Dekta, anak perempuan Shuib dan Allahyarham yang mahukan adik perempuan.

"Suruh Daddy kahwin? Nak mak tiri ke? Berani ke?" soalnya yang disambut Dekta dengan teruja walaupun tersipu-sipu malu.


Justeru, ibu Shuib menetapkan syarat bagi mana-mana wanita yang ada hati ingin menjadi pengganti Sarah dan menjadi ibu kepada anak-anaknya.




Kredit foto: IG



"Kalau nak kahwin dengan dengan Daddy, dia mesti kena pandai masak sebab Daddy kuat makan. Macam ibu kena masak pukul 2-3 pagi.

"Sanggup ke siapa nak kahwin dengan Daddy tu?" ujarnya.




  



  



Berani ke menghadap ibu Shuib kalau nak kahwin dengan dia? - CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-1-2022 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahah lapa 2-3pagi tu real food ke lapa ehem?mana la mak dia tahu ank dia lapa kol bpe..xduk serumah kan

Xcukup anak..mak dgn adik beradik jadi pelakon tambahan kawen jela ib oii..no need war2 dlm socmed..ko bukan xlaku pon
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 01:01 PM | Show all posts
Kawen baru jela Soeb oii
Udah2 ler drama
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Halah2...budak kecik mcm tu kan biasanya ada la tu tua kutuk mana duk ngajar suh ckp mcm tu..diorg bukan faham pun biasanya sbb ada tukang ajar mulut taik..aku dh faham sgt dgn benda mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 01:04 PM | Show all posts
Kahwin je soib. Mesti ada perempuan baik yang akan jaga anak2 tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Still tak paham kenapa mesti nak update kat IG arwah?? Lagi2 isu cari pengganti lah apa.. cringe nya
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Bising la
Ko nak kawin, kawin je la
Xpayah nak justify mcm2
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
takde sapa kebulor la nk kawen dgn anak ko ni makcik
anak makcik je yg gatal nk mengongkek lg
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-1-2022 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu family lapo perhatian ni kenapa..si soeb tu faham la lapo bini, yg mak, adik beradik masuk sekali berdrama tu awatnya. Nak kawen, kawen je la. Acah2 terpaling syarat 7 dulang hati nyamuk pulak
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Cik_jantung at 15-1-2022 10:31 PM

..........
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Cik_jantung replied at 4-1-2022 01:43 PM
Kalau soeb nk cari yg pandai nyanyi.. susah sikit nak jaga anak. Dia akan sebok ngikut soeb ke sana  ...

So mak tiri pun wat la mcm sarah tu call jerit suh mandi
Ke kalau mak tiri yg buat nampak mcm tak ok ke? Takkan mak tiri kena jd babysitter plak mesti dia kawen sbb nak jadi bini soeb yg dilayan laksana permaisuri jugek.
Kalau kena duk umah je wat keje umah baik dia apply jd org gaji jaa
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:08 PM | Show all posts
siapa yang sangkak sangat tak habis-habis guna IG arwah untuk attention ni? cerita arwah sampai dibangkitkan kembali takkan habis kalau personal space dia tak ditutup... satu keluarga sangkak nak attention..mak lah, mak tiri, mak mentua, apak la, abang covid lah... yihhh! Acah-acah Soeb tu terpaling duda kacak dalam Malaysia...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:13 PM | Show all posts
astagaa nak menikah baru menikah je laa jgn smpai masyarakat meluat ngn ko anak beranak
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak ritrud, soeb
Tak soeb, ritrud
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:31 PM | Show all posts
krustykrab replied at 4-1-2022 01:02 PM
Halah2...budak kecik mcm tu kan biasanya ada la tu tua kutuk mana duk ngajar suh ckp mcm tu..diorg b ...

totally agreed with you!
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:32 PM | Show all posts
kenapa aku rasa serabut dengan isu neh ahhahaha
kawin jerla ib
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-1-2022 02:36 PM | Show all posts
muka da la x berapa nak pergi jauh tapi feeling duda terpaling hot..ehhhh shialll
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku xpuas hati la. Aku mmg xsuka pasangan ni masa arwah hidup pasal kes cuci duit tp aku more to x suka soeb pasal kes tu campur dgn marketing bodoh mcm tahfiz tu. Pastu masa si sarah meninggal, mmg aku akui she baik, tudung labuh, dan cara dia pergi dgn org2 yg doakan mmg ternyata dia baik.

Last2 aku kena sembur dgn laki aku, dia kata kalau dah sarah tu baik mcm tu, xkan soeb tu jahat? (Cuci duit, gila glemer) tp jujurin yach aku mmg x rasa soeb sebaik sarah lg2 bila acc ig sarah x tutup2 lepas tu xhabis2 publisiti murahan mcm ni guna nama arwah. Ko ingat sarah tu x ada mak bapak ke???
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 03:00 PM | Show all posts
kahwin jelah shuib...jgn tunggu lama2...ko pun mampu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 03:07 PM | Show all posts
sapa laa bakal mak tiri depa ni... comel betui si maten tu, siann ayash bakal dapt mak tiri

sendiri yg nk kawen letak nama anak4 suruh kawen pulakkk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 07:58 PM GMT+8 , Processed in 0.097195 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list