CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 928|Reply: 9

Jururawat Koma Hampir 2 Bulan Akibat Covid-19 Pulih Lepas Diberi Viagra

[Copy link]
Post time 4-1-2022 07:10 AM | Show all posts |Read mode
Wanita koma 45 hari di unit rawatan rapi (ICU) selepas dijangkiti Covid-19 pulih selepas diberikan Viagra, lapor Mirror.co.uk.


Monica Almeida, 37, yang juga seorang jururawat diberi pil perangsang itu seminggu selepas disahkan koma.




Kredit foto: Mirror




Menurutnya, Viagra membantu membuka saluran pernafasan dan membolehkannya bernafas.


Jururawat pakar pernafasan itu kini sedang pulih di rumah selepas dibenarkan meninggalkan hospital pada 25 Disember lalu.


Ibu kepada dua anak itu berkata: “Sudah pasti Viagra membantu menyelamatkan saya. Dalam masa 48 jam, ia membuka saluran dalam  paru-paru. Ubat itu berfungsi mengembangkan saluran darah’’.


Wanita yang menerima dua suntikan vaksin itu dijangkiti Covid-19 awal November lalu. Suaminya, Artur dan dua anak lelakinya turut disahkan positif.


Kira-kira seminggu kemudian, dia dibawa ke Hospital Daerah Lincoln kerana kesukaran bernafas. Pasukan perubatan memasukkannya ke ICU sebelum dia ditidurkan pada 16 November lalu.


Monica menandatangani dokumen yang mengatakan dia gembira berada dalam kajian untuk mencuba ubat eksperimen. Penggunaan Viagra menyebabkan keadaannya bertambah baik dan dia sedar pada 14 Disember lalu.


Monica, yang tinggal di Gainsborough, Lincs kini berazam untuk pulih sepenuhnya supaya boleh kembali bekerja.


Tambahnya, dia berhutang nyawa kepada kakitangan di Hospital Daerah Lincoln, tempat dia memulakan kerjaya kejururawatannya.




Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-1-2022 07:31 AM | Show all posts
syukur la dah sembuh sis.. boleh jadi case study untuk rawatan covid, walaupun Viagra kekdahnya..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Uwaaa ...viagra membuka saluran peenafasan.....semua saluran pun terbuka jugak ke....
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 08:19 AM | Show all posts
bagi DC
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 11:10 AM | Show all posts
jazaa100: Uwaaa ...viagra membuka saluran peenafasan.....semua saluran pun terbuka jugak ke....


Dia takde saluran tambahan untuk dibuka
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 01:24 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 3-1-2022 11:33 PM
Uwaaa ...viagra membuka saluran peenafasan.....semua saluran pun terbuka jugak ke....

i rasa kan at future semua penyelesaian masalah perubatan mungkin macma ni .
jenis makan pil bukan utk dia.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti bijik kelentit beliyau tegak keras berdiri
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 01:42 PM | Show all posts
Rezeki die sembuh kot
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-1-2022 01:55 PM | Show all posts
Inilah yang dipanggil inovasi
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2022 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
zarulnazmi replied at 4-1-2022 11:10 AM
Dia takde saluran tambahan untuk dibuka

Saluran bawah......
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-2-2023 02:23 AM GMT+8 , Processed in 0.115184 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list