CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1406|Reply: 7

[Tempatan] Omicron: Cucuk balik Penerima Sinovac Satu Dunia

  [Copy link]
Post time 16-12-2021 03:12 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 16-12-2021 03:27 AM

University of Hong Kong
25 orang (Sinovac): tiada seorang pun ada cukup antibodi dalam serum darah bagi meneutralkan Omicron.
25 orang (Pfizer): Ada lima orang cukup antibodi meneutralkan Omicron, jadi kalau tambah booster satu kali insyaallah semua orang mampu neutralkan Omicron



Masih belum tahu bagaimana Sinovac (T-cell sistem badan) bereaksi terhadap Omicron.
Tapi jika tidak berkesan...
Kecuali yang dah pernah positif covid kemudian cucuk Sinovac...
Penerima Sinovac yang lain bakal sakit teruk kalau kena Omicron.
Jadi, penerima Sinovac satu dunia mungkin perlu cucuk balik.

Negara-negara yang belum dilanda tsunami Covid-19, ditambah banyak guna Sinovac, kini kembali terdedah terhadap covid-19
- China
- Hong Kong

Saranan saintis
Dapatkan booster dengan segera, sementara tunggu generasi baru vaksin dihasilkan.
Booster Sinovac (jika diambil) bagaimanapun belum diketahui mampu neutral Omicron atau tidak.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-12-2021 07:26 AM | Show all posts
Bom ajelah Vaksin producers ni =pasti Virus Covid hilang serta merta.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 09:28 AM | Show all posts
Mana pegi provax yang bersorak2 penuh gembira aritu?

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Mahathirina replied at 16-12-2021 09:28 AM
Mana pegi provax yang bersorak2 penuh gembira aritu?

Nak dengar komen kj jerr, tu hari over konpiden siap nak susahkan hidup antibek mcm2 sekatan diciptanya....skrg gelabah tek nk habiskan stok booster dh nk expired
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 01:54 PM | Show all posts
semalam bangkem suntik booster

pagi2 lengan rasa sakit sangat

hari ni duduk rumah jela layan blue
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 01:56 PM | Show all posts
iols bulan 2 tahun depan bru cucuk booster...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 16-12-2021 01:56 PM
iols bulan 2 tahun depan bru cucuk booster...

Katanya sapa taj cucuk last feb ni dikira tak lengkap vaksin.
Iols blm cukup 3 bulan lagi dos kedua.
Baru je setel bulan 10.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2021 02:17 PM | Show all posts
Suchi replied at 16-12-2021 02:00 PM
Katanya sapa taj cucuk last feb ni dikira tak lengkap vaksin.
Iols blm cukup 3 bulan lagi dos kedu ...

itu utk penerima sinovac jah.... pfizer n AZ kena tggu 6 bulan lepas 2nd dose
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-11-2022 11:52 AM GMT+8 , Processed in 0.119680 second(s), 35 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list