CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 543|Reply: 20

[Lain-Lain] ASEAN FILMS WHICH SUBMITTED TO OSCAR 2022

[Copy link]
Post time 12-12-2021 03:37 PM | Show all posts |Read mode
WHITE BUILDING






YUNI






HAIL, DRIVER !






PRECIOUS IS THE NIGHT






THE MEDIUM






DAD, I'M SORRY




Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2021 12:20 PM | Show all posts
Baru tengok Prebet Sapu semalam petang, cerita boleh tahan best, tapi aku rsa pelakon Amerul ada harapan juga untuk menang tu.. insyaAllah.. cerita yg lain tak tgk lagi, nti lahh ada masa baru carik and tgk.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-12-2021 11:21 PM | Show all posts
lasagna replied at 17-12-2021 12:20 PM
Baru tengok Prebet Sapu semalam petang, cerita boleh tahan best, tapi aku rsa pelakon Amerul ada har ...

Prebet sapu memang best. if you like film tempatan, Barbarian Invation juga macam best. btw, If you want to watch film The Medium ( Thai movie), this film dah ade kat Shudder, if I tak silap ade one week free trial (but you have to activate the vpn first)
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 10:23 AM | Show all posts
amandel replied at 19-12-2021 11:21 PM
Prebet sapu memang best. if you like film tempatan, Barbarian Invation juga macam best. btw, If yo ...

ohh i dah tgk cite Thai The Medium! MasyaAllah sheraammm.. based on true story.
Actually cerita Msia buat movie yg stail independent sbrnya mmg best, antara kita nk menjiwai cerita nya or tidak jer laa. yg Barbarian Invation tu ada Pete Teo dgn Bront kan? ke iols silap? xpe nti iols gigih carik movie ni. thx uols!
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2021 03:49 PM | Show all posts
iols baru prasan tadi, kat GSC & TGV movie The Medium dah masuk panggung. But limited cinema jer tayang, timing pun tak bape cun @amandel tapi ok utk sesapa nak seround tgk cite Thailand ni.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-12-2021 04:46 PM | Show all posts
lasagna replied at 20-12-2021 10:23 AM
ohh i dah tgk cite Thai The Medium! MasyaAllah sheraammm.. based on true story.
Actually cerita Ms ...

Ye kat Barbarian Invation ade Pete teo dgn Bront. Movie nie dah tayang festival movie kat china, canada & US. Tayang juga kat Jakarta film week bulan lepas
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-12-2021 05:04 PM | Show all posts
lasagna replied at 20-12-2021 03:49 PM
iols baru prasan tadi, kat GSC & TGV movie The Medium dah masuk panggung. But limited cinema jer tay ...

Director the medium, Bajong Pisanthanakun memang
top director kat Thailand. Banyak movie die hit kat south east asia macam Shutter , Alone & Pee Mak. I dengar die ade new horror movie project dengan Joko Anwar
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2021 07:30 PM | Show all posts
amandel replied at 21-12-2021 05:04 PM
Director the medium, Bajong Pisanthanakun memang
top director kat Thailand. Banyak movie die hit  ...

waaa hebat betul nak colab dgn Joko Anwar pasti lagi letop karya Bajong!
ntah bila laa dia nk colab dgn director Msia plak yaa..
so far director Msia utk movie seram xde satu pun yg up to standard iols. beshe beshe jer.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-12-2021 07:34 PM | Show all posts
lasagna replied at 21-12-2021 07:30 PM
waaa hebat betul nak colab dgn Joko Anwar pasti lagi letop karya Bajong!
ntah bila laa dia nk cola ...

James Wan ke ade darah malaysia. Harap muncul banyak lagi director best asal malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2021 08:06 PM | Show all posts
amandel replied at 21-12-2021 07:34 PM
James Wan ke ade darah malaysia. Harap muncul banyak lagi director best asal malaysia

James Wan dah sah2 tak duduk Msia dah. Ni yg originally still kat Msia ni hard to find yg details to horror movie, belum betul2 ada lagi.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-12-2021 08:33 PM | Show all posts
lasagna replied at 21-12-2021 08:06 PM
James Wan dah sah2 tak duduk Msia dah. Ni yg originally still kat Msia ni hard to find yg details  ...

Perhaps the same as in Indonesia, what is most needed is a good screenwriter not director. Because Malaysian film directors, actors and budgets are actually not bad. just personal opinion
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-12-2021 04:25 PM | Show all posts
Edited by amandel at 22-12-2021 04:50 PM

@lasagna dah tengok film Msia The Story of Southern Islet?. Film ni masuk top 2 The 25 Best ASEAN Movies of 2021 versi Asian Movie Pulse. Maybe Uols minat juga



Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2021 08:11 AM | Show all posts
amandel replied at 22-12-2021 04:25 PM
@lasagna dah tengok film Msia The Story of Southern Islet?. Film ni masuk top 2 The 25 Best ASEAN Mo ...

interesting. ohh belum chuols.. mana nk tgk ni, utube juz trailer jer ni. any other source/medium bleh iols tgk?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 04:42 PM | Show all posts
Edited by amandel at 11-1-2022 09:46 PM
lasagna replied at 23-12-2021 08:11 AM
interesting. ohh belum chuols.. mana nk tgk ni, utube juz trailer jer ni. any other source/medium  ...

sorry I don't know kat mana bisa tengok movie ni. dah cari kat google tapi mmng movie ni belum available kat streaming platform.

btw Joko Anwar cakap kat astro awani, die ade kerja bersama dengan pengarah Msia. but I don't know who. macam your wish come true. tengok video ni kat minit 24.29



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-1-2022 04:51 PM | Show all posts
if you like Joko's movie, Pengabdi setan 2 release tahun ni. Teaser dah ada kat opening film Thank You Salma, but belum release kat youtube

  



  

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 08:31 AM | Show all posts
amandel replied at 11-1-2022 04:42 PM
sorry I don't know kat mana bisa tengok movie ni. dah cari kat google tapi mmng movie ni belum avai ...

ok lets jomm tunggu siapa kaa bakal director Msia ittew!
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2022 08:32 AM | Show all posts
amandel replied at 11-1-2022 04:51 PM
if you like Joko's movie, Pengabdi setan 2 release tahun ni. Teaser dah ada kat opening film Thank Y ...

waaaaa ada part 2 pulak. ada kesinambungan ke dari yg 1st dulu? rse mcm xde dah.
kot laa cite ni masuk Msia, or else kena tgu source yg relevan juga huhu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2022 03:43 AM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 12-1-2022 08:31 AM
ok lets jomm tunggu siapa kaa bakal director Msia ittew!

lets jomm tunggu... I harap pengarah Msia dapat BCU movies
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2022 03:48 AM From the mobile phone | Show all posts
lasagna replied at 12-1-2022 08:32 AM
waaaaa ada part 2 pulak. ada kesinambungan ke dari yg 1st dulu? rse mcm xde dah.
kot laa cite ni m ...

I rasa yang part 2 ada kesinambungan dari yg 1st dulu. coz wnding yang 1st movie juga masing menggantung. I post the teaser kalo teaser video dah ada kat youtube
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2022 06:46 PM | Show all posts


anyone dah tonton filem ni? katanya filem ni 3 jam. frontrunner untuk menang Oscar.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-1-2022 05:04 AM GMT+8 , Processed in 0.089726 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list