CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6600|Reply: 94

[Jenayah] Update: Buli pelajar India di MRSM Sultan Azlan Shah, 6 pelajar ditahan polis #33

  [Copy link]
Post time 10-12-2021 10:38 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Friska at 11-12-2021 12:19 PM



Netizen geram lihat pelajar jadikan rakan ‘punching bag’
Oleh ARIF AIMAN ASROL
10 Disember 2021, 10:28 am

PETALING JAYA: Warganet meluahkan perasaan kesal apabila masih terdapat segelintir pelajar yang tidak mengambil iktibar daripada kejadian buli sebelum ini yang ada dalam kalangan kes sehingga membawa kepada kehilangan nyawa.

Dalam klip rakaman yang dimuat naik dalam laman media sosial, pelajar-pelajar tersebut yang juga penuntut sekolah berasrama mengepung mangsa dan menumbuk perut mangsa sambal tertawa sesame mereka.

Seorang pengguna Twitter, Ekax_ menyelar perbuatan pelajar-pelajar itu tidak mengambil iktibar akan kejadian yang pernah menggempar negara sebelum ini dan meluahkan perasaan sakit hatinya melihat mangsa.

“Ini kalau anak orang mati lepas tu cakap tak ada niat membunuh? Lepas tu bebas tali gantung? Lepas tu sampai bila nak habis gejala buli ni? Sakitnya hati aku.

Rata-rata pengguna lain yang melihat klip rakaman tular itu senada dengan Ekax_ masing-masing meluahkan perasaan kecewa dan meminta informasi sekolah mereka dikemukakan bagi memudahkan mereka melakukan laporan polis untuk tindakan.

“Cukup-cukuplah bagi muka dekat pembuli ni. Banyak sangat dah kes macam ni. Masukkan dalam penjara. Biar gelap terus masa depan. Kalau mangsa dah mati mula lah cakap membunuh tanpa niat lah, laptop hilang lah. Geramnya tengok,” ciap jllmisai.

“Asrama mana ni? Sekolah mana ni? Universiti ke ni? Tag tag. Kutip semua bakal-bakal gangster ni masuk lokap, biar kena tahanan reman,” ciap obaidiahabdull.

“Apalah keji sangat perangai, ingat hebat ke buat anak orang macam tu. Ni nak kira salah mak bapak tak reti mendidik ke apa? Betul la makin nak kiamat makin ramai orang jahat. Semoga semua pelaku dapat balasan yang setimpal,” ciap syafiyy.

“Pembuli dah memang b0#oh. B@d!h lagi yang back up semata-mata nak lindungi dan jaga nama baik maktab sendiri. Sama kes seperti yang backup sebuah universiti sebelum ini,” ciap NizamArif_.

“Jangan bagi muka. Tak payah tarik balik. Biar polis pergi cari. Biar orang sedar buli is not something simple. Kalau pecah organ budak tu dorang boleh buat apa. Jadah betul. Belajar tinggi-tinggi bodoh melantun-lantun,” ciap aloyahchapowa.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 10-12-2021 10:40 AM | Show all posts
Edited by Friska at 10-12-2021 10:52 AM

Bisa liat videonya di FB ini, kejam banget mirip kasus Zulfarhan: https://www.facebook.com/faez.s.bloh/posts/4888840144512980


Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Stinger yg selalu kena jadi punching bag dgn mods....

Kesian stinger...







Kahkahkahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 10:59 AM | Show all posts
seram and seriau iols tgk budak2 skrng ni
mmg betul2 tak leh ditegur disentuh di apa apa lah
tu yg jadi gini ni

ni viral kt twitter pasal cikgu math clinic sir uzair tu
smpai kena gantung tugas sbb bergurau ngn student panggil sy daddy gitu lah
iols x tgk video tu tp paham gitu la

budak2 ni cikgu sporting kau pijak cikgu garang kau dendam
x faham aku
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-12-2021 11:03 AM | Show all posts
Edited by Friska at 11-12-2021 05:11 PM






Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Komen lebih nanti kena kecam dek otai lama
Konon nya nak lahirkan generasi kental
Buli sket2 jer pun
Lebih2 lg kalau kejadian berlaku dia maktab/institusi pertahanan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-12-2021 11:16 AM | Show all posts
Harus segera diusut
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 10-12-2021 11:06 AM
Komen lebih nanti kena kecam dek otai lama
Konon nya nak lahirkan generasi kental
Buli sket2 jer pun ...

Meh sini anak anak otai lama lama biar printer stalait sorang sorang. Nak tengok otai lama lama tu rengsa tak.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2021 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat Saman sivil la...saman malu...untung wo...lawyer aku kata investment kalau hire lawyer

Rugi la ada chances menang tak hire lawyer Dan bawa pergi court
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Akak datang jumaat nanti jangan lupa bawa lawyer sekali.

Nasib baik aku ada lawyer peribadi.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-12-2021 11:37 AM | Show all posts
Edited by Friska at 11-12-2021 08:25 PM


Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 11:42 AM | Show all posts
budak2 ni elok ditangkap polis awal2

nanti dah ada yang mati baru nak menyesalkan...

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 11:46 AM | Show all posts
maktab mane ni?

maktab tentera?... maktab sains mara?
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
True-X replied at 10-12-2021 11:46 AM
maktab mane ni?

maktab tentera?... maktab sains mara?

Biasa so called Maktab2 ni kawasan Suku Etnik Melayu belajar kan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Melayu pukul Melayu...Malaysia.Doom tersenyum sinis
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 12:07 PM | Show all posts
Bagus.. kasi sengat sama bebudak cas gangster ni.. masuk kes polis terus biar masuk Henry Gurney, kat situ baru buku temu ruas jumpa dak2 gangster betul2.. pastu tgk lah kot2 boleh praktik kan gaya pukulan yang sama..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2021 12:16 PM | Show all posts
ini lah hasil anak2 dari mak pak yang beranak bebanyak tapi tak reti didik anak.... sorry to say, dalam hal ni iols tetap salahkan mak bapak..... mak bapak kalau didik anak betul dari hati dan jiwa dia even dia berkawan dgan org tak senonoh pun dia tak akan sanggup pukul orang tanpa sebab.... benda tu mcm dah ada dalam jiwa untuk berperikemanusiaan....
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 10-12-2021 12:16 PM
ini lah hasil anak2 dari mak pak yang beranak bebanyak tapi tak reti didik anak.... sorry to say, da ...

Sebab tu kena limitkan Kadar pembiakan Melayu....anak ramai akan menyebabkan competition....bersaing untuk ruang, makanan Dan kasih sayang.

Mostly pembiakan Suku Etnik Melayu sangat tinggi berdasarkan data Kementerian. Ni suatu masalah sosial sebab ekonomi Suku Etnik ini sangat teruk.

Kerajaan kena cari solusi....buli bermula dari rumah...dari pada persaingan untuk ruang, makanan Dan kasih sayang di rumah...terbawa2 ke sekolah
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 12:37 PM | Show all posts
Orix replied at 10-12-2021 12:16 PM
ini lah hasil anak2 dari mak pak yang beranak bebanyak tapi tak reti didik anak.... sorry to say, da ...

kali ni point ko bernas, sistur sokong , klu boleh heret pak mak pembuli ni gi balai skali.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2021 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
True-X replied at 10-12-2021 11:46 AM
maktab mane ni?

maktab tentera?... maktab sains mara?

MRSM Sultan Azlan Shah katanya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 07:13 AM GMT+8 , Processed in 0.125455 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list