CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 1145|Reply: 26

Pelajar Tingkatan 1 Patah Tangan Sebab Tak Nak Basuh Baju Senior

  [Copy link]
Post time 8-12-2021 04:51 PM | Show all posts |Read mode
Hanya kerana enggan membasuh baju, pelajar lelaki patah pergelangan tangan kanan selepas dipukul seniornya di asrama sebuah sekolah menengah di sini, Rabu minggu lalu.


Kejadian terbabit disedari selepas pelajar tingkatan satu berkenaan mengadu sakit pergelangan tangan kanan dan pihak sekolah kemudian memaklumkan kepada ibunya untuk datang mengambil mangsa di asrama.




Gambar hiasan




Menurut sumber, ibu mangsa menjemputnya di asrama pada 3.30 petang sehari selepas kejadian dan pelajar terbabit kemudiannya dibawa ke Hospital Kulim selepas mengadu pergelangan tangan kanannya membengkak.


"Hasil pemeriksaan lanjut, pihak hospital memaklumkan yang pergelangan tangan kanan pelajar terbabit patah dipercayai akibat hentakan kuat.


"Berikutan itu, pelajar berkenaan menceritakan kepada ibunya bahawa dia dipukul beberapa pelajar senior ketika berada di asrama," katanya.


Sumber berkata, bapa pelajar berkenaan kemudiannya membuat satu laporan polis kerana tidak berpuas hati dengan kejadian menimpa anaknya itu.


"Susulan daripada itu, polis menjalankan siasatan dan mangsa mendakwa dia diminta membasuh pakaian oleh seorang pelajar senior pada 11 malam.


"Namun, mangsa enggan mengikut arahan terbabit dengan memberi alasan yang dia sibuk sebelum pelajar senior terbabit mengetuk kepalanya dan berlaku pergaduhan," katanya.


Menurutnya, ketika itu berlaku kekecohan dengan kira-kira lapan pelajar lain turut masuk campur dan membelasah mangsa hingga menyebabkannya terjatuh dan tangan kanan dicederakan.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kulim Superintendan Sazalee Adam ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan dan kejadian terbabit.


Menurutnya, polis masih lagi menjalankan siasatan lanjut dengan merekod keterangan daripada semua pihak.




Sumber: Harian Metro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 05:07 PM | Show all posts
Sbp kettewwww. Ada 1 sbp kt kedah mmg fofuler buli2 nihh
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 05:12 PM | Show all posts
Tak abih2 lagi kes buli & pukul ni... kena buang dah tentu sebab dah viral, kalau nasib baik tak jadi kes polis boleh lah duk diam2 sambung belajar kat sekolah lain.  Kalau nasib tak baik masuk la Henry Gurney .  Tak reti2 lagi dan tak belajar case gone wrong mcm kes upnm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 05:16 PM | Show all posts
tak buli, pukul. kalau jambu sikit, jadi bahan rogol. apa nak jadi SBP Malaysia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh eh kuang asam punya senior.
Membuli budak form 1.
Abis patah tangan budak tu korang kerjakan ye

Iols setuju parents tu report polis.
Biarkan polis take over case buli2 camni
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 05:17 PM | Show all posts
bagus kalau pembuli tu masuk jel terus

tengah kecut telur la tu ingatkan gengster sangat

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru balik asrama, dah jadik gini. Apa buduh.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 06:37 PM | Show all posts
dahlah disuruh budak form 1 t basuh baju ... mlm2 buta time nk tido pulak tu ... biar jd kes polis
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
babi           
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
hanat         
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
celaka      
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 06:50 PM | Show all posts
bagus budak tu cerita dekat parent
dan parent jua percaya dan ambil tindakan
kalau betul budak tu kena buli
mohon tindakan tegas pada pembuli dan mak pak
kadang2 citer dekat cikgu ni
cikgu plak marah kita
cakap kita lembik

-pengalaman-
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau parents tak dtg amik sampai sudah takde sapa tau budak tu kena belasah.budak2 ni takut nak mengadu kat warden.benda ni dah berlaku sejak dulu kala lagi.biasa lepas mengadu mangsa tu tak lama kat sekolah tu,mesti nak balik sekolah biasa.pesalah tu ofkos la kena tindakan,biasanya buang sekolah.tapi dendam rakan se batch pesalah takkan habis punya.mangsa mmg takkan dibuli fizikal tapi mental,senior kalau pandang mangsa tu macam nak belasah,sampai bila budak tu boleh tahan.silap2 senior hasut bebudak batch mangsa pulaukan mangsa pasal mengadu
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 07:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Elok mampus jelaa budak2 kaki buli niee. Xgunaa betoi laaa. Mak ayah budk tu jgaa kemain elok lagik ank2 dia. org lain sesedap jee bt patah laa lebam laaa. eee
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 07:45 PM | Show all posts
form 1 ni kecik sangat utk duduk asrama.
baik duduk kat rumah jer.

karang meninggal kena pukul or buli, menyesal tak habis.
dah la sekarang banyak budak2 setan kacuk jin.
hasil mak bapak berjimak macam haiwan tak baca bismillah

bagus la buat laporan polis.
jangan settle luar mahkamah,
heret budak ni, sekolah dan kementerian ke mahkamah.

lepas tu tukar anak sekolah lain.
kalau stay kat situ, mesti kena aim dgn sekolah sebab berani buat report.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 07:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu lah i mmg x galakkan anak2 sedara i duduk asrama....klu masuk u tu nak wat camne kan..sek duk je kat umah unless sekitar rumah x conducive utk belajar
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 10:30 PM | Show all posts
mmg bangsat sgt perangai kecik2 pun suke membuli. pastu masuk univ membuli sesama sendiri sampai mati la anak org.
cikgu pun bila kita tnya elok2 blh plk dia ckp biasa lar budak2 nak membesar lagi2 lelaki suke main kasar. bila dah masuk hospital baru la terhegeh2 nak inform parents (bukan semua cikgu ya, nati kan ada yg melenting ckp itu ini psl cikgu).
bdk2 mcm ni cemerlang mcm mana sekalipun mmg bangsat la perangainya semoga mereput
yg bdk kene buli ni smpai kene jmp psikiatris bertahun2 la nak jadi normal balik.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku memang anti dengan buli ni..sebab aku pernah tinggal di asrama sepanjang sekolah menengah..dan aku memang faham kesan buli ni pada student..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:00 PM | Show all posts
tak habis2 budaya ragging ni
yg sekolah menengah tu tak payah lah masuk SBP ni
entah apa2 je SBP ni klu bukan kes buli kes liwat  
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2021 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Patah tangan dik oi! Sila bersedia hukuman seterusnya!
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 02:13 PM GMT+8 , Processed in 0.097214 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list