CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2463|Reply: 27

Fadzil Teh Hentam Artis Berhaluan Kiri

  [Copy link]
Post time 30-11-2021 06:05 PM | Show all posts |Read mode
"Kami masih dihentam!"


Itu kata penerbit, Fadzil Teh ketika diminta mengulas mengenai isu stesen TV yang meletakkan syarat mahukan pelakon dengan jumlah lebih sejuta pengikut di media sosial yang sekali lagi menjadi bualan sejak beberapa hari lalu.


Fadzil berkata, pihaknya juga tidak terkecuali daripada dihentam beberapa pelakon, namun terpaksa akur dengan kehendak stesen TV memandangkan mereka mengeluarkan kos.


Fadzil Teh, Foto: Harian Metro




"ihak kami menghasilkan drama untuk stesen TV dan platform penstriman. Itu memang menjadi syarat yang diletakkan oleh mereka. Contoh mudah, kalau nak berkahwin ada syarat-syaratnya dan sama juga seperti urusan ini.


"ihak stesen TV meletakkan syarat untuk mengambil pelakon dengan jumlah pengikut melebihi sejuta di media sosial. Kami sebagai penerbit perlu akur kerana mereka (stesen TV) yang keluarkan duit," katanya kepada Harian Metro.


Menurutnya, sebagai penerbit, dia melihat golongan artis terdiri daripada dua kelompok.


"Kelompok pertama adalah artis-artis popular dan satu lagi kelompok adalah artis-artis yang suka menghentam orang. Kelompok kedua ini kebanyakannya tak mahu 'mesra' di media sosial.


"Saya gelarkan mereka yang suka menghentam ini sebagai artis berhaluan kiri yang hanya ingin menjual bakat semata-mata, tapi tak mahu menitikberatkan beberapa aspek lain contohnya penampilan dan interaksi di media sosial," katanya.


Isu ini timbul semula sejak beberapa hari lalu apabila ada beberapa artis terkenal tanah air menyuarakan pendapat mereka antaranya pelakon dan pengacara, Nabila Huda.


"Kalau beginilah, kita pula akan bagi syarat, bayaran yang dibayar harus kena ikut pengiraan kepada jumlah pengikut. Lebih sejuta pengikut, maknanya kau kena bayar ikut jumlah yang sepatutnya. Apa pun, kerja lebih ada caj tersembunyi. Mampu tak nak bayar?" tulisnya dalam satu ciapan di Twitter. -CARI


Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 07:08 PM | Show all posts
drama apa jah yg mak teh ni hasilkan ? satu hapah pun iols xdak igt.... at least kak eton ada Adam&Hawa, kabir bhatia ada Nur Kasih etc etc... mak teh ni cita hapa???
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah agak dah mamat ni sokong kriteria2 mengarut ni.. whatever la.. ni sbbnya malaysian entertainment is so boring
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Xlayan sgt drama or filem malaysia. So gaduh la korg.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Redza rosli rancak di mane2
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Diari seorang suami best apa
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 08:18 AM | Show all posts
Orix replied at 30-11-2021 07:08 PM
drama apa jah yg mak teh ni hasilkan ? satu hapah pun iols xdak igt.... at least kak eton ada Adam&H ...

kiah ronggeng ehhh!! silap kiah pekasam drama pemes dia

kalo prasan senarai pelakon dia semua recycle mcm sain kontrak sampai mati & hero pebret dia mamat mata kucem tuh

satu lg lokasi drama dia semua kt peghleh kampung @acikgomen
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 08:35 AM | Show all posts
Alah..letaklah artis followers satu juta sekali pung, iols bukan layan sangat drama kat tv ni, iols lagi banyak layan youtube.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
noell replied at 1-12-2021 08:18 AM
kiah ronggeng ehhh!! silap kiah pekasam drama pemes dia

kalo prasan senarai pelakon dia semua recy ...

Fondan kertu neh tah taun bila punya raya tah, gigih buat gathering raya golongan rentis yg balik raya kat peghelih ala2 sesi bersama peminat
Pulun ritaroyani pasah sendat rentis jantan apa taktau nama pak dia bahadon segala
Kengkawan arwah mil acik dok mai cerita depa pi beraya dengan rentis kemahen baju raya ropol sana sini
Rentis asal peghelih dok panggey fondan tua ni mama
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 09:10 AM | Show all posts
i sorang je ke perasan. Produksi yang amek retis tah sape sape bbnu hauk, janji 1M followers tu. heolls ni je. yang lain tak de lah hauk sangat pemilihan pelakon nya.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
yang merempan tu bukannya stok2 hero heroin pun..biarla diorang nak hero heroin bbnu follower berjuta...zaman dah berubah..tengok roy azman..rileks2 je follower tak sampai sejuta..ramah je kat ig..job pun banyak..contohhhh
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 09:21 AM | Show all posts
ok fine laa klu kata nak cari retis yg ramai followers. tp harus laa seiring dengan bakat. ramai followers tp takde bakat pn x guna jugak. contoh the best never rest ituuu
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 09:24 AM | Show all posts
mindset gini la melahirkan artis2 yg takda bakat n sanggup buat benda2 bodo demi viral dan followers
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Nabila Huda tu bukan ke byk job?
Motip sibuk nak meroyan.
Lainla Sh Amani tu. Xde job.

Btw, iols ok je tgk bbnu berlakon. Xkan la nk tgk amerul afendi jadi hero kot. Zara zya pakai bju sekolah dgn gigi veener tersembul.
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 12:18 PM | Show all posts
Orix replied at 30-11-2021 07:08 PM
drama apa jah yg mak teh ni hasilkan ? satu hapah pun iols xdak igt.... at least kak eton ada Adam&H ...

tu sara sajeeda tu si mak teh ni buat..jalan citer bapak slow namatey tapi iollss gigih tengok demi nak tengok hero paki hansoyummmmeh sangat tu..



Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols layan youtube, rtm agrotek, panorama, movie streaming.. tak koseerrrr aku nak jatuhkan standard layan drama sampah
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 01:15 PM | Show all posts
ade benarnye jugak...mmg la kene berbakat..tp pelakon2 ni kene gak ade gud PR dan hbgn ngan peminat2..ni asik menyombong pastu acah2 A lister..
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 01:17 PM | Show all posts
Ok je kalau itu prerequisitenya

Tapi payment nya sesuai ke dengan jumlah pengikut berjuta-juta tu?

Kalau payment rate still ikut zaman Jalan Ampas, pergi mati je la
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 01:19 PM | Show all posts
Kurex replied at 1-12-2021 12:24 PM
Iols layan youtube, rtm agrotek, panorama, movie streaming.. tak koseerrrr aku nak jatuhkan standard ...

Dia gini tau

Bila org buat drama sampah ramai yg komplen. Kenapa buat drama bodo bla bla bla tak macam KDrama JDrama TDrama

Nak buat drama sedap kena hire talent sedap (bukan setakat sedap dari rupa je coughcoughSharifahRosecoughcough)
Nak hire talent sedap kena payment tahap talent tu

Masalahnya tak nak bayar extra. Malas cari sponsor. Hujungnya haus. Semua haus.



Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Produksi dia yg ske menciplak kan? Yg ciplak video drone sape nth
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-5-2022 04:14 PM GMT+8 , Processed in 0.083457 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list